ja swoją żytnią kupiłam podajże w auchan, w delimach i tego typu sklepach też pewnie są :-)) jak potrzebujesz chleba możesz się poratować wasą żytnią (mąka żytnia, sól, woda - bez drożdży)
saida, nie strasz... nalesniki robie prosto: maka gryczana (ok 200-250g), jajko, woda, szczypta soli. ma byc rzadkie ciasto. Najwygodniej to wlac wszystko do dzbanka blendera. Nastepnei zostawic na pare godzin i smazyc i juz. Ciasto ma byc jak rzadka smietana, bo wtedy beda fajne cienkie. Mozna nadziewac miesem i warzywami itp. Mozna wziac do [...]
najgorzej wychodzi mąka tam, zawsze możesz wrzucić razową, ale też raz na jakiś czas możesz zjeść takiego kurczaczka, nie dajmy się zwariować z tymi wyliczeniami, bo odbije się to ostro na psychice :) pozdro
Mozesz zmielic platki owsiane i bedzie maka Albo zmiel sobie ryz. Bialka powinny wysatrczyc, bo przeciez bezy i kokosanki robi sie tylko z bialek i cukru
Dokładnie rzecz biorąc to mąka pszenna razowa typ 1850 z Melvita. Mięso mielone to szynka wieprzowa bez tłuszczu. Mówisz, że mąkę zastąpić płatkami owsianymi? Nie problem :)
Witam, czy spożywanie mąki ryżowej (oczywiście w postaci np. "placków") zamiast ryżu po treningu jest dobrym rozwiązaniem? Przykładowe wartości dla takiej mąki: http://www.fitwit.pl/ile-kalorii/15,816,maki/maka-ryzowa.html Jak widać, wartości bardzo zbliżone do ryżu. Pozdro
[...] ale warto teflon czyms posmarować, ja słoniną delikatnie smaruje, kiedyś robiłem naleśniki z tej mąki to wszytsko do wywalenia było bo ta mąka jak placek jest wielki to się rozwala jakoś. A teraz makaron, cyc z cukinią i pomidor mozarella i taka jakaś szynka surowa czy coś takiego. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/e2f945dd986843b5aaf805f9e6db5f96.jpg
Śniadanie o 13, niestety i stety wakacje ;-) 100g płatków owsianych, do tego "na oko" mąka razowa 2000 + 3 całe jaja i jedno białko.Do tego jogurt naturalny z cynamonem, zmiksowanym bananem i borówki do smaku /-) daję radę. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/c565f043be38451f8a3ca083c4ddb8cd.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/a24995f83b444f25a2acf35aae0f51e6.jpg
Surowe jajko to jeszcze ścierpię, ale z mąką...%-) Przede wszystkim zagrożenia płynące z jedzenia surowego jedzenia, a w szczególności jajek to możliwość zatruć np. Salmonellozą, gorsze trawienie pokarmu
co do salmonelli to staralem sie duzo czytac..i doczytalem ze tak na prawde wystaczy wyparzyc jajko w skorupce(bo to wszystkie syfy są na skorupce) i wsio.. jem je od dlugiego czasu.. z mlekiem i kakao do tego. oliwy z oliwek tez troszke dolewam.. oczywiscie cukru tez dosypuje bo inaczej cięzko ;P ale ta mąka mnie zastanawia bo przeciez 70% na [...]