[...] mozarella, warzywa 4. 25g chia, 150g mleko kokosowe, 200g truskawki, banan, 20g orzechy pekan, 30g odżywka białkowa 5. Frytki z warzyw (batat, burak, korzeń pietruszki i seler) z hummusem + między posiłkami kawa z 10g oleju kokosowego i 20g mleka kokosowego Wymyśliłam sobie ta masę i wiem, że dobrze to robi mojej sylwetce, ale jak sobie zdam [...]
[...] smaku) + 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek Wychodzi mi tego z 500g i dzielę na dwa posiłki III posiłek = II posiłek IV posiłek pierś gotowana z warzywami (marchew, pietrucha, seler) V posiłek białeczko Przekąskę czasem wrzucę w postaci orzechów, migdałów, etc. lub sałatki warzywnej (kapusta biała, sałata, 3 plastry pomidora, 3 plastry ogórka) Piję [...]
[...] do sera dodaje otręby pszenne, płatki owsiane, orzechy (kokos, migdały, sezam),nasiona słonecznika, siemię lniane. Surówka to starte surowe: marchew, korzeń pietruszki, seler. Wiem, że ten jogurt to naciągana sprawa, ale chciałam cos dla urozmaicenia smaku, jak każesz to wywalę. Nie przeszkadza mi ciągłe jedzenie sera o ile to mi nie [...]
[...] x 40g Wpc + 10g orzechów włoskich i 10g siemienia lnianego 2 x (220g piersi + marchew + 150g truskawek + miska zupy) ZUPA: - brokuł - cukinia - 20g masła + 100g jog. nat. - seler z warzywami węgle około 50g, bez warzyw około <30g P.S. Niby wypada jutro ładowanie,ale nie robie w tym tyg ani CBL ani FN. Według planu next tydzień to już 50w/ed, ale [...]
Dzień 102/177 DNT Trzeba było odpocząć/-) Miska Ehh i nie ma to jak wcześniej ułożona miska@-) Pierwszy raz ugotowałam flaki, mniam mniam. Włoszczyzna to marchewka, seler, pietruszka i ziemniaki z zupy. Kiełbasa myśliwska sucha to super kiełbasa eko - po gryzie myśliwskiej, jałowcowej i surowej wołowej8-) Nawet nie wiedziałam, że istnieje surowa [...]
[...] sporą dawkę witaminy A oraz K. Ponadto wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód. buraki zawierają błonnik, witaminy A, kwas foliowy, C, wapń, magnez, fosfor, potas, sód seler naciowy sporo witaminy C, z grupy B, E, kwas foliowy. Ma najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych, dużo wapnia, potasu i cynku, a także trochę magnezu i żelaza. [...]
Witam Romano2 Od razu rzuca się w oczy zdecydowany brak warzyw, pamiętaj że mają one bardzo ważny wpływ na równowagę kwasowo-zasadową. A spożycie produktów o działaniu kwasowym jest bardzo wysokie w Twoim wypadku. Pomyśl na zielonymi warzywami typu: brokuł, szpinak, seler naciowy, natka pietruszki itp. nie długo będziemy mieć fasolkę szparagową.
[...] wpływ na równowagę kwasowo-zasadową. A spożycie produktów o działaniu kwasowym jest bardzo wysokie w Twoim wypadku. Pomyśl na zielonymi warzywami typu: brokuł, szpinak, seler naciowy, natka pietruszki itp. nie długo będziemy mieć fasolkę szparagową. Bardzo dobra również jest sałata,fasolka szparagowa jest cały sezon także jako mrożonka [...]
poza tym jeszcze wczoraj probowalam uraczyc sie pieczonymi warzywami do domowego burgera, znalazlam w biedzie mrozonki gotowe - cukinia, marcheweczki, seler z przyprawami i napalilam sie jak szczerbaty na suchary a wyszlo wyjatkowo niesmacznie, nie wiem jak mozna sobie wmawiac ze to smakuje jak frytki xD