[...] i w kościach. Na początek może wyjaśnię, skąd biorą się niedobory. To że ze złej diety to oczywiste, ale dlaczego? Już odpowiadam. Przede wszystkim białe pieczywo. Biała mąka jest kompletnie pozbawiona składników mineralnych, w tym również magnezu. Przyjrzyjmy się zawartości biopierwiastków w 100 gramach chleba oraz w 28 gramach otrąb (otręby [...]
Witam wlasnie zacyznam szamac Winko ze Scantela . I wszedzie cazytalem ze smak powinien byc slodki .... ale jak porzegryzlem tabletke i ssalem za ch*j nie czuje nic slodkiego ,jest bez smaku cos ala mąka ...myslicie ze to moze byc fake?? listki wygladaja identycznie jak te na forum ,pomaranczowe ,tabsy biale, i granatowe napisy na listkach .
[...] nie za gęste - ale mozna pokombinowac -dac wiecej bialka albo nie dawac go wogóle tak samo jak ja dodaje specjalny mix do robienia nalesników a tak naprwde to tam jest tylko mąka + proszek do pieczenia. -mozna dac owoce (banany,brzoskwinie z puchy mi najbardziej podchodzily)czy nawet rodzynki -na góre po usmazeniu cos dla smaku dzem/miód - maslo [...]
NKT, oczywiscie ze jestem bardziej za profesjonalnymi sklepami niz sprzedaza suplementow po sklepach spozywczych gdzie Pani specjalistka od serow nie ma zielonego pojecia co to jest to ''maka'' bo dobrze sie rozpusza z mlekiem ;) Odnosnie wygladu, i tu masz racje! Niestety zdecydowana wiekszosc osob ktorym sie udalo zrobic kariere jest bardzo [...]
jestes widze ,,ekspertem'' w dziale Zdrowie, doradzasz wszystkim a sam , bys sie opalil troche, bo jestes blady jak mąka ziemniaczana pani Zięby z Na Wpsolniej..
mozna pomidory z puchy do garnka rozgotowac dodac sol,pieprz,czosnek,bazylie,oregano i juz ekstra sos lub ew.jak smazysz/gotujesz miecho zostaje wywar mozna lekko maka zaciagna ziemniaczana
mysle ze sokow zoladkowych jest wystarczajaco duzo zeby idac waszym tokiem myslenia stwierdzic: wszystko poza grubymi kawałami surowego mięcha jest szybko/bardzo szybko wchlanialne, niestety ale tak to wyglada z mojej perspektywy. proste. proba odbicia tematu w strone tego iz wszystko moze byc bardziej czy mniej szybkowchlanialne nic nie da, nie [...]
[...] cała. Ale jedno stwierdzę napewno, massacra episode 2 o smaku cytrynowym ma lepsze działanie od tej o smaku pomarańczowego, po której spożyciu ziewałem i chciało mi się spać na treningu. Tak ochydnych w smaku preparatów jeszcze nie piłem. Dosłownie smakuje to jak mąka. Zauważalnych zmian w pompie i pobudzeniu nie stwierdziłem na sobie. Pozdro!!!
Witam. Otóż lubię wszelkiego rodzaju placki z płatków owsianych. Na ostatnich zakupach nabyłem ' mąkę pszenną pełnoziarnista '. Czy nadaje się ona do sporadycznego włączenia do diety zamiast płatków owsianych ? Oto link do produktu: http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Kasze_i_maki/Maki/Pelnoziarnista Dziękuje i pozdrawiam
przecież takie mąki są od zawsze tyle, że nie lubelli wystarczy się rozejrzeć, mąka graham typ 1850 lub 2000 im mniejszy numer tym bardziej oczyszczona Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-07-17 09:56:06
zgadza się są od zawsze ale z reguły w dużo większych sklepach lub w takich które biorą mąke z danego młyna. u mnie byla w całym mieście w jednym sklepie taka mąka i nikt jej nie kupował 2 razy ja ją kupiłem i przestali ją sprzedawać lubella ma markę zrobią dobrą reklamę i ludzie będą kupować oczywiście jak piszecie cene odpowiednio podbiją, ale [...]
Studensky, powiedz mi co mam, dodac do plackow, aby nie byly rzadkie? Dodajac make, robi sie fajna, zbita konsystencja, no ale jak wiadomo maka nie jest za zdrowa. Zmieniony przez - bartek895 w dniu 2009-07-19 16:46:57
qbson89 wazysz wwszystko przed pieczeniem obliczasz ile co ma BTW potem wazysz po pieczniu i jjuz wiesz co do indeksu to glownie chodzi tu o make,wiec spawdzasz jakie IG ma dana maka i juz wiesz
Ale to ostatnie stwierdzenie dotyczy niemal wszystkich mikroskładników pokarmowych, z wyłączeniem jodu i (ostatnio) kwasu foliowego, które dodawane są do powszednich produktów spożywczych (sól, mąka).