Ja nie lubię ryb przez ości, od chxja j**ania się z tym ejst. Agares jakiego systemu operacyjnego używasz? Na swoim laptopie mam Ubuntu 18.04 i win7, na laptopie zakładowym Ubuntu 18.04 i win10, na laptopie do testowania Kali Linux, a na stacjonarnym w zakładzie też Ubuntu 18.04
[...] za niecałe 3zl. Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza. Jakbym oglądał wiadomości w TVP... Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, wybierz samo mięso podziel cenę przez wage samego mięsa i [...]
[...] Wyizolowany tłuszcz z ryby nie działa tak samo, jak kawałek tłustej ryby spożyty w całości, gorzej się wchłania... Naturę bardzo trudno skutecznie podrobić :-). Dlatego skoro masz problem z tłuszczami, doczytaj i dopracuj dietę, nie licz na żadne suple... [...]
[...] Wyizolowany tłuszcz z ryby nie działa tak samo, jak kawałek tłustej ryby spożyty w całości, gorzej się wchłania... Naturę bardzo trudno skutecznie podrobić :-). Dlatego skoro masz problem z tłuszczami, doczytaj i dopracuj dietę, nie licz na żadne suple... [...]
Z ekonomicznych ryb: śledzie, szprotki, makrela wędzona (od czasu do czasu). A z nieekonomicznych? :) Pieniądze to raczej nie jest problem dla mnie jeśli chodzi o diete. Tylko, żeby nie miały tysiąca ości... Sorry za 2 wiadomości, ale jakbym tamtą edytował to mogłabyś nie widzieć tej.
[...] 1 kg), 1 cebula, 2 łyżki mąki, 1 szklanka śmietany, 50 dag ziemniaków, 3 małe ostre zielone papryki, 3 pomidory, 15 dag boczku, sól, cukier, papryka w proszku. W małej ilości stopionego boczku zrumienić cebulę pokrajaną w drobną kostkę. Oprószyć papryką i zalać szklanką wody. Gdy woda niemal wyparuje, dolać śmietanę rozmieszaną z mąką. [...]
[...] 85 kg. Tak po piątce dodaje na zachętę. Jutro 90 kg. Nie będę podpisywał na filmie bo to mnie frustruje. Widać po talerzach co i jak. Jak tam trochę dojdzie po bokach szerokości z kazdej strony i koloru to będę spokojniejszy. No chyba że się znowu pochoruje bo głowa boli cos tak łamie dziwnie. Zakupy, białko. Zawsze się opychałem byle czym i [...]
[...] się na czczo poziom insuliny 10, to jest gorzej, niż gdyby poziom ten wynosił 9. Należy obniżać go jak tylko się da. A co ze sportowcami? Jakie są skutki zjedzenia dużej ilości węglowodanów przed zawodami? Co się dzieje, kiedy zje się michę makaronu przed maratonem? Jak działa ten posiłek? Podnosi poziom insuliny. Jakie są zadania stawiane [...]
Ryby - po które warto sięgać? Do tego, że ryby są wartościowe nikogo chyba nie trzeba przekonywać. Pytanie jakie ryby należy wybierać, by wpływały dobrze na nasz organizm i nasze zdrowie. Z racji tego, że wiele się teraz mówi o skażonych rybach, karmionych paszami, antybiotykami postanowiłam napisać kilka słów o tym, które ryby powinny znaleźć [...]
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
[...] lin, amur. Amur trochę przypomina karpia w smaku, tylko jest chudszy. Sum nie jest specjalnie tłustą rybą, chyba że trafi się duży i stary (albo zatuczony z jakiejś hodowli)... Najlepiej szukać średnio dużych egzemplarzy; są najsmaczniejsze. Wg mnie jedna z naszych najlepszych ryb; wspaniałe delikatne i soczyste mięso i mało ości. Pozdrawiam.
Jedyny poważny minus ryb to ości %-) Dorsz czy mintaj w panierce jako nuggetsy albo w całości %-) Pstrągi zawsze patrzą na mnie w sklepie, nie kupuje bo mi ich po prostu żal, że musiały zginąć :-( Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2016-11-07 00:18:26
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
Wydaje mi się, że jest to przedruk artykułu zamieszczonego we Wprost, opublikowanego w grudniu 2008. Mnie osoboście artykuł zszokował... Pełen tekst zamieszczam poniżej: Rybka zwana pangą Numer: 51/52/2008 (1356) Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z [...]
[...] z oliwek -łyżka fruktozy -sól -pieprz -czosnek -cebula- jedna duża -seler- kawałek -przyprawa do ryb durcos lub kotanyi ew. kamis Filety dusimy na patelni do miękkości z przyprawą do ryb i odrobiną oliwy z oliwek. Na druga patelnię (głęboką) dajemy oliwę i smażymy na niej cebulę pokrojoną drobno, starty na grubej tarce seler. [...]
[...] treningowych dawać zamiast ciągle tego mięsa. Sola- droga Pstrąg- za dużo zabawy z ośćmi Dorsz- drogi Mintaj- to jest zamrożona sama woda praktycznie i mimo iż filet też ma ości Panga-lipa Tilapia-lipa Morszczuk- nie wiem czy też z nim coś nie tak, czasami kupuje Już mi nic nie przychodzi do głowy. Znacie jakieś w miare ok filety mrożone ryb?
a dlaczego akurat chuda ryba? Tluszcz ryb rozni sie znaczaco od tluszczu zwierzecego (roslinnego rzecz jasna tymbardziej :P), jest bardzo zdrowy, m. in. dobrze dziala na serce. Mozesz wiec zastapic kazda inna ryba i nie ma problemu. No chyba ze nie lubisz w ogole ryb a tymbardziej tlustych :). Ja nie wiem ale mi spamuje np makrela, najbardziej [...]