[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] jako forma szybkiego uzupełnienia energii. ok 30% białka, stanowią świetny zamiennik posiłków. ok 50% białka, czyli tzw. bulki. Odżywki zawierające porcję białka i węglowodanów w proporcji ok 50/50. Idealna odżywka dla osób, które potrzebują głównie białka w diecie ze zrównoważonym dodatkiem węglowodanów. Jeśli chcesz poszerzyć swoją [...]
[...] to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:
Cześć! Jeżeli chodzi o wychodzenie z ketozy, to masz dwie opcje: - jak sam zaproponowałeś - sukcesywne zwiększanie spożycia węglowodanów, co tydzień zwiększanie ilości spożywanych węglowodanów, na przykład zwiększanie ich sukcesywnie o 30-40g co tydzień wraz z jednoczesnym obniżaniem spożycia tłuszczy. - druga opcja, to robienie ładowania [...]
[...] gdy jemy mniej, a chcemy się najeść. To z czym można lub należy jeść ziemniaki, wynika z zasad diety zbilansowanej. Aby wiedzieć, z czym łączyć ziemniaki, czyli źródła węglowodanów, warto poznać podstawy. Ziemniaki warto łączyć ze źródłami białka i tłuszczu. Będą to np. mięsa, ryby, jaja, nabiał. Warto poczytać więcej na ten temat i poznać [...]
[...] Jeśli masz nietolerancje na laktozę (która jest zawarta w białkach mlecznych), warto skonstruować własny gainer, szczególnie jeśli wolisz dobrać własne proporcje białka i węglowodanów. Do przygotowania idealnego preparatu węglowodanowo białkowego, niezbędne będą dobrej jakości węglowodany np. Waxy Maize lub Vitargo. Możesz również korzystać z [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Ok, dzięki za pomoc. A [...]
[...] kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Ok, dzięki za pomoc. A [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Możesz wdrożyć [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Po ułożeniu diety , [...]
Cześć! Ćwiczenie czy trening siłowy daje bodziec organizmowi do wzrostu, ale organizm musi mieć z czego budować mięśnie. Dlatego bardzo ważne jest odżywianie w trakcie budowania masy mięśniowej i spożywanie więcej kalorii niż organizm potrzebuje. Zanim zaczniesz warto zacząć od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, tutaj znajdziesz wzór - [...]
Witam , jeżeli Twoja niedoczynność tarczycy jest zdiagnozowana i odpowiednio leczona , gdzie zostały wynormowane hormony tarczycy to nie będzie to miało żadnego wpływu na Twoje postępy treningowe . Natomiast jakość treningów w dużej mierze zależy od dobrego odżywiania a jak nie masz jakiejś szczególnej diety to i mocy na siłce będzie brakowało. [...]
To, co ewentualnie jeszcze mogę Tobie zasugerować, to abyś zwrócił mimo wszystko uwagę na ilość przetworzonych węglowodanów w swojej diecie. Gainery z reguły nie bazują na węglowodanach najwyższej jakości. Raczej są to odżywki przeznaczone dla osób z niskim poziomem tkanki tłuszczowej o wysokiej aktywności fizycznej, które mają problemy z tym, aby [...]
W zasadzie większość będzie miała bardzo przybliżony skład. Tradycyjnie około 20-25 procent białka i 70 procent węglowodanów. Odnośnie do jakości węglowodanów, to warto zwrócić uwagę na to, aby było jak najmniej cukrów prostych i maltodekstryny, a jeżeli już to hydrolizowana skrobia kukurydziana, Vitargo, węglowodany z owsa, batata). Np. coś [...]
Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]
[...] dobrze się sprawdzi. Oczywiście do wykonania posiłku w płynie pomysłów mam sporo. :) Jeśli chodzi o gotowego gainera, staraj się wybierać odżywki z niską zawartością węglowodanów prostych. Tutaj mogę Ci polecić Mass Activator od firmy SFD, który zawiera jedynie 8,1g węglowodanów prostych na 100g produktu. To niezwykle mało w porównaniu z [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. Mandarynki są ok, ale to głównie węglowodany, warto pomyśleć o przekąskach takich jak jogurt z owocami czy orzechami. Takie przekąski pozwalającą na [...]