witam mam takie pytanie? po treningu jem ryz z pierśmi z kurczaka plus warzywa i chodzi o to czy lepiej jest piersi gotować i dodać do nich oliwe czy mozna tak samo po prostu usmażyć je na oliwie z oliwek czy wtedy oliwa nie straci swoich wartosci?
mam pytanie skąd bierzecie np. kurczaka czy czerwone mięso, albo cielęcinę? kupujecie w smażalni czy np. w markecie zamrożone i gotujecie? Chciał bym się również zapytać ile kosztuję teflon? bo aktualnie smażę na patelni i muszę dodawać masło;/
Witam, co powiedzielibyscie na diete z samego miesa kurczaka + ryz ? Powiedzmy 5 razy dziennie kurczak 200 gram + ryz 100 gram, mam zamiar wejsc na redukcje z ta malo wegli a duzo bialka ? P.S. Mam ulozona diete na mase, pod swoje zapotrzebowanie kaloryczne ale jakos tak mi ten pomysl do glowy wpadl ;)
witam panowie, usmazyłem kurczaka w 20ml oliwy z oliwek, to znaczy ze nie musze już do ryzu dodawac oliwy tak ? i jeszcze jedno, czemu sie tak dzieje, ze przed smażeniem kurczak ważył powiedzmy 0.5 kg, a po smaęzniu np 350 ? ważyć kurczaka przed obróbką czy np zjadać 100g po upieczeniu ? i jak jest z orzechami, 40 gramów ze skórką, czy obrane ?
Witam, takie nietypowe pytanie mam. Bo lezalo mi upieczone juz wczesniej udko z kurczaka w lodowce w zlotku i zapomnialem o nim. Przelezalo z 2 tyg i nie wiem czy jesc czy lepiej wyrzucic zeby sie nie zatruc czy cos xD Dodam ze schabowe tak samo trzymalem ale zawsze byly dobre. Z kurakiem tez chyba nie powinno byc problemow ?
Jakie mięska chude polecacie oprócz piersi z kurczaka i indyka ? takie żeby były dobre do budowania masy mięśniowej i na redukcje ? bo te kurczaki i indyki sa naladowane na maxa antybiotykami i chodowane w warunkach naprawde masakrycznych. A jem ich bardzo dużo dziennie i chciałem zmienić na jakiś czas je na inne mięsko
Co sądzicie o kurczaku dodanym do diety zamiast piersi z kurczaka? Duża będzie różnica? Są dużo więcej tłuste i mniej białka mają niestety. Wiadomo że smaożony kurak niezdrowy za bardzo ale np. duszony, gotowany itp? Z góry dziękuje Pozdrawiam
Cześć, Jak powinno się spożywać kurczaka z ryżem/makaronem? Czy jest różnica między jedzeniem kurczaka z ryżem/makaronem RAZEM a OSOBNO (np. kurczak o 11 i ryż o 12.30)? Pzdr, labtec Zmieniony przez - labtec w dniu 2010-03-24 09:48:42
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam (nie wiem czy to dobry temat na takie pytanie jak coś to przepraszam) ma ktoś może jakiś fajny przepis i w miarę szybki na kurczaka z ryżem głównie chodzi mi o jakiś sos czy coś bo nie wiem z czym go zrobić
Chciałem zapytać jak można podgrzać danie złożone z kurczaka i ryżu w pracy. Pracuje na budowie i nie bardzo jest możliwość, a podobno zimnego mięsa nie powinno się jeść bo jest nie zdrowe. Co powiecie w tym temacie?
Witam jestem juz na diecie około 3 miesiące i codzienne jedzenie kurczaka troche sie znudziło. Czy mogę to zastąpic np rybą ? Jeśli nie jest to najlepsze rozwiazanie to co byście mogli zaproponowac ? Z góry dzieki, pozdro .
Witam Mam trochę głupie pytanie. Mianowicie 400g surowego kurczaka posiada mniej więcej 80g białka. Po usmażeniu masa kurczaka spada do mniej więcej 300g. Moje pytanie brzmi czy w tych 300g usmażonego kurczaka jest 80g białka?
Mam pytanko , poieważ mam 90 zł i nie wiem na co wydać , oczywiście coś związane z siłką .Myślałem nad białkiem WPC 80 łowickie 1,8kg czy może nakupic kurczaka za to ? Bo w diecie mi brakuje kurczaka ponieważ nie należe do bogatych rodzin .
czy kurczak z warzywami jest tluczacy? czy mozna go stosowac jejsc podczas odchudzania ? czy ma duzo kalori? prosze poradzcie mi z gory dziekuje:):):):):):):)jeszcze jedno pytanie jakie cwiczenia sa najlepsze na odchudzanie ile czasu najlepiej dzinnie cwiczyc ?
witam. czy robiliście kiedyś pierś z kurczaka z ryżem w szejkerze?? na necie oglądałem kiedyś jakiegoś polskiego kulturystę który tak właśnie jadł. I chodzi mi o to, w jaki sposób to przyrządzić żeby było zjadliwe. czy dodać jakiś bulion żeby dało się wypić??
Po upieczeniu filetów z kurczaka jak się trzyma w lodówce takie to po jakimś czasie tracą białko i kalorie czy nie? Bo często sobie porcje zapiekam na 6 dni i poprostu leżą w lodówce, wyciągam ew. podgrzewam i się zastanawiam czy im jakieś właściwości spadają, bo 0 konserwantów wiadomo.
Czesc wszystkim, czy moglby sie ktos podzielic przepisem na kurczaka na patelni chociazby, na mase.Od poczatku do konca jak kroimy, co dodajemy itd. Cos latwego jak moge prosic, nie umiem za bardzo gotowac.
Kupowałem w delikatesach mięso jak zazwyczaj, raz twardsze raz miększe, no ok... ale ostatnio zobaczyłem w kurczaku, że w filecie jest taka mała dziurka jak w ręce po morfologii... co myślicie? Strzykaweczki poszły w ruch? Chyba tak ostrymi szpikulcami nikt ich nie przekłada...