Zapewne nie wiesz z skoro zdajesz to pytanie, więc sugeruję Tobie korzystać z tabel kalorycznych. Masz w nich w zasadzie wszystkie produkty spożywcze, ich ilości kalorii, składników odżywczych (białko, tłuszcze, węglowodany), a w tych bardziej rozbudowanych nawet witaminy, składniki mineralne, błonnik, czy nawet podział na cukry, czy aminokwasy w [...]
obróbka termiczna na ogól podnosi ig produktu, ale nie patrz tylko na ig, dodajesz przeciez inne składniki do posilku, które mogą to ig obnizyc (np. tłuszcz) pozdr
Tytanov - węglowodanów nie jest za dużo, może się okazać, że jest ich nawet zbyt mało. Wszystko zależne od celów i.t.d Podpisuje się pod tym co Deja-vu napisała. Masz zbyt wysoką ilość białka, taki pułap jest wręcz niekorzystny dla zdrowia. Tłuszcze w granicach 20-30% będzie również adekwatnym rozwiązaniem. Zbilansowana zdrowa dieta ma [...]
Wszystko ważysz przed obróbką termiczną. Jak nie spalisz mięsa na węgiel jest oki Pamiętaj, że surowe mięso - dla nas to dużo nie przyswojonego białka z niego, musi być poddane obróbce termicznej.
Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną. Makaron nie jest tutaj wyjątkiem. :-) Tak ale na opakowaniu są podane składniki dla już ugotowanego makaronu.
Witam ponownie ! OSTATNI TRENING MASÓWKI - tydzień 8 Plecy 1. Martwy ciąg 110 x 10 120 x 10 130 x 8 poprzednio 125 x 10 2. Podciąganie na drążku 2,5 x 6 2,5 x 5 2,5 x 5 2,5 x 3 + 1 bez ciężaru poprzednio podobnie 3.Podciąganie końca sztangi w opadzie RAMPA8 55 x 8 65 x 8 75 x 8 85 x 8 poprzednio 80 x 8 + dropseria wiosłowanie sztangielkiem 26kg x [...]
[...] wysoko - składniki typowe do jedzenia na ostatni posiłek: Chudy twaróg 500g, 8 jaj, 70g Whey C-6. To wszystko zmiksowane i się piecze. Moje pytanie jest takie czy termiczna obróbka białka zmieni jego właściwości? Czy poprostu przeliczyć wszystko łącznie z tabelek i zgodnie z wagą która wyjdzie obliczyć wartości dla 100g? Na razie wiem że całość [...]
Myślę, że nie ma co sobie zawracać gitary termiczną obróbką białka ;-). Gdzieś czytałem jakieś wywody na tym forum, ale generalnie nie jestem PRO żeby przejmować sięczy mi czasem po upieczeniu nie ubyło białka w białku ;-). Ja w takich przypadkach dzielę całość na w miarę równe porcje (bez zbędnej apteki) i liczę btwkcal dla porcji bazując na [...]
Padzimor Gaciek dobrze Ci podpowiada. Ja dopowiem jeszcze, że to tyczy się wszystkich produktów, każdy ważymy przed jakąkolwiek obróbką np termiczną. Suchy uzupełnij profil będzie łatwiej pomóc.