Dlaczego maka nie jest dobrym źródłem ww? Przeciez istnieją razowe, orkiszowe, kokosowe i inne cuda... Nigdy nie traktowałam tego, jako produkt przetworzony. Należy jej unikać w codziennej diecie ?:)
Ktos ma jakis pomysł czym można zdrowo zagęscic np marchewke z groszkiem ? samo masło nie pomoże, a mąka odpada.. myślałem żeby zmielic płatki owsiane i tego uzyc zamiast mąki ale to wydaje sie troche dziwne :))
Ktos ma jakis pomysł czym można zdrowo zagęscic np marchewke z groszkiem ? samo masło nie pomoże, a mąka odpada.. myślałem żeby zmielic płatki owsiane i tego uzyc zamiast mąki ale to wydaje sie troche dziwne :)) Moze byc zmielone siemie lniane.
[...] organizmu. Jak ustrój przyzwyczai się do podaży, to zaczyna się stagnacja. W takich chwilach są trzy możliwości: A. jednorazowe/jednodniowe ładowanie, ale takie bez pardonu: mąka, ryż, cukier, owoce przy rezygnacji z tłuszczu (niebezpieczne ale atrakcyjne) B. obcięcie kaloryczności posiłków (niebezpieczne i nieatrakcyjne) C. przejście na dietę [...]
ad 4. zdaje sie, ze jak ostatnio zakozaczylam 40 kg na wyciagu to tylko dlatego, ze zle wykonywalam cwiczenie... Powiadasz? To musze tez sprawdzic technike tych allahow. Ja mialam zakwasy wlasnie po 40 kg chyba jeszcze ze 4 dni pozniej. A co to za maka z kasztanow? Do czego ja uzywasz? Podgladam ciagle Twoje wylaszczanie;)Buziaki
Podłączę się do pytania czyli Go-Nads najlepszy z dostępnych ?? Ja mam ochotę w nowym cyklu redukcyjnym przetestować coś naprawdę dobrego :) Powiem szczerze brałem dużo boosterów testa i ogólnie u mnie wywoływały taki efekt jak łykanie capsów nabitych mąką ziemniaczaną :D potrafię podejść obiektywnie do sprawy i przysięgam, że efekt placebo 100% [...]
ooo Lusse :) ja tez Cie podgladam! Maka z kasztanow to maka z kasztanow jadalnych... jest super, slodkawa w smaku, do omletow w sam raz, a najlepiej z niej wychodza (maka z kasztanow sama lub z dodatkiem innej maki) ciasta czekoladowe, ktorych oczywiscie NIE JEMY (buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....) [...]
[...] zaskakująco duża ilość białka. Według mnie jest to pomyłka, z uwagi na skład tego sosu: proszek pomidorowy 25%, skrobia ziemniaczana modyfikowana, warzywa suszone, mąka pszenna, cukier, wzmacniacze smaku. Aczkolwiek poniżej widnieje informacja, że "Produkt może zawierać śladowe ilości: białek jaja kurzego, białek mleka, selera i [...]
Niebo w gębie :-)) ja zrobiłem to w takich proporcjach: ~300g zwykłej mąki pszennej - 150ml ciepłej wody - 1/2x łyżki cukru - 1/2x łyżki soli - 2x łyżki oliwy / oleju - niecała paczka drożdży instant (jakieś 5g) Przepis jak na ciasto do pizzy. Wyrabiamy dokładnie, aż powstanie elastyczne i gładkie ciasto. Oprószamy mąką i odstawiamy na 40min [...]
28.04.2014 Dziś poniedziałek, praca, siłka, jedzenie i odebrałem zamówione przed świętami witaminki. TRENING Przysiady ok, ostatnia seria, ostatnie powtórzenie już technika słaba, kolana się schodziły... Słabo z techniką chyba ogólnie bo ciężko idzie a ciężar mały chyba. Podciąganie bez szału. Wyciskanie na skosie chyba fajnie poszło. Wiosłowanie, [...]
eeee, "przetworzone" a maka jest jeszcze bardziej przeworzona? to od razu zamiast płatków ziarno , bo to najmniej przetworzone ;-) Nieee no bez przesady, "przetworzenie" płatków to taka sama procedura jak robienie maki, je sie zgniata i to czy sa bardziej czy mniej zgniecione nei gra roli dla jakości odżywczych
[...] podnieść podaż tego składnika, ale to jest długi okres czasu i nie wiem czy dam radę. A jaki to był makaron, masz może jakiś link czy coś ? Zależy mi żeby to nie była też mąka bezglutenowa - bo to taka sama breja co pszenna. Chyba, że coś z ryżowej, kukurydzy, amarantusa, kasztanów etc Ale takich nie znalazłem, tylko z jakiś roślin co miał 0 [...]
właśnie zdziwiłbyś się, ale niekoniecznie, trzeba to przetestować ale fajna jest ta mąka pełnoziarnista ,mało fatu i białka, węgli na 100g też nie za dużo, można podjeść nawet Zmieniony przez - Kazimierzu w dniu 2014-05-05 09:08:54