[...] osób cierpiących na choroby autoimmunologiczne najmniejsze szczegóły mają znaczenie. U mnie dodatkowo jest problem niedoczynności tarczycy, która przyczynia się do szybszego starzenia komórek, problemów skórnych, wypadania włosów, zatrzymywania wody w organizmie, powstawania cellulitu, itp. Kosmetyki nie są najlepszym rozwiązaniem ponieważ [...]
[...] mówimy o osobach młodych i do nich sie odnosimy. Fajnie byłoby zahaczyć o problemy z indywidualizacja diety dla osób, które sa juz nieco stasze i dopada ich proces starzenia sie organizmu. To w punkcie 5 - tym. W związku z tym także w pkt. 8-mym suplementacja dodatkowa w okresie przekwitania i w starszym wieku. Problemy tego typu [...]
[...] rozsądek w interpretacji wyników badań. Ale wiesz jak to jest. Media często szukają sensacji i chcą zwrócić na siebie uwagę jakimiś tam nagłówkami typu "zatrzymanie procesu starzenia" czy "nowy lek, kóry wyleczy bez problemu nowotwór" itp. Zmieniony przez - Agares25 w dniu 10/8/2018 10:02:34 PM Agares - wchodzisz mocno w tematy biologii? myszy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wróciłaś w 100% do siebie po tym wirusie? Generalnie wydaje mi się, że tak, chodź czasem mam wrażenie, że mocniej odczuwam gdy jest duszno. Ale to ostatnie może być efektem starzenia się po prostu %-) mam też jakby mniejszą wydolność niż np. Dokładnie rok temu ale to też pewnie efekt raczej leżenia "plackiem" w czasie choroby, bo nie miałam siły [...]
Wiad piszesz, że: "TRT oznacza, że cierpisz na nieuleczalną chorobę. Hipogonadyzm." To jak zapatrujesz się na praktykę stosowania TRT tylko z powodu starzenia się organizmu i z faktu, że naturalnie u mężczyzn wraz z wiekiem spada poziom testosteronu? Nie znam się ale koncepcyjnie (na papierze) ma to sens (taki biohacking). To samo z resztą tyczy [...]
[...] wynikające ze zwiększonego spożycia RFT wraz z pożywieniem wynika ze zdolności wolnych rodników do uszkadzania komórek. Nadprodukcja RFT prowadzi do przyspieszenia procesów starzenia się, rozwoju nowotworów oraz powstania miażdżycy. Bardzo ważne stało się więc znalezienie antyoksydantów, które rozwiązałyby problem nietrwałości produktów [...]
[...] ogóle tak abstra***ąc od meritum wysoki poziom insuliny we krwi jest szkodliwy dla organizmu, rośnie wtedy insulinoodporność tkanek ustrojowych co prowadzi do przedwczesnego starzenia organizmu i pogorszenia jego wydajności.Ogólnie jestem za niskim spożyciem cukru, ale bez żbytniej przesady. Ciekawym faktem jest to, że gdy spożywam same białko [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu. 3] Whey amino to inaczej .. aminokwasy [...]
[...] oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu. 3. Whey amino to inaczej aminokwasy [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry , likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej). Zapewnia ponadto [...]
[...] oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu. 3] Dokończ zdanie : whey amino to inaczej [...]
[...] oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu. 3. Whey amino to inaczej aminokwasy [...]