[...] wychodzi białek pochodzenia zwierzecego 2,2g/ kmc, wegle 7,13g/ kmc i tluszczy 1,36g/ kmc. A z produktow co koniecznie wywalic/zamienic na mniej przetworzone? Ziemniaki,ryż, schab, kurczak bede co jakis czas zmieniał na łososia,makrele,wołowine, kasze, makarony durum w takich porcjach zeby zgadzalo sie z makro [...]
Uważasz ze kasza/ryż/ziemniaki/chleb zytni razowy to nie jest pełnowartościowe źródło węglowodanów? Mięso z piersi kurczaka/schab/dorsz/mintaj czy makrela jako źródło białka tez nie może być? Przecież to nie są przetworzone produkty? To kurcze nie wiem co mam jesc, to był przykładowy dzień i chodziło mi głównie o kaloryczność czy jest odpowiednia [...]
Schab z piekarnika jest dobry ale to już zupełnie inne danie. No sorry, ale schaboszczak mamy z ziemniakami z masłem i mizerią jest nie do podrobieniaxd
Na co Ci pół litra mleka? Daj 150-200ml a jeszcze lepiej jogurt naturalny i podbij białko dobrym źródłem, np. wpc. Słonecznik do zmiany na orzechy (z wyjątkiem ziemnych). Wędliny do zmiany na świeże mięso np. pieczony schab. Urozmaicaj o ryby, podroby, wołowinę. Do posiłków daj warzywa.
Mieso wybeiraj bez skóry a zamiast tego mzoesz dać inne źródła tłuszczy, tak samo schabowy jak go dajesz w tabele to jest to zwykły chabowy w panierce, jak już to daj surowy schab w tabele i ponizej np ilosć tłuszczu na jakim go robisz, no chyba że rzeczywiscie to jest zwykły domowy schabowy w panierce
Pierś to pierś, a kotlet to juz gotowy produk który w swej pozycji posiada schab, panierkę i tłuszcz na którym został zrobiony, oczywiście mnij więcej.