[...] wyniki dodajemy około 300-400 kcal i dzielimy je na zalecane ilości składników odżywczych. Są to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. Warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Warto, abyś poznał najlepsze źródła składników odżywczych, a są to: - [...]
[...] białek to zacznie on spalać w pierwszej kolejności mięśnie a nie tłuszcz. Powinny być to przede wszystkim weglowodany złożone i białko zwierzęce, które powstrzyma rozpad białek mięśniowych. Pamiętam że w jednym ze starych Flexów jest artykuł "Spalaj tłuszcz w ogniu węglowodanów" jak chcesz to mogę sprawdzić w domu. Moderator Odżywianie
[...] dodajemy do niego około 400 kcal. Następnie dzielimy otrzymany wynik na zalecane ilości makroskładników: 2 g białka/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów i ustalamy pasującą nam ilość posiłków. Kcal i makroskładniki możemy podzielić po równo na każdy z posiłków lub ew. inaczej, jeżeli tak nam pasuje. Warto [...]
[...] poziom. Jeszce trochę dni redukcji zostało ale jeszcze trochę mam do rzucenia więc po redukcji gdy odpocznę miesiąc mam w planie przystąpić do diety low carbo do max 150 węglowodanów, nigdy nie stosowałem tej diety więc pytanie do specjalistów, czy dieta low carbo ma skutki ubocze które mogą odbić się na zdrowiu? oraz ile powinno znajdować [...]
[...] w sposób wybitny sprzyja magazynowaniu tłuszczu w organizmie. Nie należy jednak utożsamiać owoców ze skoncentrowanym źródłem fruktozy. Owoce zazwyczaj zawieraj około 10% węglowodanów, z czego fruktoza stanowi tylko część tego udziału. Nie należy więc całkowicie rezygnować ze spożycia owoców. Istnieją badania, które pokazują, iż włączenie [...]
[...] nim wynosi do 4%. Dodaje się do niego fosforan wapnia, którego celem jest zapobieganie zbrylaniu. Odtłuszczone mleko w proszku zawiera w 100 g: 360 kcal, 36 g białka, 51 g węglowodanów i 1 g tłuszczów. W jego składzie występują również witaminy: beta-karoten, kwas foliowy, retinol, witamina A (ekw. retinolu), witamina B1 (tiamina), witamina [...]
Poczytaj posty podwieszone, z których wiele się dowiesz. W każdym posiłku zadbaj o pełnowartościowe białko. Unikaj wysoko oczyszczonych węglowodanów, typu białe pieczywo. Spożywaj dużo warzyw. Uwzględnij w diecie zdrowe tłuszcze, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ostatnim posiłku przed snem nie spożywaj węglowodanów. [...]
[...] W wyniku czego do komórek mięśniowych dostarczana jest większa ilość tlenu i składników odżywczych, dając efekt “pompy mięśniowej”. Składniki aktywne w 20g porcji: Kompleks węglowodanów 7,27g Jabłczan kreatyny, ester etylowy kreatyny 3,39g L-Argnina, jabłczan l-argininy, jabłczan cytruliny 2,97g Inozyna, tauryna 2,97g N-Acetyl L-Glutamina (NAG), [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularni ucinać kalorie co 7-10 dni po 200-300kcal. [...]
[...] na odpowiednią ilośc makroskładników i tej ilości pilnujesz w ciągu dnia. Po treningu zjadasz tyle, by zmieścic się w swoim bilansie. Jeśli więc masz w ciągu dnia np. 400g węglowodanów i do swojej sesji treningowej zjesz 300g to w okresie potreningowym musisz przyjąc jeszcze 100g, może być w jednym lub dwóch posiłkach. Generalnie jednak [...]
[...] całej wody z produktu. Mleko w proszku zawiera aż 26 g białka. Wydawać więc by się mogło, że jest idealnym jego źródłem. Niestety tak nie jest. Obecne w nim jest aż 38 g węglowodanów, w tym 38 g laktozy, czyli cukru mlecznego, który zdecydowanie nie wpływa pozytywnie na naszą sylwetkę, a pod względem zdrowotnym powodować może problemy [...]
Ryz, ktory opisal Vidic15 to oczywiscie parboiled, ktory jest zalecany w diecie jako zrodlo weglowodanow. Preparowany przechodzi zupelnie inne procesy technologiczne, po ktorych nie nadaje sie jako zrodlo weglowodanow.
[...] układ immunologicznego, - odpowiada za pracę trzustki i prostaty, - wzmacnia paznokcie i włosy, - reguluje miesiączkowanie, - wykorzystywany jest w metabolizmie węglowodanów, - odpowiada za jakości skóry i włosów. Zalecane dziennie zapotrzebowanie na cynk wynosi około 15 mg dla osób dorosłych. W diecie raczej nie ma problemów z jego [...]
[...] Kolejnym krokiem jest ustalenie zalecanego podziału makroskładników, które wynoszą: 2 g białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Poznać również powinieneś wartościowe źródła składników odżywczych: - [...]
[...] Czy lepszym wyjściem będzie od razu po treningu zjedzenie banana lub wafla ryżowegoz miodem czy może lepiej warto od razu wrzucenie do brzucha ryżu białego i kurczaka. Jakie jest Wasze zdanie na temat spożywania od razu po treningu węglowodanów prostych o wysokim IG, a węglowodanów złożonych o wysokim IG. Która z tych opcji jest lepsza?
[...] polecany, wybierany i cieszy się bardzo dobrą opinią. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html Jeśli szukasz gainera z większą zawartością węglowodanów złożonych to idealny będzie Mass Activator, który w swoim składzie zawiera jedynie 8,1g węglowodanów prostych na 100g produktu. To niezwykle dobry wynik jak na [...]
[...] mięśniowej. 2. Rozkład kcal na zalecane ilości makroskładników. W przypadku kobiet standard to 1,6-2 g białka/kg masy ciała, 1-1,3 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Następnie podziel to na ilość posiłków, która Ci odpowiada. 3. Dobór zalecanych źródeł składników odżywczych. Dieta bazować powinna na jak najmniej [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się nie podjadać wyrobów w pracy ;-) Warto by było abyś [...]
[...] gdy cele jest budowa masy mięśniowej. Wynika to prawdopodobnie z tego, że dzięki tym suplementom uzupełnić można w łatwy sposób spore ilości kalorii, pochodzące z białek i węglowodanów, a osoby początkujące mają spore problemy ze zjedzeniem, sporo większych ilości pożywienia niż miało to miejsce do tej pory. Poza tym nie zawsze mamy czas na [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.