17.10.14 DT mam nadzieję, że jutro już będę mogła pójść ćwiczyć miska 103B/140W/59T 1. jajka, mąka kokosowa, oliwa z oliwek, amarantus, pomidory 2 i 3. kasza jaglana, soczewica, oliwa z oliwek, kurczak (warzywa - do upolowania)
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa?
Wg standardów, składnik który występuje w największej ilości, wymieniony jest na pierwszym miejscu. Raczej szukałbym chleba gdzie na pierwszym miejscu na liście składników jest mąka żytnia lub po prostu razowa (pszenna lub żytnia)
Panowie kupiłem dziś jakiś chleb wieloziarnisty. Patrząc na skład, można wywnioskować, że jest to chleb idealny ... (?) Czy jednak coś tutaj oszukane? Skład surowcowy: 1. Mąka żytnia. 2. Mieszanka wieloziarnista. 3. Drożdże. 4. Sól. Jakie mniej więcej przyjąć b/t/w dla niego? Kcal 237, B 6, T 1, W 47 ? Poglądowa fota jak on wygląda. [...]
Szczerze? Kiepski. Mąka powinna być pełnoziarnista, a chleby żytnie powinny być na zakwasie. To, co trzymasz, to właściwie odpowiednik zwykłego białego chleba, tyle, że z mąki żytniej.
Dziś złapał mnie głód na mieście więc wpadłem do P&P znalazłem tam Ciabatte wieloziarnistą z tego co pamietam na pierwszy m miejscu w składzie była (mąka pszenna z pełnego przemiały, potem jak dobrze pamiętam chyba słód) jeżeli wiecie o którą mi chodzi (w każdym p&p są chyba takie same) to czy nadają się one jako źródło węglowodanów parę razy w [...]
Ostatnio zakupilem make zytnia razowa i nie wyszla w ogole. Byc moze dlatego, ze bylo napisane, ze to maka do pieczenia chleba. Teraz sobie wkrecilem, ze jak mam cheat day to obzeram sie, ale zdrowo, zreszta teraz redukcja, takze wszystko co zjem poza programem, jest super hiper. Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-08-17 15:47:09
Misiek, no raczej wegle po treningu sa wskazane inaczej lipa bedzie... A ja znowu z ta maka sie zapytam, ktora do wlasnej, "zdrowej" pizzy, bedzie lepsza - pszenna typ 2000, zytnia typ 2000 czy owsiana? Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-08-17 21:33:30
[...] i było ok, bo na niskich węglach troche trzeba było tych produktów zjeść, ale od jakiegoś czasu jestem na masie i przy ok. 6ww/kg jest tyle białka z produktów zbożowych (makarony/ryże/mąka pełnoziarnista i jeszcze np z orzechów/migdałów), że zaczynam się dziwnie czuć (psychika), bo analogicznie ilość mięsa w diecie sporo spadła. Np dzisiaj [...]