Dieta na masę, codziennie wszystko ważone na wadze kuchennej. Jeżeli dzisiaj do jednego wyliczonego posiłku (t.j. kurczak, ryż, olej lniany, warzywa) dorzuciłem naddatek w postaci smażonej ryby, to muszę w następnym (lub innym) posiłku odjąć te kcal i zjeść o nie mniej białka? Czy na masie nie ma to znaczenia?
[...] o mięsie to chyba za dużo go jem 400g~+ zazwyczaj 5x w tygodniu + 2 torebki ryżu dziennie. Teraz pytanie co dodać do mojej diety i jak zastąpić to mięso, soja może być? ryby też czasem zjadam . Owoców i warzyw jem dużo. Czytałem troche o szkodliwości dużej ilości mięsa ale i tak przydało by się to czymś zastąpić, aktualnie chce troche [...]
białka dzielą sie na pełnowartościowe i niepełnowartościowe, te pierwsze są pochodzenia zwierzęcego (mięso, nabiał, ryby) a te drugie to białko z owoców, warzyw, zbóż itp
[...] pisze że w porcji 170 g dostarcza średnio> 379 kcal 31,5 tłuszczu Wliczając to do naszego kalkulatora wpisując wartość 100 a potem zmieniłem na 170 ( bo tyle jest tej ryby) wychodzi 420 kcal.. wiec jaką wartość mam przyznać 379 czy 420 ? różnica nie różnica może i na masie by nie przeszkadzało nie wiem sami oceńcie.. Zmieniony przez - [...]
Mam kilka pytań : 1. Pierś z kurczaka smażyć na patelni ? ( na jakim oleju ) czy lepiej w piekarniku i wtedy kupić jakąś przyprawę do kurczaka ? To samo pytanie dotyczące ryby . 2. Czy można jeść jakieś grilowane potrawy ? CHODZI O DIETE NA MASĘ ! Bo wiadomo zbliża się lato no i grille często będą... ;)
Owszem tylko pamiętaj, że wszystkie procesy przechowywania produktów dają pewne straty w witaminach i związkach mineralnych. Raczej odpadają puszkowane ryby ze względu na możliwość zwiększonej zawartości metali ciężkich i bisfenolu A Generalnie ja nie jestem zwolennikiem diety niskotłuszczowych. 32 g to malutko Wiadomo, że tłuszcze że dużo [...]
Nie zaszkodzą. Jednak zastanawia mnie dlaczego nie mięso, ryby, jaja, tylko męczysz się z twarogiem? ok dzięki za odp a co do twarogu dlatego ze wcześniejsze 3 posiłki składają się z mięsa a z owocami twaróg wchodzi gładko i smakuje,czasem wymieniam z jajkami.
Rafall - jedząc codziennie to samo trudno jest odpowiednio zbilansować dietę na poziomie mikro. Przykłądowo jesli Twój codzienny jadłospis nie uwzglednia ryby, to prawdopodobnie brakuje w nimk kwasó omega 3 i wit D, a jak dodatkowo nie ma w nim jaj to (o ile nie podjadasz brazylijskich orzechów i drożdży) dieta jest takzę deficytowa w selen. [...]
nie, jako stały elment diety ani paluszki ani ryby puszkowane nie są pożądane może być na smalcu smażenie, e. oleju kokosowym, GHEE Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-08-29 15:25:06
" jak jesz mintaja to daj źrodło tłuszczu " Czyli? I jaki skład energertyczny mają takie ryby? Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-09-19 21:25:15 Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-09-19 21:25:53 Czyli chodzi o to że mintaj jest bardzo chudą rybą i żeby wyrównać różnicę między nim a np łososiem.
Panga jako ryba nie jest polecana do diety? A Pstrąg wędzony ( 23g białka), makrela, dorsz? Bo nie ukrywajmy, że łososie są trochę drogie... Nie jest polecana z uwagi na warunki hodowli. Poza tym ma też sporo mniej białka (dużo wody). Najlepiej świeże ryby, a wędzone od czasu do czasu.
Musze dostarczyć 1125 kcal, i chciałbym aby pochodziły one z posiłków low carb ale nie mam pomysłu na nie, ma ktoś może jakąś propozycje? Masz do wyboru wiele różnych źródeł tłuszczów do wyboru: mięsa, jaja, ryby, nabiał, orzechy, nasiona, oleje, itp.
[...] 80g tłuszczu. W tym nie ma owoców, nabiału. Ma być za to mnóstwo różnorodnych warzyw w różnych kolorach. Im bardziej kolorowo, tym lepiej. Źródło białka to głównie ryby, ale żadne hodowlane łososie i karpie czy tuny (pang nawet nie wspominam) ale dzikie, morskie: śledzie, dorsze, morszczuki i mintaje (ważone po rozmrożeniu, bez 3cm [...]
Dużych ryb oceanicznych (tuna, marlin, miecznik, rekin) nie jedz częściej niż 2x/tydz. niezależnie czy puszkowane czy świeże. Właśnie ze względu na rtęć, te duże ryby żyją dobrych parę lat i w tym czasie zakumulowały dużo metali ciężkich. Odnośnie łososia, to chyba w US właśnie było jakieś zamieszanie odnośnie akumulacji PCB w tkance tłuszczowej [...]
[...] latte? 5. Czy umiesz upiec ciasto? 6. Czy wiesz jaka jest różnica między żurkiem a barszczem białym? 7. Czy wiesz do jakiej wysokości kieliszka nalewa się białe wino? 8. Czy wiesz co na metce (ubranie) uznaczają trzy pionowe kreski w kwadracie? 9. Czy wiesz jak należy prać i prasować krawaty? 10. Czy wiesz, jakie sztućce podaje się do ryby?