[...] nastawiona do posiłków B+T. Okazało się że to strzał w dziesiątkę. u mnie również pierwsze posiłki b+t sprawdzają się świetnie :-)) No ale Kuba akurat nie praktykuje bezglutenu na potrzeby handlu pt. "100%bezglutenowe ciasteczka z syfem 100% gorszym niż gluten" %-), tylko kombinuje z naturalnymi produktami bezglutenowemi i to jest dobre [...]
[...] za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu 2010-03-21 20:26:55 Zmieniony [...]
[...] wyraźnie pomaranczowa skore to wypadaloby zmniejszyc podaz pokarmow z betakarotenem i zaobserwowac rakcje organizmu. Ile tego jesz? Mam pytanie odnosnie produktow z glutenem. Czy producent ma OBOWIAZEK umiescic na opakowaniu informacje, ze dana zywnosc zawiera owa substancje? Np w tescowym makaronie durum jest takowa, ale juz na [...]
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-z-m%C4%85ki-orkiszowej-Goliard.html Skład: mąka z pszenicy orkiszowej (zawiera gluten pszenny), woda. Nadaje się ? kupiłem go zamiast lubelli pełne ziarno
[...] trzeba uwazac jakie sie bierze pieczywo - nie brac bialego ma wyzsze ig(niz wymienione wyzej)i wynosi 85-90 kiedy maki razowej tylko 40! trzeba brac pod uwage gluten - jesli ktos nie trawi moze miec problemy ja nie widze innej mozliwosci jak 'kanapki' jesli brak mikrofali czy przerwa 5-10min nie wiem co bedzie gorsze - czy [...]
Jak masz zespół jelita drażliwego to powinnaś cały gluten usunąć z miski :-) Czemu nie dajesz wypisów z miski? Ostatni jest z 23.11 Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2012-12-01 23:48:03
[...] wiem czemu. :) jestem niesystematyczna w większości rzeczy w życiu więc muszę nad tym popracować. Kolejne wyzwanie dla mnie. Ale jak już coś zmieniać to po całości. Co do glutenu - mam problemy z IBSem tak długo (8-9 lat), że przeprowadziłam na sobie "eksperymenty" co mi szkodzi co nie. I prawda jest taka, że w większości szkodzi stres. [...]
[...] po środku. To tylko przez główny mainstream ludzie sadza ze coś jest źle. Niech ten mainstream powie to samo mojej babci która ma prawie 100lat że biała mąka jest zła,że gluten zapacha jelita,trzeźba jeść tylko chude mięsa,czy po mleku wzrosną kopyta. Dawka,kur*wa dawka czyni czy dana substancja nam pomoze czy zaszkodzi. Podpis z roku na rok [...]
Ekhem, ja tu czegos nie rozumiem - eliminujesz mięso, ok, jeśłi to z powodów ideolo..Ale polędwicę sopocka z połową tablicy Mendelejewa w składzie jesz. Eliminujesz gluten a jesz chleb słonecznikowy, pizze i mufiny - moze stąd brak postępów. I niestety to regularnośc w aktywności fizycznej przynosi efekty.. Z czasem :-)
[...] a innego dnia zjadłam pierś z kurczaka a trzeciego dnia i piątego nie zjadłam ani jednego ani drugiego.. mogłam dodać że mięso jem 1-2 razy w tygodniu. Chciałabym odstawić gluten bo nie jest mi do niczego potrzebny ale uwielbiam chleb.. wiec przed świętami odstawiłam kasze jęczmienną makarony itp a teraz przy wolnym testuje przepisy na chleb [...]
[...] odżywiania, choć wcześniej też zdrowo się odżywiałem, czyli żadnych słodyczy, fast foodów itp, ale teraz to już w ogóle wyrąbałem jeszcze z diety między innymi mąkę pszenną (gluten) i nabiał i stosuję taką dietę ok 3-4 miesiące. Pryszczy przestało wychodzić o 90% mniej, a męczę się z tym gównem kilka ładnych lat. Mam nadzieję, że będzie tylko [...]
Martuś, a czy płatki owsiane Sante są dozwolone? Bo nie wiem czy jest tam gluten... A sałatkę zrobię dla siebie z brokułami i sałatą lodową, a zamiast majonezu dam trochę maślanki z czosnkiem i myślę, że będzie dobra :)
dużo osób ma wywalony brzuch przed snem, przecież przez cały dzień się je. może to być gluten/duża ilość błonnika, jak masz coś takiego tylko wieczorem to bym olał temat
[...] widząc kałużę potu na podłodze :-D I do domu. Byłem na kolacji po treningu. Ssanie mega. Mieli tylko żeberka i pierogi ruskie... do tego ziemniaki i sporo surówki. Może gluten nie zabija od razu? :-D I w ogóle jak się uruchomi mięśnie szkieletowe to chyba dopiero wtedy można naruszyć zasoby glikogenu. Wiem, że jutro rano wstanę głodny i [...]
[...] lubiących sport, ale nie ćwiczących z powodu zbyt dużej wagi, więcej, nie mających nigdy problemów z nadwagą, ale po prostu, bo chcą się sprawdzić, podnieść swoje możliwości biegowe/siłowe, dodatkowo tolerujących zarówno gluten :P i cała ta resztę...to w imię czego stosować jakieś określone diety? Po co wychodzić w kuchni ze strefy komfortu?
tego sosou koperkowego to akurat nie robilam ja, wiec szczerze mowiac nie wiem :P wczoraj za to popelnilam buly gluten free ale za to z twarogiem na 4 buly 180g twarogu jajko maka koksowa i gryczna chia, ostropest proszek do pieczenia woda blonik buraczany (zeby rozowe wyszly :p ) nalogowo robie tez lody, wychodza coraz lepiej, ale umar mi jeden [...]
Są węgle i węgle. No i jest gluten- niszczyciel jelit, laktoza, skrobia, fruktoza itp. Loda oceniam na 3+. Inaczej byłoby po biegu. Obecnie staram się po prostu trzymać proporcji BTW 1:3:1 i nie patrzę na źródła. Ostatnio jem pół kostki masła np. posmarowane nutellą (15 g) albo z borówkami 100-150 g.. Do tego jajka, ser żółty albo kiełbasę/mięso [...]