[...] przyprawy. Wykonanie: Składniki zmiksować, wylać na nagrzaną gofrownicę, zapiec, zjeść. Wsio :-D Podawać z czym kto chce. Na zdjęciu z odżywką czekoladową zmiksowaną na gęsto z mlekiem. http://img577.imageshack.us/img577/6518/gofry2.jpg Wartości w wersji na zdjęciu (gofry + sos białkowy): http://img6.imageshack.us/img6/7250/tabelkaax.jpg
[...] lub pokrojone, jak kto woli. Oczywiście wcześniej wymoczone wedłgu uznania. W tej marynacie śledzie powinny popływać około trzech dni. Do tego przygotowujemy najprostszy sos czosnkowo-koperkowy czyli miksujemy pęczek koperku i 3 ząbki czosnku ze szklanką śmietany lub jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem. Nasze śledzie odsączamy, wykładamy na [...]
[...] schab przekładamy do naczynia ceramicznego, podlewamy szklanka bulionu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny polewając mięso sosem z dna naczynia . Po czterdziestu minutach obrócić mięso i posypać je sezamem. Upieczony schab wyjmujemy z piekarnika, przekładamy na deskę zostawiamy na 10 minut, żeby [...]
Pizza gryczana z karczochami i miętą BEZGLUTENOWA, chociaż spód pizzy każdy może sobie zrobić jaki chce, sedno przepisu tkwi w sosie karczochowym na górę Składniki spód 60g maki gryczanej 70g mąki bezglutenowej Schar mix B łyzeczka zmielonego siemienia lnianego (7g) kostka drożdży 25g łyżeczka cukru woda około 1.5 szklanki sól na wierzch 100g [...]
[...] paprykę i uprażone płatki migdałów na gładką masę 5. Solimy i doprawiamy jak lubimy, można dodać chilli, natkę kolendry, etc Sałatka z pszenicy z warzywami korzennymi i sosem chimichurri 1. Namoczoną wcześniej pszenicę ( co najmniej 2 godziny) gotujemy aż będzie miękka 2. Ugotowane, ale niezbyt miękkie warzywa korzenne ( marchewka, [...]
[...] naprawdę błyskawiczna wersja (razem z pieczeniem zajęło to max 15min). Wedle chęci (i bogactwa miski) można dodać więcej dodatków a zamiast "suchych" pomidorów zrobić z nich sos pomidorowy. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/c43db3c71d1c43d0a267372da97571bb.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/dfb6b15d9dcd4793ac3b16a4374ff2e3.jpg [...]
Dzisiejszy obiadek: kurak (150g) z jogurtowym sosem curry i brazowym ryżem (który na zdjęciu wyszedł jak biały %-)) Wyszło fajnie i smacznie. W sam raz na dzień podładowania. Miałem już dość suchej piersi i ryżu więc naleciało mnie na jakiś sosik. Sos zrobiłem ze 100 ml jogurtu nat. 0%, z cebulką, curry, szczypta pieprzu cayenne, pół opakowania [...]
[...] z oliwek (10g) Na wierzch: 40 g mozarelli 30 koziego ser 50g piersi z kurczaka w kawalkach obtoczonej w soli, pieprzu i tymianku -papryka Po podpieczeniu smarujemy spod sosem ,ukladamy wierzch i znow do piekarnika na ok 15 min Jak wszystko sie ladnie przypiecze to wyciagamy pizze z piekarnika, posypujemy rukola i garscia nerkowcow. Mozna [...]
[...] wody (tak na oko, żeby serca się dusiły), dodajemy pokrojone w kostkę papryki i koncentrat, a pod koniec natkę pietruszki. Dusimy aż składniki zmiękną i cebula zagęści sos. U mnie podane było z ziemniorami, ale pyszne będzie również z ryżem lub kaszą. Smacznego! :-) http://pics.tinypic.pl/i/00547/ehnhj2dzd9gd.jpg Zmieniony przez - ejpi w [...]
[...] na powierzchnię, czyli ok 2 minutek. /SFD/Images/2015/9/5/8a9124ee41f14967a9202b7582eb9bc3.jpg /SFD/Images/2015/9/5/f5434bebffc94642a624975cb2a12da7.jpg Część trzecia-sos Pamiętacie jak mówiłem o zachowaniu soku z upieczonego mięsa? Będzie naszą bazą sosu, dzięki czemu rozpierdzieli kubki smakowe. Potrzebujemy: -cebulkę -6 pieczarek -ząbek [...]
Aaaaa boskie. Aż mi ślinka leci i mam ochotę na kopytka. Nie dobry Ty!!! Mięsko robię podobnie muszę następnym razem dłużej pomoczyć. A sos zawsze zamrażam i wykorzystuję później do sosów :)
Z ryżem jeszcze nie próbowałam bo zazwyczaj tego mam dobrze wliczone porcje. Ale często sos zostaje to mroze. No i teraz wszelkie warzywa włącznie z lisciami ale to na pesto itp bo wiadomo że forma będzie już taka średnia. Dziecko w negocjacji czy w ogóle ale jeśli w ogóle to na pewno jak dzieci będą już większe. Na kolejną ciążę w tak krótkim [...]