tez go bralem, ale jest do dupy. nie opyla sie; ma 20% bialka, a super mass prof ma 25% i jest to bialko z hi-tec protein b. dobrej jakosci. poza tym olej mct i wiecej skladnikow, wiec warto dodac te paredziesiat pln i kupic smp jestem za tym
Miało być zbyt wysoki, lub zbyt niski estrogen, ale z kortyzolem jest podobnie - zbyt wysoki to fatalne samopoczucie i tu rzeczywiście ashwa może pomóc Pamiętaj by przyjmować korzen ashwaganda razem z tłuszczami, polecam olej lniany
[...] bujda. Miałam okazje pracować blisko na prawdę dobrej piekarni, wszystko naturalne, wszystko mega smaczne, ale i wzystko mega drogie - pączki około 4-5 zł, wielkie jak półtora mojej dłoni, z mega dobrym swojskim nadzieniem, czuć było świeży olej i dobrej jakości mąkę, także ,czasem warto dać więcej, choooć...w Biedrze za 30+gr też mi smakują %-)
Czyli dobrze robisz - nic mnie tak nie rozbraja, jak sytuacja gdy ktoś np. kupuje drogie piersi z kurczaka, olej kokosowy, WPC, a na warzywa i owoce "już mu nie wystarcza, bo drogie" i dojada witaminowymi suplami. Pozdrawiam :-). Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-20 15:08:18
[...] źródłem kwasów tłuszczowych, które Twój organizm może szybko zutylizować jako źródło energii. Nie ma znaczenia jak dużo węglowodanów w diecie masz, gdy chcesz skorzystać z oleju MCT. Olejem MCT możesz uzupełniać ewentualne braki tłuszczów w diecie lub jak wcześniej wspomniałem, jako szybkie źródło energii. Zatem nie powinieneś się obawiać [...]
[...] taki produkt niesie za sobą ryzyko warto przeczytać jego skład. Gdzie i w jaki sposób została pozyskana ryba, skąd pochodzą warzywa, jaki jest używany tłuszcz (czy jest to olej słonecznikowy, a może oliwa z oliwek). Jeżeli ryby były "hodowane", to warto sobie darować konsumpcję takich produktów, gdyż jest wysoko prawdopodobne, że mogą mieć [...]
Cześć! Nie, raczej nie ma w tym błędu. Kiedyś sam piekłem pieczywo, zwłaszcza na zakwasie i pamiętam, że do mąki dodaje się zakwas, który sam w sobie to dzikie drożdże z wodą, oraz płyn (może to być woda, mleko, maślanka czy nawet piwo). Także nie ma w tym nic dziwnego, że 50% ciasta może stanowić woda, biorąc pod uwagę zakwas oraz samą wodę [...]
[...] się w każdym posiłku Nie można też unikać tłuszczu, gdyż jest to także świetne źródło energii i jest on niezbędny do funkcjonowania. Najlepiej wybieraj: - oliwe z oliwek, - olej lniany, - orzechy, - awokado, Czynnikiem który może także decydować o braku energii jest niedostateczna ilość oraz słaba jakość snu. Zastanów się czy tutaj nie leży [...]
[...] może być nie do zaakceptowania. Dotyczy to szczególnie niektórych witamin, spalaczy tłuszczu lub aminokwasów. Oczywiście kwestią gustu jest też, czy będzie smakował Ci olej rybi, bo jest to jednak dość specyficzny i charakterystyczny smak. Czy takie wrażenia po przegryzieniu kapsułki z omega-3 będą dla Ciebie ok. Niemniej jednak nie tylko [...]
[...] fizycznie nie może tak bardzo redukować tłuszczu w diecie. Ważne jednak aby bazować na odpowiednich tłuszczach taki jak: oliwa z oliwek, orzechy np. włoskie, awokado, olej kokosowy. Białko bym zostawiła na poziomie 160-170g, gdyż wyższy udział białka w diecie jest korzystny dla redukcji tkanki tłuszczowej oraz utrzymania tkanki [...]
[...] najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, które lepiej sobie odpuścić: przetworzona żywność, fast foody, słodycze, słodzone napoje oraz przekąski, przetworzone mięsa i [...]
Cześć! Zachęcam przede wszystkim do jedzenia jak najmniej przetworzonego pożywienia oraz odstawienia alkoholu i ostry przypraw. Unikanie wysoko przetworzonych olejów jak olej rzepakowy i wszystkie rodzaje olei trans. Warto abyś nie pił kawy na pusty żołądek, jeżeli masz ochotę się napić kawy zachęcam do zrobienia tego około 10 minut po posiłku. [...]
sluchaj, mialbym jeszcze pytanko odnosnie mct. on tam pisze ze raczej trzeba sie pozegnac z tego rodzajem tluszczu na tej diecie, a co za tym idzie trzeba odpuscic m.in. olej koko, ktorego nie powiem ze troche w kuchni uzywam. czy to jest cos w stylu 'must do' przy tej diecie, czy jednak kilka, kilkanascie gram dziennie tego rodzaju oleju moze sie [...]
Masz złe proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Nie można bazować jedynie na orzechach/pestkach jak źródle tłuszczów. Masz spory wybór w tym kierunku. Olej kokosowy, masło, tłuszcze z mięs, ryb, nabiału, oliwa itp.
[...] w którejś kopii zapasowej zakładek. W skrócie - za właściwości ochronne odpowiada najprawdopodobniej któraś frakcja błonnika w siemieniu lnianym (polisacharydów), dlatego olej lniany - po oddzieleniu od masy błonnikowej - tak szybko jełczeje. Natomiast zmielone ziarna siemienia lnianego praktycznie nie ulegają oksydacji (a raczej kwasy [...]
[...] nabiał, sery, nasiona roślin strączkowych, Dobrej jakości węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo, Dobrej jakości tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, orzechy włoskie (i inne), awokado - wyeliminuj ze swojego jadłospisu: fast foody, słodycze, słodzone napoje, wszelkiego rodzaju słodkie i słone przekąski, - [...]