[...] powstających w naszym ciele. Porównuje je nawet do bakterii wykorzystywanych w oczyszczalni ścieków, gdzie wykonują pożyteczną pracę przerabiając je na nieszkodliwe sole, oraz uzdatniają wodę do konsumpcji. Bakterie natomiast, które zasiedlają nasz organizm analogicznie rozkładają resztki pokarmowe i pełnią jakby rolę „oczyszczaczy [...]
[...] skóry, ponieważ jest neutralny dla organizmu – nie wywołuje podrażnień ani skutków ubocznych. PHYSIODOSE nie zawiera konserwantów. Uwaga! Preparatu nie wolno stosować do iniekcji! na opakowaniu dodatkowo jest napisane zeby nie przechowywac dluzej niz 24 h po otwarciu fiolki wiec na pewno sie zda? czy sa jeszcze jakies 'inne' sole ?
[...] rośliny produkują pyłek w bardzo dużych ilościach. Pyłek kwiatowy jest oprócz miodu podstawowym pokarmem pszczół. Miód to pokarm energetyczny, pyłek to białko, tłuszcze, sole mineralne, witaminy, kwasy organiczne i hormony. Pszczoły zbierają z kwiatów pyłek, mieszają z odrobiną miodu, nektaru lub śliny i w postaci uformowanych kulek, obnóży [...]
Składniki odżywcze dzielimy na: -> budulcowe, ->energetyczne, ->regulujące. Budulcowe Składniki budulcowe służą do budowy i odnowy organizmu; zaliczamy do nich białka oraz sole mineralne. Białka: - stanowią około 20% masy naszego ciała, - są podstawowym minerałem budulcowym komórek i tkanek organizmu, - są także źródłem energii, dostarczają około [...]
[...] through providing the means for those seeking information about the art of Bruce Lee. The Organization Jun Fan Jeet Kune Do is a non-profit corporation formed for the sole purpose of preserving and perpetuating Bruce Lee's art and philosophy which he called Jeet Kune Do. Its existence began in Seattle, Washington on January 10, 1996 when [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z wigilijnych stołów. Zdumiewająca kariera pangi rozpoczęła się od oszustwa. Pangasius hypophtalmus (sum rekini) z dolnego biegu Mekongu pojawił się kilka lat temu na światowych stołach, udając cenioną i drogą solę (po [...]
[...] B6, która poprawia pamięc i koncentracje, B1 i kwas pantotenowy. Zawierają wszystkie podstawowe składniki pokarmowe: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, błonnik i sole mineralne. Zawierają rozpuszczalny błonnik beta-glukagen, który obniża poziom złego cholesterolu, kwas oleinowy chroniący przed nowotworami, błonnik działający na [...]
Funkcją biochemiczną tauryny jest m.in. sprzęganie kwasów żółciowych przed wydaleniem ich z wątroby. Tworzą się sole kwasów żółciowych - kwas taurocholowy i taurochenodeoksycholowy. Zwiększa to rozpuszczalność kwasów żółciowych, a co za tym idzie poprawia ich zdolności emulgujące tłuszcze w świetle przewodu pokarmowego. Tauryna pomaga [...]
ktos cos jeszcze wymysli zanim pojde do lekarza? Co moze byc przyczyną jeszcze skoro magnez/potas jest ok, poziom sodu jest tez dobry zapewne, stosuje przyprawy do kurczaka + sole kasze itp.
[...] i chorym zmienia się w patologię procesów fizjologicznych, które często prowadzą do poważnych zmian organicznych. Produkowane gazy czy wydalane do światła jelita sole metali ciężkich nie szkodzą, dopóki są prawidłowo wydalane z organizmu. Wystarczy warstwa śluzu na ściankach jelita, wstrzymywanie gazów, czy nieregularne wypróżniania, [...]
[...] usuwasz, kwasy pod wplywem ZADNEJ prostej reakcji chemicznej NIE zamienia sie w zasady kwas+zasada->sol kwasy>zasady->kwasne srodowisko(zasady ida w pioruny czyt. sole a kwasy zostaja) zasady>kwasy->zasadowe(analogicznie) to co piszesz o jakiejs przemianie to sa z punktu widzenia chemii BZDURY :) poza tym mylisz odczyn z pojeciem [...]
-------------------------------------------------------------------------------- Strona główna Gabinet Moje książki Artykuły Grzybice Candida Candida - tłumaczenie z ang. Probiotyki Pozbyć się nadwagi i odzyskać zdrowie Profilaktyka otyłości Insulina Fizjologia trawienia Zaburzenia trawienia Przemiana materii Ocena popularnych diet Zasady [...]
[...] i sosów. Zawiera: 60-80% kwasu olejowego, 10-20% kwasu linolowego, 4-12% kwasu palmitynowego, do 2% kwasu stearynowego, ok. 2% kwasu linolenowego, lecytynę, beta-sitosterol, sole mineralne, fitosterole, skwalen, bogaty w witaminy: A, B, D i E. Olej andiroba - otrzymywany jest poprzez tłoczenie lub wyciskanie nasion andiroba (Carapa guianensis), [...]
[...] daje się pogodzić niemal z każdym rodzajem pożywienia. Kiedy jednak stopniowo zmniejszą się zapasy sodu w wątrobie, osłabionej neutralizowaniem nadmiernych ilości toksyn, sole sodu tworzą się z coraz większą trudnością. Kiedy żółć staje się zbyt drażniąca, by spływać do dwunastnicy (pierwszego odcinka jelita cienkiego, do którego uchodzi [...]
[...] smazona wedlina z serem. Zdarza sie w ciagu dnia cos podjadac w malych ilosciach. Mam zboczenie do slodkosci .. ostatnio na szczescie bardzo to ograniczylem. Odzywek nie uzywam zadnych. Nie wiem czy to jest wada, ale duzo sole. Slyszalem ze zatrzymuje wode w organizmie. Jesli ma ktos dla mnie jakies rady, pytania, piszcie. Na pewno odpowiem.
[...] po jedzeniu, zwłaszcza w zapaleniu spojówki i rogówki. Atebryna po 0,1 g 3 razy dziennie w ciągu 10 dni, następnie przerwa 5- dniowa; w pierwszym dniu przerwy podaje się sole przeczyszczające. Miejscowo zaleca się przemywanie twarzy kolejno wodą gorącą i zimną (gimnastyka naczyń), z następowym smarowaniem skóry zawiesiną siarkowo-ichtiolową [...]