Łoo matko, ale zagubił się ten temat :D myślałem, że go już nie znajdę. Mam akurat chwilę czasu, żeby coś napisać, więc opiszę swoje dni świąteczne, gdzie było żarcia bardzo duuużo i różnego rodzaju i może uda się w końcu dojść do jakichś wniosków, co jest przyczyną moich dolegliwości bez robienia testów alergicznych, czy innych cudów. W trakcie [...]
Witam ponownie. A więc tak, od 10 stycznia do 25 była dieta ale wczoraj i dziś wpadło trochę łakoci (jestem łasuchem strasznym i to mój słaby punkt heh). Ale do rzeczy. Było 15 dni diety czystej. Jakieś krosty się pojawiają ale dużo mniej i że tak powiem nie są takie "agresywne" jak kiedyś. Oczywiście cały efekt paprzą jeszcze place po poprzednich [...]
Tłuszczyca jest chorobą pochodzenia autoimmunologicznego, na którą choruje coraz więcej osób. Problem z jej występowaniem objawia się poprzez pojawienie na skórze: - miejscowej egzemy, - tłuszczącej i suchej skóry na całym ciele, - swędzenia i pieczenia, - trudno gojących się zmian skórnych. Niestety jest to choroba nieuleczalna. Można jednak [...]
Ogólnie chyba z pożywienia nabiał najczęściej powoduje tego problemu, musisz po prostu sprawdzać ;-) . Jeśli już sam dochodzisz do wniosku, że to wina żarcia, to warto zastanowić się nad czynnikami wspierającymi pracę układ pokarmowego :-)
Jasne, jasne, ciągle próbuję i dalej będę próbował bo chcę znaleźć taki złoty środek jeśli chodzi o dietę. Nie chcę jeść 100% czysto, bo wiem, że to prowadzi do problemów z psychiką, także to jest efekt uboczny zdrowej diety w moim przypadku i to wcale nie jest fajne. Chodzi po prostu o zdrowe jedzenie, nie o jakieś skrajności typu wegetarianizm, [...]
[...] jak teraz wyskakuja to jeszcze nie zdazylo sie ich nagromadzic w ten tydzien czy dwa na tyle duzo zeby znowu oszpecic mocno moja twarz i reszte ciala. Mysle ze nie tyle caly nabial jest tu winny ale raczej same jajka. No i mam chyba tak ze u mnie musi byc duza dawka zjedzona aby mnie obsypalo, po 1 czy tam 2 jajkach jedzonych codziennie czy tam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
przeciez to biszkopciki %) Dokładnie biszkopty %-) Wczorajszy i dzisiejszy dzień pod znakiem lepszej pogody, więc jakoś przyjemniej się pracuje, mimo sporego ruchu. Chociaż czuję, że moje nogi średnio to znoszą, bo jednak czuje ból(od zmęczenia), wiatr też nie sprzyja ulżeniu w jeździe- bywają takie podmuchy, że ze znacznej prędkości wyhamowywuje [...]
Witam Tak naprawdę jest to kwestią indywidualną. Można spożyć białko nawet bezpośrednio po treningu, o ile masz taką możliwośc i nie czujesz żadnego dyskomfortu ze strony układu trawiennego. Osobiście musze odczekać pewien okres czasu, gdyż wypicie odżywki od razu po ćwiczeniach kończy się u mnie biegunką bądź w najlepszym wypadku lekkim bólem [...]
Twarog jedz okazjonalnie, nabiał jest mało wartościowy proszę...... rozwiń swoją teorię i mnie oświeć :-) Nie pytaj, bo wkroczymy w ciemne zakątki internetu zajmujące się teoriami o ludziach jaszczurach, astrologii i zaśluzowaniu organizmu }:-(
Jak człowiek nie ma czasu, to nie je 5 razy dziennie. :-) Może jeść i 3. Ilość posiłków nie wpływa na tempo redukcji/metabolizm czy inne takie ;-) Zamiast "ciemnych" bułek - barwionych karmelem - chleb na zakwasie. Nie zaglądając nikomu do kieszeni - wątróbka drobiowa z ziemniakami i surówką, to obiad za 3-5 zł. Można zjeść rano jajka/owsianke z [...]
W świecie kulturystyki, szczególnie wśród osób amatorsko trenujących, a w zasadzie zaczynających swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki pojawiają się często różnego rodzaju teorie żywieniowe, treningowe, czy suplementacyjne. Między innymi na temat przyswajalności białka. Wiele osób myśli, że istnieją różnego rodzaju zabiegi, odnośnie do tego [...]
Termin przydatności produktów spożywczych często przysparza nam sporo problemów i wątpliwości. Każdemu zdarza się sytuacja, gdy zaglądamy do lodówki i znajdujemy produkt, który jest już po okresie przydatności wyznaczonym przez producenta, a w zasadzie przez przepisy, jakimi musi on się kierować. Co robić w takiej sytuacji? Wiele zależy od tego, [...]
Masz spory wybór produktów, których nie trzeba poddawać obróbce termicznej, np. pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe, gotowe ryże/makarony (biedronka/lidl), płatki owsiane, mięso na tatar, caly nabiał, odżywki białkowe, wędzone/puszkowane ryby/mięsa, masło, oliwa, olej kokosowy, orzechy itp. W zasadzie 80% produktów.
Więc zacznijmy od tego z czego składa się gainer. Gainer to mieszanka białek i węglowodanów. Najczęstszym składnikiem części białkowej jest białko serwatkowe. Z całą pewnością można powiedzieć iż białko serwatkowe niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jest podawane nawet noworodkom, wpływa pozytywnie na rozwój, układ odpornościowy, jest [...]
Co do niskich kcal czuję się na nich w miarę dobrze, na treningu może mam mniej energii i mniej ruchliwy jestem w ciagu dnia. Podam niżej moją dietę z dwóch lub trzech dni, tutaj posilki na co dzień są dosyć podobne. Jeżeli chodzi o różnorodnosć posiłków to z węglowodanow jem kasze, ryże, makarony, płatki owsiane + warzywa głownie zakupione [...]
Warto sobie zdać sprawę z tego, że nasza dieta ma bardzo duży wpływ na stan skóry. Jeśli faktycznie podczas używania odżywki białkowej zauważasz, że wyskakują Ci pryszcze to możliwe, że uczula Cię jakiś składnik. Wtedy warto odstawić ten produkt, ewentualnie spróbować innego. Jednak obstawiałbym problem gdzie gdzie indziej .Może nabiał w diecie ? [...]
Warto sobie zdać sprawę z tego, że nasza dieta ma bardzo duży wpływ na stan skóry. Jeśli faktycznie podczas używania odżywki białkowej zauważasz, że wyskakują Ci pryszcze to możliwe, że uczula Cię jakiś składnik. Wtedy warto odstawić ten produkt, ewentualnie spróbować innego. Jednak obstawiałbym problem gdzie gdzie indziej .Może nabiał w diecie ? [...]
Dla takich osób z szybkim metabolizmem, mających wyraźne problemy z przyrostem masy ciała powinny zaleca się rezygnacje z tzw. ”modelowej diety sportowej”, opartej na chudym mięsie i „suchym” ryżu,a wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, [...]