Witam ! Chciałbym prosić was o pomoc w ocenie moich wypocin. Generalnie nie chciałbym się jakoś mocniej zagłębiać po co to robię, z jakich źródeł czerpałem informację itp. Do dnia dzisiejszego zrzuciłem 51 kg bez żadnej przerwy mimo wszystko miały miejsce 3 różne diety a mianowicie pierwsze 30 kg na bardzo klasycznym rozłożeniu makro bez żadnych [...]
[...] przyznać że opanowane ma to do perfekcji i jest to kolejna rzecz która sprawia że jest niezwykle ciężkim przeciwnikiem. Po prostu z każdej próby obalenia wyślizguje się jak węgorz albo zwyczajnie ich unika dobrze poruszając się na nogach. Niektórzy nawet tej sztuki nie podejmują bojąc się bliskiego spotkania z kolanem Brazylijczyka który potrafi [...]
[...] węglowodanów o IG poniżej 35, ale może się mylę. Sprawdziłam na stronie z kalkulatorem żywieniowym, że biały chudy ser to przede wszystkim białko, a spośród ryb tylko węgorz miał wiecej tłuszczu niż białka, pozostałe ryby są przede wszystkim białkiem zawierającym spore ilości tłuszczu. Rozumiem, że węglowadany miałyby pochodzić z sałatki, [...]
[...] Źrodlem są tez: wątroba, ser, żółtko jaj i niektóre grzyby. Olej z dorsza 10001IU 2500% Makrela surowa 360IU 90% Tunczyk z puszki 236IU 59% płatki sniadaniowe 150-200IU węgorz świeży 1200 IU śledź marynowany 480 IU śledź w oleju 808 IU dorsz świeży 40 IU łosoś (gotowany/pieczony) 540 IU makrela (gotowana/pieczona) 152 IU ryby z puszki [...]
Myślę że głównym powodem który warunkuje że sięgamy po ryby prócz tego oczywiście że są przepyszne jest zawartość kwasów Omega3. Jeśli by tak nie było każdy wolałby kupić tańsze, chudsze mięso np filet z kurczaka. Ryby są droższe, zazwyczaj trudniej się je przygotowuje, są tłuste. Ale właśnie tego tłuszczu w nich szukamy. Podaje zawartość Omega3 w [...]
[...] przy fontannie i powrót. W sumie 20 km z przerwą na posiłek po 10 km plus spacer po Mielnie i powrót. Z dziećmi pojechałam do Kołobrzegu spacer dwie godziny. Mąż złowił węgorza 60 cm na stawach . Suplementy: pyłek pszczeli 3 x łyżeczka Warzywa: kapusta pekińska, kapusta czerwona, marchew, buraczki MISKA Jajecznica z cebulą,dorsz z surówkami [...]
[...] rybach - stąd tuńczyk jest właśnie zatruty. Dlatego warto te ryby urozmaicać i jadać też mniejsze gatunki, bardziej roślinożerne - szprotki, śledzie itp. Ze słodkowodnych - węgorz (niestety cena). Generalnie lepiej ryby z wolnego połowu, niż z hodowli. Co do wędzenia - nie każda ryba jest wędzona w dymie - czasem to tylko ciepłe powietrze... [...]
Ryby - po które warto sięgać? Do tego, że ryby są wartościowe nikogo chyba nie trzeba przekonywać. Pytanie jakie ryby należy wybierać, by wpływały dobrze na nasz organizm i nasze zdrowie. Z racji tego, że wiele się teraz mówi o skażonych rybach, karmionych paszami, antybiotykami postanowiłam napisać kilka słów o tym, które ryby powinny znaleźć [...]
Białko jest podstawą naszego życia i kształtowania sylwetki, na którym tak bardzo zależy wielu osobom. Wśród jego podstawowych źródeł zaliczyć można: mięsa, jajka, nabiał, podroby, odżywki białkowe, czy ryby. Te ostatnie są o tyle istotne, że nie tylko są źródłami bardzo dobrej jakości białka, ale również niezbędnych nienasyconych kwasów [...]
Z tego co pamietam to nie mieso a krew wegorza ja zawiera dlatego czesto sie wegorza wiesza na drzewach zeby splynela. Podobne toksyny zawiera mnostwo ryb np. Szczupak ;) Taki skrót myślowy :) Tak się potocznie mówi często. Wiadomo, że toksyna jest we krwi. Węgorz ma tą toksynę (ichtiotoksyna) o dość dużym potencjale. U ssaków powoduje porażenie [...]
No ja tez badaczem nie jestem, ale ryby lowie, jem i cos tam o nich wiem. Szczupak, lin, wegorz no i brzana to (szczegolnie ostatnia) ryby, ktore maja w sobie toksyny nieabsorbowane ze srodowiska a wytwarzane przez organizm. Do tego mozna dodac karpia. Tyle, ze pojawiaja sie one glownie w czasie okolo tarla czyli wtedy kiedy teoretycznie nie sa [...]
[...] wartości smakowej. Leszcza (czy inną bardziej ościstą rybę) można obsmażyć i włożyć do zalewy octowej - po jakimś czasie ości miękną i się rozpuszczają. Natomiast węgorz, sandacz, szczupak, sum, lin, amur, okoń to pyszne ryby i mało ościste, ale też często droższe. Nasz polski okoń jest chyba niezbyt popularny, a ma ponoć dużo wit.D i [...]
[...] warunkach (przypadek w sadzawce towarzystwa ubezpieczeniowego w Pradze). Kumuluje zatem dość pokaźne ilości toksyn środowiskowych. W ogóle mało kto wie, ale mięso węgorza zawiera neurotoksynę (groźną dla ssaków), która unieczynniana jest dopiero po kilkunastu minutach obróbki termicznej. Halibut również zanieczyszczony. Spore [...]
Najtrudniej przestawić się na myślenie że nie chcę tu i teraz tylko trzeba czasu. Bo potem człowiek wije się jak jaki węgorz i stoi w miejscu. U mnie tak to wygląda. Chociaż i tak jest o niebo lepiej bo przy wadze 10kg większej w pasie jest dużo mniej cm niż parę lat temu.
[...] bo musiałam się ogarnąć i przygotować do szpitala. Od piątku jestem w szpitalu na badaniach - pełen profil hormonalny. W niedzielę rano wychodzę, więc nie jest tak źle. Jedzenie bardzo dobre i nawet ilość spoko :-) Wczoraj na obiad i kolację była rybka - szkoda, że nie węgorz }:-(%-) Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2016-03-05 11:03:06