Chyba kiepsko czytasz, bo nie dość, że Ci odpowiedzieliśmy, to dostałeś linki do artykułów na ten temat. Wysoka temperatura absolutnie nie niszczy wszystkich wartości odżywczych w czekoladzie, podobnie jak w gotowanym mięsie, herbacie parzonej wrzątkiem, ziołach zaparzanych gorącą wodą itp. Można jeść jedno i drugie: odtłuszczone kakao, jak i [...]
Nie jest zdrowe, powyżej 120 stopni zaczyna się inicjować szereg reakcji chemicznych. Zasadniczy wpływ ma przede wszystkim temperatura oraz długość obróbki.
Kiedy robię na początku treningu łapie mocniejszego kopa wyższa temperatura i puls.ale chętnie spróbuje po zobaczymy na efekty :) po treningu zawsze robiłem rozciąganie i wyciszanie. A tak z innej beczki bije Enan do tej deki a wpadł mi w łapki orgi SuperTest z Cybera czy mogę to dorzucić np zamiast enanth lub do niego ? Np 250mg Enanth plus do [...]
Kupilem ALLNUTRITION_Burn4All, biore od soboty. Nie zauwazylem zadnych efektow po pierwszym uzyciu, wiec zaczalem brac po 2 dawki. Nadal nie czuje zadnych efektow (np wyzsza temperatura, pocenie sie, mniejszy apetyt). Czy branie 2 dawek dziennie ma sens ? Czy moze pomoc lub zaszkodzic ? Skonczyc ten w 2 tygodnie i zaczac cos mocniejszego? Jaki [...]
[...] lnianych NIE POWODUJE zmian profilu kwasów tłuszczowych PUFA. Ziarna siemienia lnianego posiadają lignany, które chronią tłuszcze omega 3 przed oksydacją nawet w wysokich temperaturach (w doświadczeniach nawet 2 godzinna obróbka w 180 stopniach nie powodowała istotnej zmiany profilu omega 3 na skutek oksydacji - zmiany były na poziomie 0,2%). [...]
[...] sport i dla prostych ludzi i zebym zmienil dysypline na rower albo basen to co mam rezo nans zrobić jak za miesiąc nie minie , czy co0ile to kosztuje , co ty bys zrobil na moim miejscu,moze olac i dalej jechać z koksem, bo ja wiem ze bezposrednia przyczyna była temperatura 38 st i osłabienie tkanek przez szybki metabolizm a nie technika itp
Interesujace...ciekawe co powiedza specjalisci z NATO I SCITEC...bo o ile mi wiadomo podczas wszelkich przemian metabolicznych w organizmie kregowcow produktem ubocznym jest temperatura i produkty przemiany jak mocz i kal...chocby przesyl bodzcow nerwowych w mozgu dlatego glowa jest najcieplejsza czescia ciala czlowieka...a reakcja na temperature [...]
[...] temperature i czas. Zdarzało mi się nastepnego dnia pakowac ciasteczka ponownie do piekarnika, bo były za miękkie jak na mój gust. Teraz więc piekę jak pisałam-- niższa temperatura i dłużej. Podobno dobrze jest blachę z ciasteczkami włożyć przed pieczeniem do lodówki, ale ja tego nie robie, bo nie mam jak. Na pewno ważny jest tez przepis , [...]
[...] zywnosciowych swiadczy o tym, ze dostalo sie tam sporo wilgoci, wody, a kolejno jest to srodowsiko, ktore sprzyjac bedzie rozwojowi drobnoustrojów, tak samo jak zbyt wysoka temperatura zadziala jak inkubator na bakterie, ktore szybko zaczna sie namnazac i tworzyc kolejne skupiska, tak woda bedzie pozywka na grzybów, pleśni i innych bakterii, [...]
[...] hiperkompensacja, odbudowa włókien itp). Wobec tego organizm broni się inicjując stan zapalny, którego objawwami są : " zaczerwienienie (rubor), ból (dolor), podwyższona temperatura (calor), obrzęk (tumor), zaburzenie funkcji tkanki (functio laesa)". Zaprzestań nadwyrężania się, spróbuj kilka dni później normalnego treningu z dobrą [...]
[...] ich w takim środowisku jest prawie niemożliwy. Przemawia za tym wysokie stężenie cukrów i bardzo niska zawartość wody. Warto jeszcze zwrócić uwagę na to w jakich warunkach przechowywany był produkt. Jeżeli była to temperatura pokojowa, bez dostępu wilgoci, to nie ma się czym przejmować i spokojnie można stosować suplement, który posiadasz.
1. Tak, można smażyć, a mało tego proces smażenia oraz pieczenia eliminuje z danego mięsa więcej wewnętrznego tłuszczu niż np. gotowanie. Mimo, że kurczak z rożna wydaje się na pierwszy rzut oka bardziej tłusty, to tak naprawdę zawiera on mniej tłuszczu niż kurczak z gotowany (związane jest ot z temperaturą obróbki termicznej). Większość osób jest [...]
[...] bezpieczeństwo temu stawowi. W odniesieniu do treningu siłowego bardzo istotna jest rozgrzewka. To ona powoduje, że maź stawowa jest prawidłowo rozprowadzana, podnosi się temperatura samego stawu i otaczających je struktur co gwarantuje bezpieczny trening na siłowni. Kolejna sprawa to technika ćwiczeń. Jest bardzo istotna bo prawidłowo [...]
[...] straciliśmy świadomość. Śpij w wyciemnionym pomieszczeniu. Jeżeli nie możesz mieć wyciemniających rolet zalecam zakup opaski na oczy. Śpij w wychłodzonym pokoju. Optymalna temperatura w pomieszczeniu to 16-18 stopni. Gdy to ogarniesz i dalej będziesz potrzebował spalacza, to polecam zerknąć na poniższy ranking: [...]
[...] podwyższenie ciepłoty ciała. Ten rodzaj pokrzywki wiąże się ściśle z ludzkim potem- pokrzywkę wywołują czynniki wpływające na jego nadmierne wydzielanie- tj. wysiłek, wysoka temperatura i stres. Zwykle w takich przypadkach lekarze zalecają przyjmowanie Calcium, leków antyhistaminowych i uspokajających. Na pewno również stosowanie dobrej jakości [...]
[...] na każdy kilogram wagi (np. człowiek ważący 53 kg powinien wg tego wzoru pić 1,6-1,8 L). Oprócz tego masz inne czynniki, które wpływają na zapotrzebowanie organizmu na odpowiednie nawodnienie, m.in. płeć, wiek, rodzaj wykonywanej pracy, dieta, masa ciała, temperatura otoczenia, aktywność fizyczna, wilgotność powietrza, stan chorobowy, etc. 8-)
[...] przysiady-wzrost 20 kg. Ciekawi mnie jak te wyniki mają się do waszych osiągnięć bo ja szczeże mówiąc jestem głęboko zawiedziony.Być może przyczyną tych spadków jest wysoka temperatura(latem chudne kilka kilogramów) Przy mojej obecnej diecie i treningu na cyklu kreatynowym mógłbym przybrac conajmniej 5 kg. i np.1,5 cm w ramieniu Zatem moje [...]
[...] -chrypka i lekkie pokaslywanie, -bol glowy w okolicach zatok (wieki temu mialem ich ostre zapalenie, wiec wiem, ze to one..zreszta gdy pochyle glowe czuje 'rozpieranie' ) -temperatura ciala 37.2 o 16 -lekki bol z tylu, na plecach w okolicach czesci ledzwiowej, troche na prawo. Zaprzestalem uzywac masci Viprosal ( uzywalem 3 tygodnie ) ale [...]