SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gluten

  • pizza gluten full :-) zdjęcie takie sobie ale pizza bardzo dobra wyszła /SFD/2017/12/7/3aac888ceda54b4ebd1fd8892b6d273f.jpg

    Odpowiedzi: 1583 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-07 16:25:39 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • pizza gluten full :-) zdjęcie takie sobie ale pizza bardzo dobra wyszła /SFD/2017/12/7/3aac888ceda54b4ebd1fd8892b6d273f.jpg wygląda mega smakowicie

    Odpowiedzi: 1583 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-07 20:36:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czym jest gluten? przeczytałem " czy jesteś glutem ? "

    Odpowiedzi: 2998 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-04 21:01:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Domowe sposoby na polepszenie trawienia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Możliwie że źle reagujesz na gluten.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8797 Data: 2012-12-09 20:36:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ~~KAIZENteam~~pytania do nas!

    Post
    Odżywki i suplementy

    mleko ryzowe smak natural/vanilla, koszt 2e w sklepach ze zdrowa zywnoscia Lactose free. Nut free. Egg free. Dairy free. Wheat free. Gluten free. Suitable for vegans. This is an organic certified product. A refreshing rice milk alternative to dairy. Ingredients: Filtered water, rice (14%), cold-pressed sunflower oil, sea salt. Zmieniony przez - [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-06-06 14:05:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ~~KAIZENteam~~pytania do nas!

    Post
    Odżywki i suplementy

    sojowe Ingredients Water, hulled soya beans (7.2%), tri-calcium phosphate, maltodextrin, stabiliser: gellan gum, vitamins: E, riboflavin, D2 and B12. Nutritional Information per 100ml: Energy 150kJ/36kcal, Protein 3.7g, Carbohydrate 0.2g (of which sugars 0.1g), Fat 2.2g (of which saturates 0.4g, mono-unsaturates 0.5g, polyunsaturates 1.3g of [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-06-06 14:08:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • do faftaq'u http://www.sfd.pl/Bia%C5%82ko_serwatkowe_WPC_80_%C5%81owickie-t492315.html wpc łowickie Składniki: koncentrat białka serwatki (WPC 80), peptydy glutaminy (gluten częściowo hydrolizowany) 1. czy coś wiadomo na temat proporcji ilości glutenu do białka serwatkowego ? 2. zrobiłeś na mnie wrażenie kogoś obiektywnego z praktycznym podejściem [...]

    Odpowiedzi: 3009 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-08-26 12:53:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wazuusz przed obrobka wszystko 400g pojepalo cie tio chyba dziennie ja makaron wole ale staram sei gluten odstawiac bo niekorzystnie na cere wplywa'podobno' wiec dzis ryz

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 17:00:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] z wyżeranym tuńczykiem i kremowym jajkiem (takie lubię najbardziej) przy robieniu. I moje szamy: Kanapka klubowa i sałatka z tuńczykiem. Takie dobre, bo niejedzone od 100lat a dzisiaj zdycham :-/ ech!! Jednak dla mnie tylko raw, no gluten i beznabiał... Także od dziś znów tylko paleo. /ZdjeciaSFD3_large/dddd650e0e13472a87b559d43a5ab8fc.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-21 07:26:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • "Ziarno orkiszu zawiera więcej białka (13–17 proc.) niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Jest od nich także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten. Ponadto zawiera więcej cynku, miedzi i selenu oraz witamin A, E i D. Dominującym kwasem tłuszczowym jest wartościowy dla zdrowia kwas linolenowy. Gatunek ten jest również bogatym źródłem błonnika [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-30 22:11:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://www.sfd.pl/cortunia__zamagania_ze_wszystkim-t721508-s7.html#post10 Co z tego, że orkisz ma więcej białka niz pszenica? I tak to jest gluten, a część osób powinna go unikać. A tego tłuszczu to ile jest per 100g? Na oko szacuję, że max 2.5g, więc zawartością GLA świata nie zwojuje %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-06 13:17:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a sie da samemu ufermentowac sos sojowy? bo w tym kupnym to gluten jest

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-26 16:56:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 10minut. jest on już po wstępnej obróbce termicznej. dla mnie rewelacja:) co ladies myślą o waflach kukurydzianych? (skład: kukurydza pełnoziarnista, grys kukurydziany, sol morska) może być alternatywą dla pieczywa które staram się odstawić(sprawdzam, czy to na gluten źle reaguje mój żołądek)? Zmieniony przez - Giza w dniu 2013-06-12 08:16:24

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-12 08:14:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny a jakie śniadania nosicie do pracy?Chodzi mi o te które wykluczyły gluten i nabiał? Zmieniony przez - tolka2012 w dniu 2013-07-01 18:11:53

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 18:11:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dodalam troche kukurydzianej i groszkowej, ale taki sredni mi wyszedl... bo zapomnialam dodac soli, to chyba najbardziej przeszkadzalo w nim, bo tak to konsystencja nawet spoko. Jesli robisz na drozdzach, to wyjdzie, nie wiem ,jak z zakwasem, podobno zakwas zytni mozna uzywac, bo gluten ulega rozkladowi - Martucca, Obliques, czy to prawda?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-16 09:40:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] teraz zalałem ją dodatkowo muszynianką i poczułem, jak to wszystko w środku spuchło :)) ( jeszcze te dodatkowe 6x bułek i chleb z popołudniowego ładowania... ) 8-) A ja na gluten uczulony....... Teraz muszę zbastować z mącznymi sprawami na rzecz ryżu i kaszy. Następne ładowania w tym kierunku raczej :) Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-12 21:42:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tym, że mąka żytnia 2000 nie lubi być zagniatana ( czyt. ciasto tylko mieszamy łyżką od spodu do połączenia składników ) i potrzebuje być odpowiednio zakwaszona mąka pszenna 1850-2000 zaś powinna być odpowiednio długo wyrabiana żeby wyrobić gluten :) i nie potrzebuje zakwaszenia, wyrasta też na drożdżach orkisz to rodzaj pszenicy, bardzo smaczny

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-16 13:48:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Owsiane zawierają śladowe ilości glutenu - o ile nie masz celiakii, to raczej nie ma potrzeby z nich rezygnować. No chyba, że źle na nie będziesz reagować, a do kupienia są również takie zupełnie gluten free certyfikowane, ale dość drogie. Co do alternatywy dla chleba i kanapek, to ja czasem gotowałam białą kaszę gryczaną dodawałam do tego jajko [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-29 14:57:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Hashimoto może występować nawet gdy testy na poziomy przeciwciał są negatywne. Ogólnie wyniki takich testów są bardziej wiarygodne gdy przed testem w diecie pojawia się gluten i białka mleczne. Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2015-05-16 11:21:03 Dziękuję bardzo za odpowiedź, rozumiem, ze mimo iż wynik miesci się w normie wg laboratorium [...]

    Odpowiedzi: 379 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-18 17:13:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się do pogorszenia wrażliwości leptynowej. Wstępne badania (głównie na zwierzęta oraz in vitro) sugerują, że aglutynina z kiełków pszenicy (lektyna zawarta w pszenicy) i gluten mogą mieć negatywny wpływ na wrażliwość leptynową. Z kolei długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega-3 zdają się mieć pozytywny wpływ. Pozytywny wpływ mogą też wykazywać [...]

    Odpowiedzi: 379 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-12-19 11:00:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)