Też polecam "ptasie mleczko" . Twaróg, jogurt naturalny, słodzik i żelatyna. U mnie wersja bez kakao. Zmieniony przez - konradd05 w dniu 2017-04-03 20:18:19
Ok wstawie jak tylko przesle mi ona pliki jpg z dieta. Pytanie podstawowe to jak teraz przy tak niskiej podazy kcal nie chudnie to co sie stanie jak podbije np na 1700-1800? Przytyje, zacznie chudnac? Stan przejsciowy pewnie bedzie, czy mozna zakladac ile mniej wiecej potrwa? Co sie robi jak ktos przesadzil z cieciem kalorii? AKTUALIZACJA - [...]
[...] czas wjeżdza ryba, żeby uzupełnić kwasy omega epa i dha, twaróg chudy to mordęga, weź półtłusty - można zrobić fajne placki z niego z jajkiem i np wpc ew. jakieś kakao i słodzik, nie masz owoców, dodaj jakieś świeże czy się nie otłuścisz/zgubisz wagę? jak masz wyliczone prawidłowo zapotrzebowanie to będzie ok, rób kontrolne pomiary co tydzień [...]
Mono pewnie jak mono, możliwe, że źle reagujesz na słodzik(jak się nie mylę jest tam też sukraloza, po której często są problemy) czy inny dodatek lub też na mono samo w sobie. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2018-09-12 16:31:44
[...] białko, to po prostu musisz zobaczyć zobaczyć w składzie ile tam jest cukru. Zapewne jest cukier a jak jest to jest to cukier o wysokim IG. Druga sprawa musisz wiedzieć, że słodziki wszelkiego rodzaju zaburzają pracę trzuski. Dzieje się tak dlatego, że już w ustach poprzez enzymy ślinowe organizm czując słodzik, myśli, że to cukry więc pobudza [...]
Smażone czy tam gotowane jablka. Ja kroje na kawalki o roznej wielkosci, przez co w musie zostaja wieksze czastki. Niepotrzebny slodzik a i objetosciowo wyglada to calkiem dobze z 4 sredniej wielkosci jablek wychodzi okolo 700ml sloik.
zależy jaki masz słodzik, ja stosuję erytrytol (mój faworyt) i w tabletkach na cyklaminianach i też smakuje bardzo dobrze, wolę nawet jego smak niż cukru co do diety brakuje źródeł dobrych tłuszczy, te frankfurterki bym wolał zamienić na coś nieprzetworzonego, boczek też patrz żeby był bez dodatków jakichś cudów, chleb zadbaj żebyś miał z dobrego [...]
[...] nabiałem co drugi dzień praktycznie, a czasem się zdarza że i codziennie wleci kostka tłustego. Prócz tej przypadłości nic innego nie zauważyłem. Dodam że występuje to tylko jak zjem go w formie nieprzetworzonej. Tj. wystarczy że zrobię z niego sernik z owocami: twaróg/żelatyna/woda/owoce/słodzik/wpc/orzechy/chia i już takiego problemu nie ma.
Niestety nie kojarzę takiego produktu na Polskim rynku. Możesz jednak spróbować skomponować własny gainer. Preparaty tego typu nie występują bez dodatków cukrów, ani słodzików. Naturalne białko jest dość popularnym produktem na rynku. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html Jeśli nie przepadasz za bardzo słodkimi [...]
[...] syntetyczna substancja słodząca jest jednocześnie najlepiej przebadaną. Dobre zdanie o aspartamie ma też Unia Europejska. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) kolejny raz już uznała ten słodzik za bezpieczny. Opinia ta oparta zastała na kilkudziesięciu badaniach przeprowadzonych przez różne ośrodki naukowa z całego świata.
przyjmuje okolo 45g z konwencjonalnej zywnosci i do tego dochodzi 30g z vitafiber, czyli taki blonniko-slodzik bez wegli, sam blonnik. uzaleznilem sie od jednego posilku, ktory wymaga dodania 35g tego vitafiber, co daje 30g blonnika, i wpier.dzielam go codziennie, bo jest takie dobre. no i tak sie zastanawiam, czy jesli nadal bede to kontynuowal [...]
[...] mają krystaliczna strukturę, jak cukier i zawsze są sypkie. Być może wersje smakowe mają takie właściwości. Jak dobrze pamiętam miałem kiedyś z Olimpu i rozwarstwiał się słodzik tworząc grudki. Cytrulina zdecydowanie bardziej kamienieje i trudno ją rozkruszyć. Fakt, też mam tą z AN zawsze i nigdy nie miałem zbrylonej. Zawsze sypka, trochę [...]
Jak dla mnie to odpuść kakao słodkie a daj kakao naturalne, zamiast cukru słodzik, brakuje ww prostych np z płatków ryżowych/jaglanych/owsianych itp i jakieś dobre źródło białka najlepiej z odżywki białkowej
[...] Wynika to z tego, że zawiera ona śladowe ilości wody i tłuszczów, czyli dwa środowiska dla rozwoju mikroorganizmów i utlenienia się kwasów tłuszczowych. Jedne co, to słodzik zawarty w produkcie może stracić swoją słodkość. Kilka razy spotkałem się już z tego typu zjawiskiem. Szczególnie w napojach zero. W sytuacji, gdy przechowywałeś je w [...]
Więc mówiąc krótko jak dla smaku sobie dodam troszke keczupu który zawiera sukraloze ten słodzik również dodawany jest do odżywek typu vitargo bądź aminokwasy to nie powinno być różnicy wszystko wiadomo kwestia ile mam na myśli łyżeczkę do posiłku max daje to 20g i z takich właśnie produktów...najkorzystniej jakościowo wychodzi keczup rolewski [...]
Teoretycznie słodzik, bez względu na to jaki by to był (z wyjątkiem polioli) nie powinien mieć wpływu na kształtowanie sylwetki, czy zawartość wody podskórnej/w mięśniach. Wiele jednak zależy w tej sytuacji od danego organizmu. Jeżeli został Tobie krótki okres do zawodów, to według mnie wprowadzanie czegokolwiek, co nie wiesz jak wpłynie na Twój [...]