[...] Białołęce? bo wydaje mi się, że to Ciebie tam widziałem, ale nie jestem pewny :-0 No dokładnie. Pon,wt, czw, pt po 17 ;-) To czemu żeś nie podbił ? Bzyku - krem czekoladowy z avocado - moge prosić o przepis ? :-D Avocado + cocoa + ? :) + słodzik + odrobina mleka. Simply as fu*k ;-) Dziś testuję na wieczór, po lolku bedzie wchodzić jak złe %-)
[...] w kauflandzie i piotrze i pawle, ale może wszędzie idzie dostać. Uważajcie na masy sernikowe, bo mają dużo cukru. https://img.e-piotripawel.pl/brandbank/525463 Szybki przepis: 2 kostki twarogu (0,5 kg) 1 galaretka (rozrabiamy w 250ml wody zamiast 0,5l jak podano na opakowaniu) 2 łyżeczki żelatyny, dla pewności, żeby się lepiej ścięło 1 [...]
WZOREK dobrze pisze, przepisy związkowe muszą być zgodne z przepisami prawa a tu stosujemy zasadę że prawo nie działa wstecz. Zasada musi być stosowana z dniem jej publikacji lub przegłosowania i umieszczenia w statucie związkowym. Dokładnie :-)) Dany przepis powinien być egzekwowany od dnia wejścia w życie , a nie wstecz...chociaż jak widać co [...]
Kolejny przepis który wywarł na mnie wrażenie. W tym tygodniu zapowiada się dużo gotowania :) na dniach - może nawet dziś/jutro wleci przepis na migdałowe ferrero;)
Super :) Kiedyś próbowałem z gorzkiej czekolady, awokado i orzechów laskowych ale wyszło średnie. Jestem ciekaw Twoich przepisów :) Szczerze to nie przepadam za dodawaniem awokado do słodkości - jakoś mi nie pasuje.... wypatruj - przepis już w drodze:)
Niech siostra da przepis na Skubańca, wygląda super ;-) ! Sog dla siostry :D Przepis na Skubańca. Jest to jakiś z neta ale wg tego Siora go robiła ;) Składniki ½ kg mąki 30 dag masła (lub 25 dag masła + 2 łyżki smalcu - ciasto będzie bardziej kruche) 5 jajek 5 łyżek cukru pudru 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki [...]
Ciecierzyca musi być sucha - ziarna - nie z puszki. Praktycznie wszędzie jest. Przepis znajdziesz na blogu jadłonomia. Robiłam, wychodzi. Smażyłam na patelni, nie na głębokim tłuszczu, osączałam na ręczniku papierowym Aczkolwiek moje niewielkie doświadczenie z kuchnią wegetariańską wskazuje na to, że tam raczej tłuszczu się nie da uniknąć ;-) [...]
[...] zdejmujemy folię i delikatnie osuszamy ewentualną wilgoć z powierzchni naszego kremu. Posypujemy cukrem, może być zwykły biały, nie ma różnicy i palnikiem przypalamy. Na chwilę do lodówki żeby skorupka ochlodzila się. Potem bierzemy łyżeczkę i przypominamy sobie Amelie. Dopiero zobaczyłem przepis - bardzo ciekawe. Powinno smakować rewelacyjnie.