tym bardziej, że wcale nie tak łatwo kupić "dobry" ciemny chleb niektóre są po prostu barwione karmelem tak jak napisał Flex - sa lepsze źródła węgli ;-)
należy skupic na na bosilkach bogatych w BTW a także jesc dużo warzyw podaje zródła jakie powinien żesz spozywac węglowodany - płatki owsiane, makaron durum, ryż brazowy/paraboliczny, kasze jeczmienna,gryczana, chleb razowy białko - ryby, mięso chude, twaróg, jaja zdrowe tłuszcze - tłuste ryby, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki
Czy zaburzy, czy nie tego niestety nie wiemy. Polecam trzymać się wcześniej wyznaczonych założeń Twojej diety. Jeżeli miód, czy jakiekolwiek inny produkt wpisujesz odpowiednio w założenia kalorii i makroskładników, to śmiało. Tak jak pisałem jednak, miód zawiera cukry proste i należy mieć to na uwadzę. Nie jeść go non stop schematycznie do bólu w [...]
Platki ryzowe jako weglowodany to zly wybor,bo sa przetworzone i maja wysoki ig. Zrodla bialka sa drozsze niz tluszczy czy weglowodanow,wiec bardzo tanich nie znajdziesz.
bcaa-forma wolna, ominiecie trawienia, idzie w dwunastnice gdzie jest wclaniane i metabolizowane w watrobie, stad dosc szybko wzrasta poziom bcaa we krwi, w zwiazku z czym, organizm nie bedzie nadwyrezal organizmu, by te aminokwasy sobie pobrac z innego zrodla. calodziennie, aminy tylko z nazwy, naduzycie reklamowe, poniewaz jest to bialko w [...]
Ewentualnie przed treningiem mozesz dać mięso zamiast odżywki i mleka, oliwe z okolo treningowych dałbym gdzie indziej (ostatecznie jak masz dluzsza przerwe miedzy posilek przed tren. a treningiem moze zostać). "Posiłek 6" zamiast tej bułki i polędwicy daj jakieś dobre źródła białka i węgli.
po co jesc cos, co ci nie smakuje? uloz diete z takich produktów, ktore beda ci smakowac. jako źrodla taniego bialka mozesz dac jaja, podroby, tansze ryby i miesa (szukaj promocji), od czasu do czasu np. mozarelle czy twaróg
Teraz nie mam możliwości ponieważ odpisuje z telefonu z pracy :-D . Pilnuje jednak makroskladnikow (2,1g białka, 1g tłuszczu na kg mc reszta to węgle - ogólnie 3600 kcal) Źródła białka to pierś z kurczaka, jaja, chuda wieprzowina, ryby, zaraz po treningu WPC80 . Węgle to ziemniaki, ryż, soczewica, kasza, białe pieczywo. Tłuszcz to awokado, troszkę [...]
Łączyć należy ze sobą źródła składników odżywczych w odpowiednio wyliczonej ilości pod Twój organizm. Tutaj nie trzeba książek. https://www.sfd.pl/BIAŁKO%2C_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE%2C_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html [...]
produkty wysokokaloryczne to wszelkie tluszcze, orzechy, zrodla ww, tluste miesa i ryby. niemniej jednak trudno tak doradzic, bo nie wiemy czego w twojej diecie brakuje (jakich makroskladnikow), jak wyglada cala jej kompozycja, kalorycznosc Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2014-10-26 05:34:38
Zdecydowanie za mało białka jak na redukcjie dodaj chociaż do 160gram kosztem ww. Masło możesz zamienić na oliwe lub olej lniany ewentualnie orzechy. No i tego serka raczej bym na twoim miejscu codziennie nie jadł, nie jest to najlepsze źródła białka, a na redukcji jakość białka ma znaczenie.
Ja się nie spotkałam z jakąś ostro wyznaczoną granicą. Po prostu wrzuć jakąś sensowną ilość do swoich posiłków i trzymaj się wyliczonego bilansu. Powinno się uwzględnić różne źródła węglowodanów: trochę ziemniaków i kasz, trochę warzyw, strączków, może być pieczywo - więc sobie to jakoś rozplanuj, bo wątpię, żeby połączenie białka z dużą ilością [...]
J/W Przy takim trybie odżywiania, łatwo o niedobory żywieniowe. Tudzież kwestia psychiczna gra również istotną rolę. Tuńczyk nie więcej niż dwa razy w tygodniu może być, ale.. istnieją bardziej wartościowe źródła białka i tańsze. Wypełnij ankietę działu.