SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sół

  • Rozkładu kalorycznego nikt Ci nie sprawdzi, bo zdjęć sylwetki ani pomiarów nie wrzuciłaś. Tak po za tym do wywalenia z miski na pewno idzie serek almette i polędwica sopocka, bo to sam syf. Kurczaków sklepowych nie jadamy. Bułki grahamki, chleb razowy wiesz co w tym może być. Najlpiej upiec samemu na zakwasie. :-) Pieczywo chrupkie, w zasadzie [...]

    Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 12094 Data: 2013-01-03 06:04:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryby wędzone jedz, tylko staraj się nie codziennie. Jednak te "wędzenie" nie przypomina już tradycyjnego. Mięso wieprzowe jedz jakie chcesz. Co z tego że tłuste, jak się mieści w bilansie, to jedz śmiało. Nabiału staraj się nie przekraczać 150 gram. Ogórków kwaszonych nie wliczaj do bilansu. Pieczywo chrupkie wasa może być, o ile w składzie [...]

    Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 12094 Data: 2013-01-05 14:14:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] Ozzy - Get big or die trying

    Post
    Dzienniki Juniorów

    j/w :) Ja się boję fatu chociaż i tak już brzuch się lekko chowa :) Bo to sól, to dodatni bilans i forma znika :D Rośnie się w szerokość :)

    Odpowiedzi: 860 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-07 18:08:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [dziennik] - mój crossfit

    Post
    Strength & Endurance

    obiad na dzisiaj: 650g piersi z kurczaka pokrojonej na paseczki, zamarynowałem w 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżki oleju z oliwek, sól, przyprawy wg uznania %-) na oleuju z oliwek zesmaże małe kukurydze (babycorn), groch nie obrany, pora, marchew pokrojoną w paski, wyjmę to z patelni i zesmażę pierś z kurczaka, jak już się zarumieni [...]

    Odpowiedzi: 205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-21 19:02:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [dziennik] - mój crossfit

    Post
    Strength & Endurance

    dzisiejszy mój trening pochodził z crossfit.com: Eight rounds for max reps of: 115 pound Hang power clean, 20 seconds Rest 10 seconds 115 pound Push press, 20 seconds Rest 10 seconds do power clean używałem 30kg plus jakieś 2 kg gryf, robiłem w tych 20 sekundach 7-8 powtórzeń. miałem jakieś 3-5 min odpoczynku bo coś w tv oglądałem :-) do push [...]

    Odpowiedzi: 205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-11 00:10:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [dziennik] - mój crossfit

    Post
    Strength & Endurance

    i trochę o jedzeniu przez ten miesiąc zjadłem: wołowina, krzyżówka: 16kg krewetki: 2kg ryba: 2kg kurczak: 3kg boczek: 3kg owca: 1kg filet wieprzowy: 1kg indyk: 1kg jajka - ok 150-200 warzywa (marchew, pomidory, sałata, kalafior, brokuły, groszek, cebula, ogórek, papryka, itd) ok 15kg, może więcej może mniej, tego akurat nie liczyłem owoce (jabłka, [...]

    Odpowiedzi: 205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-13 23:02:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • startą marchew, seler, pietruszkę, cebulę, czosnek, sol, pieprz, curry, natkę z pietruszki, sok z limonki, imbir, kolendre, jakies chilli i dla podbicia smaku ananasa :-P

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-14 23:00:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak robie marynate do ryby to sok z cytryny i sól dodawać razem z pozostałymi przyprawami czy dopiero tuż przed smażeniem / pieczeniem?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-02 17:15:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 3 jajka, 1,5 szkl maki np orkiszowej, 1,5 szkl mleka(moze byc 0%) ok 5-8 łyżek oliwy/oleju slonecznikowego/rzepakowego stevia wg uznania, pol lyzeczki soli, 2 plaskie lyzecki prochu do piecznenia. Białka ubijasz ze szczyptą soli na sztywną pianę. W osobnej misce mieszasz sobie mąkę, stevię/słodzik, sól i proch-->mieszasz W drugiej misce mieszasz [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-17 18:38:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • miód,ocet winny/sok z cytryny ,oliwa i sol+pieprz. Ja daje wszystkiego po rowno.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-26 22:06:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dietetycznie tzn jak? Chudo? Możesz posmarować folię alum. oliwą, rybkę natrzeć przyprawami, najlepiej sól, pieprz, sok z cytryny, owinąć w folię. W przypadku pieczenia w alum folii dajesz 15 min dłużej Piekarnik nagrzewasz do 180-190 stopni i tak: w przypadku grubego kawałka pieczesz ok 10 min na 2 cm grubości. Jak dzwonek albo filet dajesz na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-06 20:14:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • na sałacie ułóż kurczaka. do twarogu wlej troche jogurtu, daj sól i pieprz, dodaj szczypior posiekany i koperek i skoronego ogóra i wymieszaj, będzie git. Jadam tak podobnie tylko daję jeszcze rzydkiewkę

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-26 16:41:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Daj oliwe, curry, sól, pieprz ziołowy, słodką papryke, sok z pomarańczy wycisniety i sambal+ostatecznie miód. Zrób z tego marynate do mięs. Kozak nad kozakami.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-05 18:14:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 22:25:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Natrzyj oliwą, pieprzem ( NIGDY NIE SÓL JAK MARYNUJESZ BO BĘDZIE TWARDA), skro sokiem z cytryny lub pomarańczy, daj jej odczekać 20 min i na ruszt. Solimy dopiero jak zdejmiemy z grilla

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-04 13:17:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozmrożone posól, rozgrzej masło/oliwę na patelni, wrzuć je i smaż ok 1.5-2 min, następnie dodaj posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i możesz też dać natkę z pietruszki-podsmażyć z minutę. Moją ulubioną opcją krewetkową którą mogę polecić jest wrzucenie ich w sambal, sól, miód i sok z limonki/cytryny, marynowanie z 20 min i podsmażenie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-25 15:32:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chce zrobić taki sos paprykowo - pomidorowy. 3 papryki zetrę na tarce na drobnych oczkach a pomidora przecisnę przez sito. Wszystko przełoże do garnka. Ile to gotować żeby warzywa nie straciły za bardzo wartości? Czym doprawić? Sól i pieprz wystarczy? Gotować to pod przykryciem czy bez?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-27 19:56:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No tak ze 1,5-2cm ma. Ale sypiecie go jakimiś przyprawami? Czy tylko sól i pieprz? I kiedy?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-07 22:04:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pewnie,nie ma sensu piec :-) Sol pieprz i tak jak Anubis pisze po kilka min z obydwu stron,mozesz pod koniec przykryc pokrywka i zmneijszyc ogien jezeli kawalek jest gruby

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-13 13:36:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Łopatkę myjesz,kroisz na dość grube plastry ,przyprawiasz (sól,pieprz,czosnek,papryka słodka) i posypujesz delikatnie mąką (lub nie,jak nie możesz,ale dzięki temu sos będzie gęsty), zesmażasz mięsko na patelni z tłuszczem ,parę min,obok zesmażasz pieczarki w tym czasie razem z cebulą, dodajesz do podsmażonego mięsa,podlewasz wodą (ok.1/2 szklanki) [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 10:48:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)