Na tej patelni, którą mam obecnie do omletów ledwo ten jeden mi wchodzi :< Jakbym miał dać więcej białek to już na styk, to patelnia do naleśników, druga z reguły jest zajęta czymś innym od rana. Pewnie mógłbym kombinować z pieczonymi wersjami omletów, jak niektórzy, ale nigdy tak nie robiłem, no i czasu wiecej to zajmuje, a tego luksusu nie mam [...]
[...] równie ważny) GAME 6 w finałach NBA , zapowiada się więc mało snu :-D Już dzisiaj nalesniki wyszły znacznie lepsze, mała zmiana proporcji (Bzyku THX) oraz zakupiona nowa patelnia zrobiły na pewno robotę :-D Za 3 razem powinny być już na kozaku ;) /SFD/Images/2016/6/16/b200a4d86d2b434499784562e0153d86.jpg a potem dalej [...]
nowa patelnia to zawsze +50 do użylenia 8-) /SFD/Images/2016/6/17/46515fb203d94485b54a600962bd024c.jpg to już tak wieczorkiem , 7h po treningu ;-) nowa siłka = nowe możliwości mam nadzieje,ze od niedzieli cos wiecej uda mi sie wrzucic z treningu, gdzie sylwetka prezentuje sie na tyle , na ile by mi w zupelnosci wystarczylo , rano niestety jeszcze [...]
nowa patelnia tefala , jakies promo było w sellgrosie ze przynosiłeś starą patelnię ,dostawałeś rabat (juz nie pamietam ile) na kilka modeli z - wydaje mi sie - bardzo dobrej linii tefala (jak cos potem sprawdzę nazwe konkretną) , ja poki co jestem mega zadowolony ,troche ciezka i wielka ale wszytko na niej robie ale to raczej nie od patelni [...]
[...] omletów itp już mnie dzisiaj szlak trafiał, jak akurat zachciało mi się zrobić 2 omlety do pracy na słodko (bo nie jadłem z tydzień) , a się obydwa porozwalały, poprzywierały...mimo ,ze nie zalowalem tłuszczu, jak zawsze robię na małym ogniu itd Po prostu juz pewnie patelnia do wymiany, moze ktos ma jakis godny polecenia model/markę/nazwę?
[...] %-) No właśnie nie mogę znaleźć. Swoją kupiłem w outlecie Tefala we Wrocku. Macie coś takiego u siebie? To jest dokładnie z takiego materiału: https://allegro.pl/oferta/patelnia-mineralna-lagostina-cucina-28-cm-indukcja-8352166904 I właśnie mam 28cm, bo omlety wtedy fajne wychodzą z dużej ilości ww. I taką patelnię na lajcie możesz wrzucić [...]
Spraye na pewno wysuszą mniej lub bardziej potrawę. Jednak dobra patelnia to też podstawa, teraz mam nową do omletów, to dosłownie daję 3g kokosowego (ważone %-) ) i wychodzą pięknie, nic nie przywiera, a na poprzedniej już mnie to wk***iało nawet jak leciało 15g tłuszczu - ciągle coś przywierało (mowa o omlecie, takim samym) Nawet myślę, że [...]
[...] godzinach i robić kilka rzeczy na raz. Co to za filozofia zrobić spaghetti? makaron się gotuje, w tym czasie cebula na patelnię , potem przyprawione szybko mieso, zalac passatą i w moment gotowa cała patelnia/gar; wylozyc do pojemnikow , 15-20 min i po robocie. W czasie gdy to wszystko sie tam gotuje/smazy mozna ogarnąć coś kolejnego ;-)
[...] na słodko (bo nie jadłem z tydzień) , a się obydwa porozwalały, poprzywierały...mimo ,ze nie zalowalem tłuszczu, jak zawsze robię na małym ogniu itd Po prostu juz pewnie patelnia do wymiany, moze ktos ma jakis godny polecenia model/markę/nazwę? Żadnych teflonów. Od ponad roku używam tylko mineralnych, akurat Lagostiny. Nie ma tam co się [...]
Jak robisz ten omlet serowy? Na patelnie do naleśników wrzucam odrobinę tluszczu, kładę plastry boczku/chorizo i wlewam rozbełtane 3-4jajek. Włączam średni ogień pod patelnią. Na górę jeszcze nieściętych jajek kładę różne rodzaje sera, gouda, cheddar, lazur, brie itp. Czekam aż sery się roztopią. Dodaję przyprawę suszone pomidory z czosnkiem i [...]
[...] na serze, wrzucasz ser zółty i na to jaja ? Tak wrzucam 3-4 plasterki żółtego sera (z reguły jest to Gouda lub Tylżycki) pozwalam się lekko podtopić i na to wbijam jajka. Ważne by patelnia (nawet teflonowa) była lekko natłuszczona, wtedy jajka lepiej schodzą. Zanim zdejmę staram się by ser był już podsmażony i chrupki, wtedy smakują najlepiej.
ja Ci wychodzą takie jaja sadzone, ile razy bym ich nie robił, to nigdy tak wyglądać nie będa, ciągle jakieś poszarpane ;( zdradź nam ten sekret :) Zmieniony przez - Sepius w dniu 2019-05-20 13:58:16 Patelnia do nalesnikow.
2 minuty się zastanawiałem czemu taki głodny się zrobiłem po tych zdjęciach i znów nie potrafiłem wybrać, czy to jajka czy mięso czy ta patelnia... no wszystko bym wciągnął :-)
[...] mieszam z odrobiną parmezanu i wlewam do warzyw, parę razy mieszam i na wierzch wrzucam odrobinę jakiegoś sera (tym razem był Roqeufort), ale ten krok jest niekonieczny. Przykrywam patelnię przykrywką i odstawiam na lekkim ogni do ścięcia się góry. Wcyiągam z patelni i voila ;-) Najważniejsze by patelnia była dobrej jakości i nic nie przywierało.