Nadine ja mam mój chleb z zaprzyjaznionej piekarni , małej i rzetelnej , podali mi skład i wartości , sama mąka żytnia i zakwas . Nie dałabym rady jeszcze chebuś piec .... doby by mi zabrakło przy 2 dzieci , narzeczonym który na redukcji ( przygotowania do ślubu który mamy we wrześniu :D ) i częściowo mu też ogarniam posiłki , praca i jeszcze [...]
Justyna z Ciebie to przyklad brac tylko. ☺ Ja pieke gryczany z przepisu barbell kitchen jest bardzo dobry. Sklad to generalnie maka gryczana 400g, drozdze swieze 40g, sol, 450ml wody i lyzeczka cukru.
Justyna z Ciebie to przyklad brac tylko. ☺ Ja pieke gryczany z przepisu barbell kitchen jest bardzo dobry. Sklad to generalnie maka gryczana 400g, drozdze swieze 40g, sol, 450ml wody i lyzeczka cukru. Bziubzius , nie zawstydzaj mnie %-) }:-(
[...] koniecznie) i bazylia Przygotowujemy marynatę: Oliwę wlewamy do pojemnika wraz z sosem sojowym i łyzeczka miodu. Mieszamy aż powstanie jednolita substancja. Potem dodajemy mąka co zagęści nam marynatę i rozcieramy aby nie zostało grudek. potem walimy wszystkie przyprawy. A co do czosnku - jestem wrogiem czosnku w prochu dlatego radzę wziąść [...]
ponieważ od poniedziałku czeka mnie tydzień tylko na odżywce i kleikach dla dzieci (operacja szczęki) postanowiłam zaszaleć i na weekend upiekłam piernik,przepis modyfikując: pół szklanki miodu (w oryg.jeszcze szklanka cukru i kilka łyżek cukru pudru oraz proszek do pieczenia) 1,5 szkl. mąki żytniej razowej (w oryg.2 szkl.mąki pszennej) otrębów [...]
Hej, dzięki za szybką odpowiedź ;) z tym czekaniem masz rację - zajrzę na forum i zobaczę czy sam będę mógł ugryźć ten temat. Szczerze to ja miałem problem wypisać te 2300kcal, bo ja w ciągu dnia w życiu tak sporo nie jadłem - do tej pory wyglądało to tak, że w pracy o 11 napychałem się na cały dzień i robiłem powtórkę (jakaś pizza, mrożonka itp.) [...]
Dzisiaj dzień bez treningu jako takiego-za to szybki spacer i długi z małym ok 2godz:)(nogi mam w d...) Rozpiski na miskę nie robię-nie miałam dzisiaj czasu-zaplanowac.Ostatnio wszystko robie w biegu, gonie jak z piórkiem;-)Stąd czasami jem to co przygotuje dla ogółu. Dzisiejsza miska to mniej więcej: ś.2 kromki chleba wiejskiego z kiełbasą [...]
[...] spaghetti można zrobić bez tego. Jak mówię, wszystko zależy od produktów, jakie użyjesz do przygotowania posiłku- ma być jak najmniej przetworzone. także w skrócie: biała mąka, gotowe produkty, dania ze słoiczka i fixy są beeee. niestety, majonez też odpada (chyba, że domowy), a na musztardę uwazaj: czytaj etykiety. ta, którą teraz używasz co [...]
sog pierwszy raz zrobiłem 2 jajka, 2 male lyzki majonezu, 50g startego sera, 170g poledwiczek z kuraczka doprawionych i drobno pokrojonych, pol cebuli duzej bardzo smaczne i dobre, nie ma problemow ze smazeniem, maka zbedna ktos wczesniej pisal,ze do takiej porcji 150g sera zoltego nie wyobrazam sobie tego 50 g wydawalo mi sie juz sporo;) a jeszce [...]
na LC sie nadaje :): - zamiast maki ziemnaiczanej maka pszenna pełnoziarnista lub orkiszowa - nie dajemy sera - nie solimy i nie dodajemy majonezu a jak przygotowac po mojemu ? Prosze: - kuraka/wołowine w drobna kostke do michy ja robie od razu z 500 - 600gr zeby miec na 3 posilki - do tego wbijamy 2-3 jaja - dodajemy pokrojona cebuule w kostke + [...]
Genialne, takie proste a nigdy na to nie wpadłem! Szkoda, że smażone, ale reszta bez zarzucenia... Ja na 250g cyca daję 20g parmezanu tartego, 2 jaja, szczypta soli, pieprzu, ziół prowansalskich i DOMOWY majonez na bazie olej roślinnego - po co jakaś mąka? Zaj**iste!
mi tam kazdy niby mowi zeby obtaczac ja w jajku i bulce, ale to wyjdzie jak jakis kotlet, maka musi chyba byc :) a jak zrobie bez tej przyprawy to bedszie ok ? bo niemoglem takiej w sklepie znalezc, tylko jakies marynaty a to sie chyba 2 godziny czeka itd. az wsiaknie
robilem tym 1 sposobem , potem innym ktos mi doradzil, maka ,potem jajko i na koniec bulka ,ochyda ,u siebie w miejscie tj szczecin jest taki w sumie dobry bar pol restauracja ,i jest panga 100g za 10zl ale jest zrobiona rewelacyjnie i niewiem z czego i na czym ,koles cos mowil ze mleko tez sie dodaje, moze o to chodzi ,i smakuje tak jak nad morzem