[...] prostu zbyt mało kalorii w niej i dlatego trudno Ci o widoczne zmiany obwodów ciała. Warto pamiętać również o tym, że istotna jest nie tylko ilość kcal, białka, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Z tego też względu polecam Ci zapoznać się z ich najlepszymi źródłami w diecie: 1. Białka: [...]
[...] - źródła tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html - źródła węglowodanów: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html W celu uzupełnienia ewentualnych braków białka w diecie, które mogą [...]
od nadmiaru węglowodanow mozesz przytyc co do bialka jednorazowo orgaznim moze wchlonąć określoną ilosc białka (jak dobrze pamietam 30-40g) niestety nie jestem pewien co sie dzieje z tym nadmiarem najlepiej napisz w jakim celu chcesz sporzywać to białko wtedy mozesz odpowiednio ustalic dzienne zapotrzebowanie na bialko i węglowodany tak zeby nie [...]
oczywiscie ze nie zerwala :) ale historia prawdziwa jak najbardziej...ale co do moze znaczyc "bo to nie zostanie spalone"??? I czym moga sie roznic weglowodany w carbo od weglowodanow w jedzonku???
Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów w naszych dietach. Z reguły pierwsze co robimy po zmianie nawyków żywieniowych to chęć eliminacji pieczywa. Nie do końca jest to konieczne. Wyeliminować warto, ale słabej jakości pieczywo, a nie jego całość. Pieczywo przetworzone z mąki pszennej zdecydowanie nie jest zalecane w codziennej diecie. [...]
[...] ma największe znaczenie przy niskim, głównie jednocyfrowym %bf i wtedy przydatna jest dieta CKD, wtedy podczas ładowań można/należy spożywać nawet po 5000kcal pochodzących z węglowodanów. Nie zwiekszac aktywnosci w tych dniach co bede jadl wiecej kalorii? Nie, bo nie będzie to miało sensu - chodzi o, jak to napisałeś, otłuszczenie się. W tych [...]
[...] cały czas na deficycie zrobionym na początku, bo wtedy metabolizm nie ma prawa zwolnić... tak naprawdę niewiele wiemy co możemy uzyskać w ten sposób, to są bardziej przypuszczenia... nikt nigdy nie badał atletów trenujących intenyswnie na diecie redukcyjnej z okresowymi ładowaniami węglowodanów. Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-01-23 18:46:47
no ale... piwo zawiera przede wszystkim puste kalorie, a wiec w sam raz na regeneracje potreningowa, prawda? a poza tym ile tam jest weglowodanow, a wiec browar jest wspanialym srodkiem na uzupelnienie glikogenu. poza tym generalnie pozwala wyluzowac (mniej stresow - wieksze miesnie:) ), zmniejsza zakwasy nastepnego dnia, i jak juz zostalo [...]
wprost przeciwnie - piwo ma weglowodanow calkiem sporo, i wlasnie dlatego znakomicie nadaje sie do uzupelniania poziomu glikogenu w miesniach po treningu. tak jak juz mowilem - same zalety:). Brak podpisu pod wypowiedziami.
[...] skutek. Alkohol podczas diety powinien być spożywany wyłącznie okazjonalnie, w naprawdę symbolicznych ilościach. Po pierwsze alkohol zakłóca proces trawienia białek i węglowodanów, prowadzi do zaburzeń hormonalnych oraz do natężonej pracy wątroby. Obciążenie wątroby alkoholem, środkami farmakologicznymi, sporą ilością białka czy tłuszczu [...]
[...] negatywne skutki. Hi-Tec Protein 80 Odżywka białkowa Hi-Tec jest bardzo dobrym wyborem w stosunku jakości do ceny na 100G posiada około 78G białka, 7G tłuszczu oraz 4G węglowodanów. Ponadto została wzbogacona w witaminy i aminokwasy. Dla niektórych minusem może być użycie białek pszenicznych jednak jest to zabieg bardzo często wprowadzany [...]
Wieczorne bieganie powoduje, ze nieco dłużej organizm korzysta z węglowodanów, jako źródła energii, niż ma to miejsce na czczo. Oczywiscie jest to zalezne rowniez od ogolnej podazy wegli/bialek/tluszczu, czyli krotko mowiac-diety.
[...] - sacharozy. Jest ona bardzo dobrze rozpuszczalna w wodzie, a w znacznej ilości występuje naturalnie razem z fruktozą w owocach. Stanowi ona składową każdego rodzaju węglowodanów, np. skrobi, czy glikogenu. Glukoza jest podstawowym związkiem energetycznym dla większości organizmów, przechowywana pod postacią skrobi i glikogenu, stanowiąc [...]
[...] odżywczych pod względem jakości. Zaliczyć do nich możemy: 1. Źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Źródła węglowodanów: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html 3. Źródła tłuszczów: [...]
[...] do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mogą być rozpuszczalne w wodzie bądź w tłuszczach. Rozpuszczalne w wodzie: Witaminy z grupy B - pozytywnie wpływają na trawienie węglowodanów, białek i tłuszczy, podnoszą odporność organizmu, poprawiają stan skóry i włosów, obniżają cholesterol, biorą udział w procesie krwiotworzenia. Witamina C - [...]
to z innej beczki skoro was tu tylu :D jesli ogranicze ilosc weglowodanow i tłuszczy a zwieksze nieco białka to czy podczas treningu / biegania spalac sie bedzie glownie tkanka tłuszczowa ? a spora ilosc białka i aminokwasów (bcaa) ochroni miesnie przed spaleniem?
Jeśli białko ma iśc na cele energetyczne po treningu,no to chyba w sytuacji gdy nie dostarczamy od razu po węglowodanów.Po drugie badania z udziałem amerykańskich wojaków wykazały istotne korzyści w grupie przyjmujacej białko po treningu siłowym w stosunku do grupy nie przyjmujacej go. Po trzecie:tak,białko zbuduje mięśnie.W odpowiednich [...]