Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis? Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy [...]
Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis? Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy [...]
A u mnie właśnie sernik w piekarniku, tym razem wypas - czekoladowo-kawowy na spodzie z dodatkiem orzechów laskowych i płatków owsianych. Już nie mogę się doczekac ... Daj później przepis, proszę ;-) I zdjęcie :-)
u mnie najczesciej jest robiony ten chleb http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty ale nie daje krupczatki tylko make chlebowa albo razowa ale wtedy juz bez otrebow cukier i sol zmniejszam o polowe Zmieniony przez - markoto w dniu 2014-12-02 10:52:14
alhambra a przepis gdzies jest?? ale widzialam ze w skladzie jakas melasa karobowa to za skomplikowany skladnik :) Zmieniony przez - markoto w dniu 2014-12-04 08:49:42
to też mój pierwszy raz...teraz wiem,co trzeba inaczej zrobić...bo jak sie czyta przepis w necie to wszystko ładnie pięknie,a w rzeczywistości to inaczej...i przy akompaniamencie słów niekulturalnych ,delikatnie mówiąc... Zmieniony przez - ilomi w dniu 2014-12-07 16:40:11
ja wyczaiłam taki wypas przepis na ciasteczkach Oreo (spokojnie, to dla gości %-) ) i kurde już słyszę komenty mojej mamy "znowu w życiu ci nie wyszło..." %-) a i by z tradycji stała sie zadość, częśc masy kremowej (o matko, jakie to piiiiszne.. kremówka 30% love you!) musiała sie rozbryzgać po kuchni %-) Wy już po kolacji, a przed mną jeszcze [...]