Moje pytnie brzmi nastepujaco , czy w diecie na mase mozna pozwolic sobie na kluchy na pyrach z bialym serem ? czy raczej odpada... wiadomo maka pszenna itd ale kto pyta nie bladzi
czy ta pizza jest pelnowartosciowa? można wpisywać ją do codziennej diety? Maka żytnia razowa 150g 100 g dobrego sera żółtego 200 g piersi z kurczaka 50g mozarelii 40 g sosu pomidorowego troche pieczarek
jw. czy składniki wymienione obok makro są podane chronologicznie od tego czego w danym produkcie jest najwięcej. Tj. np. mąka pszenna, mleko itd. i kolejnych składników jest coraz mniej? Czy jest taka zasada?
Ostatnio w sklepie znalazłam takie pieczywo chrupkie żytnie. Skład: 97% mąka żytnia pełnoziarnista, sól Czy pieczywo chrupkie jest fajnym urozmaiceniem diety? Można je spokojnie włączyć do swojego odżywiania? :-)
Chce zrobic samemu maslo migdałowe, i nie mam zamiaru uzywac zadnego miodu, syropu itp bo to cukry Czy jak upraze migdały a potem zblenduje to wyjdzie masło czy raczej mąka ?
Jestem piekarzem czy jak zrobie sobie chleb w 100% z mąki graham pszennej 1850 w skład jego wchodzi mąka graham 1850 ,woda ,sól drożdze to nada sie to jako zamiennik ryzu czy kasz ,makaronu ,bardzo go lubie .