[...] z migdałów - jedna z włoskich orzechów UWAGA - biszkopt nie ma mąki!!! Jest 10 jaj, zmielone orzechy, 3 biszkopciki (takie dla dzieci). Polewa jest akurat polewą, ale można kakao. Jedynym minusem jest cukier waniliowy i cukier puder, ale to można też w jakiś sposób zastąpić np. stevią? Jak myślicie :) Poniżej daję zdjęcie. Pachnie bosko \-) [...]
mam jeszcze pytanie o kaszankę ( śląski krupniok jak kto woli ) i gorzkie kakao ( oczywiście nie w jednym posiłku %-) ) ... czy są one z Ladiesowego menu wykluczone ?
W ogóle nie solę tego ciasta, fasolę też opłukuję :-)) Robię z rodzynkami, orzechami (wcześniej namoczonymi), bananami też, ale wtedy dodaję więcej kakao i wanilię naturalną.
to był mój pierwszy wypiek, który wyszedł bez zakalca. kwestia smaku dyskusyjna... zabrakło trochę dodatków. niby był banan, namoczone rodzynki, potłuczone orzechy i kakao. ostatecznie coś nie zagrało. ale co tam - zakalca nie było! :-)
[...] z przepisu na muffiny, chociaż wyszła trochę wariacja na temat. nie dawałam odżywki białkowej, bo została mi tylko w smaku, który mi nie idzie. bonusowo dorzuciłam orzechy i kakao. zamiast oleju kokosowego było masło. diabeł tkwi w szczegółach - myślę, że było za mało dodatków, brak odżywki i średnio dojrzałe banany. tak czy siak - sukces. bo [...]
ja do fasolowego (robiłam z białej) dałam banany, kakao, trochę rodzynek (może ze 20g) i trochę rozgniecionych orzechów włoskich było nieźle, ale zdecydowanie czegoś brakowało. następnym razem dodam przyprawy zaproponowane przez Rudą i/albo trochę białka o wyraźnym smaku.
karob - Ja nie używałam, czytam że owoce (strąki) przerobione na mąkę dodaje się do innych mąk, wypieki uzyskują ciemną barwę. Cały owoc ma smak osłodzonego kakao i podobnie jest stosowany. Odnośnie ciasteczek owsianych - ja daję tylko mleko skondensowane i miód, a dodatki - co tam mam w szafce plus oczywiście płatki. Gęstą masę nakładam na [...]
Oczywiscie za takie ciastka placi sie za firme, opakowanie, sprowadzenie itd, a ciastka takie mozna zrobic samemu z platkow owsianych, dodac kakao, jajka i bedzie to napewno lepsze rozwiazanie- kuchnia sfd :)
deja vu- ja jem często w formie zblendowanej : awokado + daktyle + kakao ciemne + cynamon + migdały i wiórki kokosowe albo też guacamole- awokado + czosnek + pomidor + papryczka chilli + sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny ;-) bez przypraw też mi przez gardło nie przechodzi %-)
jurko nasmaruj wcześniej gofrownicę oliwą z oliwek, mondry- dodałem prawdziwe kakao holenderskie i wyszło strasznie gorzkie te gofry, może przesadziłem? :P
Ja jadłam własnie z plackami owsianymi :-)) zmielony owies+ jaja+kakao+ananas w kostkę+ wiórki kokosowe albo owsianka na mleku ryzowym i kokosowym z kawałkami ananasa - ogólnie dobrze mi sie ananas z kokosem komponuje;-)
[...] 10/10 Double Rich Chocolate Jest takim troche słabszym odpowiednikiem Extreme Milk Chocolate. Dla mnie w smaku gorsze od Extreme Milk Chocolate. Smakuje tak trochę jak kakao, czyli posmak jest czekolady, ale taki delikatny. Rozpuszczalność wszystko ok. Smak: 7/10 Rozpuszczalność: 10/10 Rocky Road Ten smak testowałem jako ostatni, bo [...]
[...] Wychodzi dość suchą masa. Teraz 2 opcję: 1 dodajesz oleju lnianego i mieszasz mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji 2 rozpuszczamy słodzik w gorącej wodzie z np kakao i dodajemy takie ilości żeby znowu konsystencja była ok. Czasem robię z włoskich ale tu jest roboty więcej bo trzeba je obrać z tych skórek co by nie było goszkie. A [...]