[...] sąsiadce więc trochę grosza na pewno wpadnie do kielni Ok to na tyle. Teraz zapraszam na 1 odcinek "Gotuj z Jubym" W dzisiejszym odcinku wspaniały koktajl ,który możesz przyrządzić w zaledwie 3 min. Idealny jak śpieszysz się do pracy lub nie masz czasu na gotowanie. Jest tak prosty w wykonaniu ,że może go zrobić nawet twoje dziecko.
oki piszecie ze dieta dobra ale znacie jakos diete prosta jestem studnetem poswiecam 15min na gotowanie wiec moze cos zaproponujecie cos co mnie nie zrojnuje i bedzie latwe i zadziala:) ogromne dzieki
[...] Teraz zyskaliśmy znajomą w sklepie mięsnym i sprzedaje nam piersi z kury po 7-8 zł/kg dlatego dzisiaj dorzuciłem więcej niż zawsze na obiadek. Nabieram wprawy jeśli chodzi o gotowanie warzyw na patelnie, jeszcze ryż i przy 12 odcinku serialu Lost najadłem się do syta. Teraz czekam na kumpla ,który jest świeżo po zdaniu prawka i zabierze mnie na [...]
Polecam wszystkie warzywa, gdyż każde coś pożytecznego do diety wnosi. Najlepiej gdyby były jedzone na surowo, czyli bez obróbki termicznej, a jeżeli już to polecam gotowanie (najlepiej na parze, jeżeli masz możliwość - wtedy nie utracą tak wielu witamin i minerałów ). Przepisów na surówki jest mnóstwo, dobieranie warzyw, smak zależy od [...]
[...] w proszeniu o pomoc bardziej doświadczonych instruktorów lub trenerów. Wymiana doświadczeń jest powszechnie stosowana w każdej dziedzinie życia (sport, medycyna, a nawet gotowanie...). Konspekt taki i tak napiszę (jednak chyba bez waszych cennych uwag i porad), bo z tego co widzę większość z Was ma do czynienia tylko z ludźmi młodymi bez [...]
[...] semi-niezbędny bądź warunkowo niezbędny). Pokarmami bogatymi w Gln są ryby, czerwone mięso, produkty mleczne, fasola, tofu, jajka jak również surowe buraki i kapusta (gotowanie może zniszczyć Gln szczególnie w warzywach). Przeciętnie 100-gramowa porcja mięsa zawiera ok.4g Gln. Kazeina zawiera jej aż 24%. Z ciekawostek warto napomknąć, iż [...]
Wskazówki na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] z diety którą opracuje i zwiększy kalorie spokojnie wyciągnie tyle białka ile potrzebuje!nie mówię, że ma nie uzupełniać białka prostszymi sposobami zamiast się bawić w gotowanie, ale po kolei! spokojnie. To tak jakbyś z góry zakładał, że koleś któremu sprzedajesz fure potrzebował twoich różowych głośników! czemu? bo są fajne i wydaje ci [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
Bialko w czasie obrobki termicznej nie (smazenie gotowanie) nie ulega zniszczeniu, no chyba, ze spalisz na wegiel . Ulega denaturacji, czyli zniszczeniu ulega struktura 4 i 3 rzedowa bialka, pierwszorzedowa (pojedyncze, liniowe lancuchy aminokwasowe pozostaja nienaruszone). Mniejsza waga po obrobce termicznej wynika z utraty wody, dlatego np. 100g [...]
ja zre lazanie z lidla i kuraka z fasola co je w plasitku,bo czasu na gotowanie nie bylo.. http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3599182 jo pjerdole,w to uwierzyc nie moge ze takie cos opchac jeszcze ktos chce..
lol Teflon ma dobre właściwości smarujące oraz nie przywierają do neigo żadne zanieczyszczenia! Więc smażenie nie ma tu nic do rzeczy, jak smażysz to on się nie niszczy, używaj drewnianych lopatek i będzie ok Ale jeżeli ci chodzi o wł. zdrowotne to polecam Gotowanie/Parowanie Co do Patelni to mi średnio za 80 zł służy 2 lata
[...] Co do diety to nie jest to fanaberia - musze coś konkretnego zjeść przed treningiem bo inaczej wychodze po godzinie i padam na pysk. Siłke mam w pracy więc nie ma czasu na gotowanie :) A że w pracy zamówić moge albo pizze, makaron/zapiekanke albo chinola to wybór jest prosty. Pytanie tylko, co popijać na siłowni żeby było dużo siły. Treningi [...]