SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

normy bilirubina

  • Problem z bilirubiną

    Post
    Doping

    Uzasadnij dlaczego sobie sobie darować. PoradnikZdrowie.pl > Sprawdź się > Badania > Bilirubina całkowita, bezpośrednia i pośrednia - normy Bilirubina całkowita, bezpośrednia i pośrednia - normy miesięcznik "Zdrowie" Bilirubina, której stężenie określane jest w badaniu biochemicznym krwi, jest przydatna w diagnozowaniu chorob wątroby oraz chorób [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1392 Data: 7/29/2016 10:23:49 AM Liczba szacunów: 0
  • Dziwne wyniki badań. Potrzebna pilna porada

    Post
    Doping

    [...] Rano zgłosiłem się do szpitala po wizycie u rodzinnego. Przyjęli mnie na oddział. Pobrali krew. Mam pierwsze wyniki. Załączam zdjęcie. Jak widać wszystko powoli wraca do normy Bilirubina w normie. Alt spadł dwukrotnie a ast 4 krotnie. Chyba hepa merz robi robote ;-) Co powiecie na ten temat? Ogólnie zacząłem sobie nie dawno jesc kiełbaske [...]

    Odpowiedzi: 117 Ilość wyświetleń: 5691 Data: 9/26/2016 6:11:26 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie krwi, co i jak

    Post
    Doping
    PRO

    [...] potas; profil lipidowy - cholesterol, triglicerydy, cholesterol HDL profil tarczycowy - TSH, w T4. Każdy składnik oceniany podczas tego badania ma ustalone granice normy (wartości referencyjne). Mogą się one nieznacznie różnić w zależności od przyjętych ustaleń danego laboratorium. Każdy składnik osocza jest oznaczany skrótem, a bywa i [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/28/2005 1:55:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

    Post
    Sztuki Walki
    PRO

    [...] badań w normie, nawet USG miałem robione - wątroba w porządku, tylko na wynikach krwi jest podwyższona. Alkohol też odstawiłem, bo słyszałem, że podwyższa %-) EDIT: W takim razie normy podane przez WKU są dla kandydatów, a Ty żeleś podałeś dla zawodowych, nieco się różnią nie da się ukryć :-) Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-10 22:39:18

    Odpowiedzi: 3982 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/10/2016 10:30:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

    Post
    Sztuki Walki
    PRO

    [...] w normie, nawet USG miałem robione - wątroba w porządku, tylko na wynikach krwi jest podwyższona. Alkohol też odstawiłem, bo słyszałem, że podwyższa %-) EDIT: W takim razie normy podane przez WKU są dla kandydatów, a Ty żeleś podałeś dla zawodowych, nieco się różnią nie da się ukryć :-) Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-10 22:39:18 Na [...]

    Odpowiedzi: 3982 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/10/2016 10:46:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

    Post
    Sztuki Walki
    PRO

    [...] 2 treningi dziennie :-D i bilirubine mam ok. Za dużo białka a bilirubina też nie - miałem rok temu za dużo kwasu moczowego przez wysoką podaż białka i zbiłem w tydzień do normy. Hmmm ja tez będę robić za parę tyg badania. Robiłeś do tego : Pełną morfologie krwii? Badanie aspat i alat? Mocz ogólny i kreatynine ? To też jest na komisji [...]

    Odpowiedzi: 3982 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2019 3:56:45 PM Liczba szacunów: 2
  • Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

    Post
    Sztuki Walki
    PRO

    [...] w normie, nawet USG miałem robione - wątroba w porządku, tylko na wynikach krwi jest podwyższona. Alkohol też odstawiłem, bo słyszałem, że podwyższa %-) EDIT: W takim razie normy podane przez WKU są dla kandydatów, a Ty żeleś podałeś dla zawodowych, nieco się różnią nie da się ukryć :-) Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-10 22:39:18 Na [...]

    Odpowiedzi: 3982 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/10/2016 10:45:51 PM Liczba szacunów: 0
  • Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

    Post
    Sztuki Walki
    PRO

    [...] 2 treningi dziennie :-D i bilirubine mam ok. Za dużo białka a bilirubina też nie - miałem rok temu za dużo kwasu moczowego przez wysoką podaż białka i zbiłem w tydzień do normy. Hmmm ja tez będę robić za parę tyg badania. Robiłeś do tego : Pełną morfologie krwii? Badanie aspat i alat? Mocz ogólny i kreatynine ? To też jest na komisji [...]

    Odpowiedzi: 3982 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/17/2019 9:42:40 AM Liczba szacunów: 0
  • Essentiale Forte + Hepatil - można razem?

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] niesprzężonej, zwykle < 4–5 mg/dl (72-90 μmol/l). Wyniki innych badań są prawidłowe.. http://www.testdna.pl/fr/1/199 Co się dzieje, jeśli wartość bilirubiny odbiega od normy? Zwiększone stężenie bilirubiny w surowicy prowadzi do żółtaczki i świadczy o jakimś procesie chorobowym. W zależności od przewagi którejś z postaci bilirubiny dzieli [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 11901 Data: 9/26/2012 8:06:30 PM Liczba szacunów: 1
  • hormonalna terapia zastepcza?hcg?niski testosteron..brak energii..do expertöw ..

    Post
    Doping
    PRO

    [...] czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po ponowieniu badań przepisał mi ANDROTOP ŻEL, po stosowaniu tego przez okres dwóch [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 10310 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    [...] 30 (16-45) AST 34 (15 -35) GGTP 19 (5-55) badanie robione po dniu treningowym. jonogram wszystko po srodku normy. Lipidy: Chol calkowity 149 (140-190) HDL 52 (40-80) LDL 80 (0-115) triglicerydy 87 (60-150) dieta od [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/4/2017 11:29:50 AM Liczba szacunów: 1
  • PH - alternatywa dla SAA

    Post
    Doping

    Pisalem wczesniej o tym H-DROLU Androlean. Koncze go za 2-3 dni wiec napisze jak efekty. Bralem go 6 tygodni, po 60mg dziennie w tym 90mg przez 2 tygodnie gdzie chyba najwiecej kg sie bujnelo. Wiec warto dac 90 mg przez dluzszy okres czasu, niestety mi nie wystarczyloby tabletek. Efekty: okolo 6-7 kg wagi, 2cm w ramieniu, pas 1 cm :D. Reszty [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/11/2012 10:02:39 AM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] lekarskie podmiotowe i przedmiotowe. W wywiadzie pacjent podaje nam ,ze odczuwa dyskomfort w prawym podzebrzu. W badaniu palpacyjnym nie stwierdzamy jednak odchylen od normy. (Stad ta moja dygresja o pacjentach hematologicznych ,ze oni czasami maja watrobe tak powiekszona ,ze siega do biodra a zadnego dyskomfortu nie czuja.) No dobra ,ale [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3690 Data: 10/26/2012 4:55:25 PM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] lekarskie podmiotowe i przedmiotowe. W wywiadzie pacjent podaje nam ,ze odczuwa dyskomfort w prawym podzebrzu. W badaniu palpacyjnym nie stwierdzamy jednak odchylen od normy. (Stad ta moja dygresja o pacjentach hematologicznych ,ze oni czasami maja watrobe tak powiekszona ,ze siega do biodra a zadnego dyskomfortu nie czuja.) No dobra ,ale [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3690 Data: 10/26/2012 5:30:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] - 14 (8-26) A tu kwintesencja wyników... Nerki jak widać wydolne - kreatynina i mocznik ok. Białko ucieka z moczem - toteż albuminy i calkowite w surowicy grubo poniżej normy. Cholesterol też jest skutkiem tego. Rozumiem, gdybym wperdalał non stop smażone: frytki, hamburgery, zagryzał golonką i popijał piwem i słodką Colą, ale staram się [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/26/2012 10:16:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Problem z bilirubiną

    Post
    Doping

    [...] ? Bilirubina, której stężenie określane jest w badaniu biochemicznym krwi, jest przydatna w diagnozowaniu chorob wątroby oraz chorób hemolitycznych. Sprawdź, jakie są normy bilirubiny całkowitej, bezpośredniej i pośredniej i co może powodować wzrost stężenia bilirubiny we krwi. Bilirubina całkowita to oznaczone razem bilirubina [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1392 Data: 7/29/2016 10:29:11 AM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    W badaniu palpacyjnym nie stwierdzamy jednak odchylen od normy. Naprawdę przestań, proszę. Takimi macankami można sobie jaja zbadać. CRP (norma) - brak procesow przebiegajacych ze stanem zapalnym Jakbyś uważał na studiach, to może być wiedział, że są osoby, która mogą mieć nawet bardzo mocny/rozległy stan zapalny w organizmie, a CRP i OB będą w [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3690 Data: 10/26/2012 7:36:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie odnosnie wynikow badan watroby etc.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    W badaniu palpacyjnym nie stwierdzamy jednak odchylen od normy. Naprawdę przestań, proszę. Takimi macankami można sobie jaja zbadać. CRP (norma) - brak procesow przebiegajacych ze stanem zapalnym Jakbyś uważał na studiach, to może być wiedział, że są osoby, która mogą mieć nawet bardzo mocny/rozległy stan zapalny w organizmie, a CRP i OB będą w [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 3690 Data: 10/26/2012 7:38:27 PM Liczba szacunów: 0
  • co robic?

    Post
    Doping

    [...] przez Ciebie neopal(zielone op) 2tabl,nac 1.2gr,heparagen 3xtabs,ostoperan 2x dzienie,olej lniany 25gr...po 5tyg powtorne badania zalecone przez lekarza,bilirubina spadla do normy i wynik 1.2 a aspat i alat utrzymuje sie od wyjscia ze szpitala na posobnym poziomie-zdjecia tez wkleje..tak jak pisalem badania byly robione po wakacyjnym obzarstwie [...]

    Odpowiedzi: 125 Ilość wyświetleń: 10194 Data: 8/13/2017 6:21:23 PM Liczba szacunów: 0
  • cykl na m-drolu - podsumowanie.

    Post
    Doping

    [...] ALT 106 IU/L Amylaza 39 IU/L Cholesterol 122 mg/dL Białko C-reaktywne 2,1 mg/L Komentarz: Mocznik jest nieco powyżej normy, pewnie dlatego, że nie piłem wystarczającej ilości wody. AST i ALT wyraźnie się obniżyły, także myślę, że po 6-8 tyg. od skończenia używania m-drolu wrócą do normy. [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 13936 Data: 10/14/2008 10:51:06 PM Liczba szacunów: 0