Ryba jak ryba ( czy to z biedry czy z lidla lub innego marketu ) - w puszkowanych czy w słoikach patrz na skład a jak mrozone czy świeże to patrz na datę ważności i świeżośc ryby ( całe ryby to np kolor oczu , skrzel itp ) . Mi z biedry brakuje dzwonków łososia które lata temu były za śmieszne pieniądze :D
[...] wszelkie produkty mleczne zaostrzają trądzik, tak samo kiedy jem więcej jajek Zmieniony przez - szczepaniakxx w dniu 2019-11-01 15:44:35 ułóż normalna prawidłową dietę ( mięsa , ryby , nabiał itp) pilnuj się tego przez 2-3 miesiące i zobaczysz że to nie produkty u ciebie wywołują problemy ankiepski sposób odżywiania który dotychczas stosujesz
[...] gotowe produkty, przepełnione cukrami i tłuszczem. Zaplanuj sobie 4-5 posiłków dziennie. Podstawą każdego z nich powinien być produkt białkowy, czyli: - chude mięso - ryby - jaja - chude sery - orzechy - rośliny strączkowe - odżywka białkowa Nie zapominaj także o źródłach energii, bez której Twój trening będzie nieefektywny. [...]
[...] Pamiętaj by większość rzeczy dostarczać z wartościowych źródeł, ale możesz sobie pozwolić na odstępstwa ze źródeł mniej preferowanych ;-) Preferowane źródła białka: mięso, ryby, jaja, twarogi, sery, odżywki białkowe, mniej preferowane źródła białka to przetwory mięsne (szynki, mielonki itp) Preferowane źródła tłuszczu: mięso, ryby, jaja, sery, [...]
[...] się poprawi - prace mitochondriów. Kolejna z rzeczy to makro Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] na poniższy artykuł: Podział kalorii powinien wyglądać tak: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Następnie podziel odpowiednio makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] diety wyglądają dobrze. To na co warto zwrócić uwagę, to na pewno urozmaicenie diety o inne źródła składników odżywczych. Warto wprowadzać w inne dni, np. różnego rodzaju ryby. Szczególnie tłuste ryby morskie, które nie pochodzą z hodowli. Możesz poczytać więcej na ten temat w tym oto artykule: [...]
[...] na ten pokarm. Nie jedząc mięsa możesz dostarczać białko z naprawdę różnych źródeł, nie musisz ograniczać się do nabiału. Ryby - są doskonałym źródłem białka i tłuste ryby takie jak łosoś czy makrela są bogate w kwasy omega 3. Jajka - doskonałe źródło białka jak również tłuszczu. Olbrzymia ilość mikroelementów znajdujących się w żółtku, [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o dietę ketogeniczną to nie zaczynałbym z tak wielkim deficytem. Bo później nie będziesz miał z czego ucinać. Oblicz sobie ile kalorii powinieneś spożywać w kalkulatorze poniżej: Suplementy które mogą Cię poratować w diecie keto to: - Olej MCT - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_MCT_Keto_Oil-opis40850.html - L Carnityna - [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .