[...] 5. Zredukowac zar o polowe i dodac do patelni ryz oraz zmieszane sosy. Smazyc 30s-1min ciagle mieszajac. Zdjac z zaru. Dalej bierzemy jajka i mieszamy je (mozna dodac soli dla smaku), smazymy jak omlet. Ostatni punkt programu - omlet wkladamy do glebokiej miski tak aby przyjal jej ksztalt. Mieszanke ryzowa wsypujemy z gory. Bierzemy duzy [...]
Witam serdecznie Oto prosty, a zarazem bardzo dobry przepis na łososia. Można w ten sposób przygotować także inną rybę, np. pstrąga SKŁADNIKI * łosoś -> dzwonko lub filet 150g Marynata * łyżka ketchupu * łyżka soku z cytryny * mały posiekany ząbek czosnku * ostra papryka lub pieprz cayenne * suszona bazylia * sól WYKONANIE Mieszamy w miseczce [...]
[...] Rampage wygral wiec to on teoretycznie powinien walczy o pas ale dzis kilka stron powolując sie na jeden wywiad z Rashadem wyciaga rozne wniski i tak http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/ufc/article2311141.ece oglasza ze walka o pas wagi lekkociezkiej odbedzie sie pomiedzy Rashadem a Machida, a Sherdog pisze jedynie o takiej 'mozliwosci' [...]
[...] kosteczkę paprykę i ananasa. Czekamy aż cyc ostygnie, następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko wsypujemy do jednego naczynia (ryż też musi być zimny) doprawiamy solą i pieprzem dodajemy migdały ( drobno posiekane/starte) i odrobinę majonezu żeby wszystko trzymało sie razem i dokładnie mieszamy I to by było na tyle. Szukałem czy jest [...]
[...] -Nadkwaśnośc na roznym tle -Stany po resekcji zoladka 2.Cel diety: -Usuniecie lub zmniejszenie dolegliwosci ze strony przewodu pokarmowego. -Zwiazanie nadmiaru kwasu solnego -Unikanie produktow i potraw pobudzajacych czynnosci wydzielnicze zoladka oraz drazniacych jego blone sluzowa chemicznie , termicznie i mechanicznie. 3.Ogolnie [...]
Witam :] przedstawiam prosty przepis na dobrą suróweczkę, ktora moze stanowić dodatek do ryżu i mięcha, czy tam innego żarełka na początek składniki : 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula, mozna więcej jak ktoś lubi, ale lepiej nie przesadzać :P 1 pęczek szczypiorku (niekonieczny) 2 jabłka 1 mały słoik chrzanu (można mniej, ja robiłem chyba z 3/4 [...]
Witam Jestem nowy na tym forum i narazie ciężko mi się po nim poruszać, więc z góry przepraszam za to jeżeli podobny temat już był lub jest nie w tym dziale. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was wie gdzie oprucz jakże wspaniałego syropu można uzyskać efedrynę. Ponieważ stężenie efedryny w syropie jest niewielkie ale daje niejako kopa. Chciałbym [...]
Witam dziś znudzony słodkimi placuszkami owsianymi wymyśliłem dlaczego by nie zrobić jakiejś alternatywy i tym sposobem powstały cebulowo czosnkowe placki owsiane. a wiec do ugotowanych placków owsianych dodaje 2 jajeczka , drobno posiekana cebule , drobno posiekany ząbek czosnku, według uznania pieprz, czerwona papryka , majeranek sól i inne [...]
[...] pieczarki z jajami, dodajemy pokrojony drobno szczypiorek, płaską łyżkę stołową majonezu i łyżkę stołową śmietany. Dosypujemy groszek wedle uznania. Doprawiamy pieprzem, solą oraz ostrą papryką. Wkładamy do reklamówki, zawiązujemy i odstawiamy na noc do lodówki. Gotowe. :) Smacznego! Nie będę się wygłupiał... Warzywniaka nie liczyłem. W [...]
[...] jest już uduszona dodajemy cebulkę i czekamy aż się zeszkli następnie dodajemy paprykę i ogórki dusimy kilka min następnie dodajemy 4 małe łyżeczki koncentratu i 2 śmietany solimy pieprzymy i mieszamy zostawiamy jeszcze na 2 min na małym ogniu i na talerz. Naprawdę godne polecenia. Słaba jakość zdjęć bo robiłem tel. Zmieniony przez - Szyna89 w [...]
Witajcie Zastanawiałam się dziś co zrobić na obiad. Miałam ochotę na kaszę gryczaną, poszperałam w necie i znalazłam takie coś. Składniki: • woreczek kaszy gryczanej - 100 gr. • jeden serek wiejski - 200 gr. • pomidor • papryka • czerwona cebula • przyprawy - jakie kto woli, ja dałam tylko pieprz i sól Przygotowanie: Gotujemy kaszę na sypko i [...]
[...] cieplem,zanieczyszczeniami chemicznymi i bakteryjnymi. Czysty sok zoladkowy wykazuje pH1,a w tresci pokarmowej ok.pH2,3.Jest to srodowisko bardzo kwasne, stezenie kwasu solnego w soku zoladkowym jest na tyle wysokie ze potrafi zabic nawet bardzo zlosliwe drobnoustroje.Gdy wystepuja zaburzenia lub choroby,wowczas jest go za duzo lub za malo a [...]
Składniki: 200 g ryżu, puszka groszku, puszka kukurydzy, 200 g wędlin (szynka z indyka np.), jedna duża cebula, 3 pomidory. Przyprawy wedle uznania (ja albo sól i pieprz, albo wcale). Przygotowanie: ugotować ryż, pokroić (jak najdrobniej) wędliny, pomidory i cebulę. Wrzucić wszystko do gara, dosypać groszku i kukurydzy. Wstawić do piekarnika na 30 [...]
Pojawił się w biedronce taki produkt: Metka Tatarska (dobrze że nie ruska bo ponoć pryszcze na plecach wyłażą ) W sumie czysta wołowina, nie przetworzona bo tylko zmielona, oczywiście okraszona czym trzeba (sól, konserwanty, polepszacze - tak przypuszczam, nawet nie wnikałem ale gdzie tego nie ma) w 100g około: B: 20g T: 9g Jeden baton to 170g [...]
[...] procesy pośmiertne. Obecnie czas ten jest skrócony do kilku godzin i owe procesy nie zachodzą tak jak należy. Do tego, aby zwiększyć ciężar, mięso jest nastrzykiwane solanką. Problemem współczesnej branży mięsnej jest to, że często nie technolog decyduje o procesie produkcji, ale księgowy. Gdy nie zajdą właściwe procesy, które są [...]
[...] -na dużej patelni rozkladamy folie w której układamy kurczaka posypujemy wszytkimi wymienionymi przyprawami: z.pro., papryka, pieprz,czosnek , opcjonalnie moza dodac troszke soli. dorzucamy papryke pokrojona w kostke dolewamy troszeczke wody do foli i zawijamy(zaginamy boki). patelnie zalewamy woda do poziomu aby woda nie zalala nam kurczaka [...]
[...] wiejskiego najlepiej z mlekovity *250g wędzonej ryby (bez ości) *2 łyżeczki przecieru pomidorowego *pęczek natki pietruszki *sól i pieprz - do smaku Przygotowania: Serek wiejski i rybę zmiksować na jednolitą masę. Dodać przecier pomidorowy i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem - do smaku. Podawać z pieczywem białym lub razowym.
[...] Można spróbować pieczonych, gotowanych lub przygotowanych na parze ziemniaków z niskotłuszczowym jogurtem lub kwaśną śmietaną oraz ulubionymi ziołami i przyprawami. Fasola - czy to przygotowana z suchego ziarna (namoczonego przez noc w wodzie i ugotowanego) czy też wyjęta z puszki - jest tania i bardzo wartościowa. Zawiera mało tłuszczu, [...]
czesc! mam pytanie.Od kilku lat wszyscy zwracaja mi uwage ze uzywam za duzo wszelkiego rodzaju przypraw a w szczególnosci soli.Wiem ze sól nie jest dobra ale co to tak naprawde oznacza nadmiar? Jeszcze jedno :czy to prawda ze(bo tak słyszałem) ze kozieratka jest ziołem działajacym antykatabolicznie?
Ostatnio skuszony wysokim % bialka kupilem sobie tego nieco. Proporcje skladnikow sa takie na 100g: bialko 41.5g, tluszcz 5.5g, sol 1.5g, i wegle 24g. W sumie proporcje fajne tylko jest bardzo suche i slone, wiec mam wrazenie, ze po tym tyje. To tylko wrazenie z powodu tej soli i suchosci czy jak myslicie? I skad tam az tyle wegli?? Traktowac to [...]