Poszukaj dzienników innych dziewczyn z hashimoto, mamy ich naprawdę sporo na forum i świetnie sobie radzą :-) Tam znajdziesz wiele rad, nie będę ich teraz przepisywała. Najważniejsze: odstawiasz całkowicie gluten
Dzięki dziewczyny. Tak siedze i czytam i stwierdzam, że mam straszne nawyki żywieniowe. Jak to ogarnąć. Aż mnie to przeraża. Szczególnie ten gluten. amadi zaraz przeczytam ten link od Ciebie, może mi się trochę rozjaśni. Najgorsze jest to, że mam mało czasu na gotowanie. Jak Wy sobie z tym radzicie. Rodzina je co innego, a Wy co innego? Aż juz [...]
[...] , że dostałaś link do mojego dziennika. Mamy tyle samo wzrostu :-) 3mam kciuki};-) Na początku jest ciężko i miski nie wychodzą, ale się tym nie przejmuj. Na początek odstaw gluten (jeśli miałaś do tej pory wzdęcia brzucha o nieokreślonej przyczynie po ok. tygodniu bez glutenu powinny minąć) i odstaw nabiał na 4 tygodnie (jaja możesz jeść). Potem [...]
Twoje kosmki jelitowe prawdopodobnie są mocno zniszczone. Przede wszystkim należy uszczelnić jelita. Produkty powodujące stany zapalne jak nabiał, gluten, źródła omega 6, fitynianów ograniczyłbym lub wyeliminował całkowicie. Najlepiej udać się do dietetyka klinicznego. Taka pomoc przez internet przy Twoim problemie może być cięzka.
[...] to wskazanym byłoby najpierw zrobić redukcję. Niemniej nie wysłałeś ani ankiety, ani zdjęć, więc ciężko tu doradzić. 2. Pszenica nie jest zakazanym produktem i jak najbardziej wolno ją jeść. Oczywiście o ile tolerujesz gluten (który jest w wielu innych zbożach, nie tylko w pszenicy). ;-) Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2020-04-14 16:09:12
[...] Niemniej nie wysłałeś ani ankiety, ani zdjęć, więc ciężko tu doradzić. 2. Pszenica nie jest zakazanym produktem i jak najbardziej wolno ją jeść. Oczywiście o ile tolerujesz gluten (który jest w wielu innych zbożach, nie tylko w pszenicy). ;-) /SFD/2020/4/14/24d0108c49de4f70bb5fd410865ff506.jpg /SFD/2020/4/14/1abbd349d53841ad88ba7dba543ea02b.jpg [...]
Nie rozumiem co jest zlego w serku wiejskim czy tez bulce pelnoziarnistej? Przeciez nie bede wariowal ani wyrzekal sie czegokolwiek, a jak mnie najdzie ochota na bialy chleb to tez go zjem, bo toleruje gluten.
Podstawą jest wyeliminowanie produktów żywnościowych zaburzających przepuszczalność jelitową czyli większości produktów zbożowych (na 100% wszystkich zawierających tzw. gluten). Z supli probiotyki i glutamina, choć chyba lepiej wolna niż acetylowana (nag gorzej był zużywany przez enterocyty i dzięki temu miał w wiekszym stopniu trafiać do mięsni - [...]
Jest umieszczone (peptyd glutaminy - hydrolizowany gluten pszenny) i organoleptycznie. Nie trawie nic co ma dodatek pszenicy większy. Podejrzewam więc, że jest tu jej tu dość sporo.
Poczułam się wywołana do tablicy ;-) Dieta przy niedoczynności tarczycy: - Czy powinno się ograniczać gluten/ nabiał i dlaczego? (uzasadnienie jest dla mnie bardzo ważne gdyż lubię wiedzieć ;-D ) Trening przy niedoczynności: - Czy są rzeczy kategorycznie zakazane przy planowaniu takiego treningu? Póki co to za mną chodzi od jakiegoś czasu, jak [...]
[...] z szynką , pomidor/ogórek , jogurt sojowy z gruszką kolacja : omlet z białkiem wiem , że jem mało białka , kurczaka wogóle nie jem . Niestety dużo produktów nie mogę jeść tak jak , gluten , laktoza, jajka , orzechy i ryż . Jeśli mam możliwość to serki wiejskie , twarogi jem ile wlezie :) Zmieniony przez - atrycja w dniu 2018-01-11 22:07:06
[...] maksa i zalać się to jednak jestem już 15 lat w zawodzię i no około 10/11 lat na siłowni,z dwu letnią przerwą więc coś tam sobie reguluje a teraz trochę zacząłem się bawić w gluten free natomiast cały mój plan spalił na panowie przez wirus,Oki bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi zrobię tak że zmniejszenie dawki i spróbuję przytrzymać jak Bóg [...]
[...] in concentrations of cortisol.” http://www.ncbi.nlm....pubmed/17413096 -Decreased cortisol response might be a result of less frequent ingestion of inflammatory foods like gluten sources or chemical food additives. Another explanation might be reduced food sensitivity. Those suggestions need to be confirmed by more research on I.F. -It has been [...]
Co do Łowickiego, na początku nawet mi smakowało, wystawiłem nawet dobrą ocenę, ale gdy wypróbowałem inne białka, okazało się, jak bardzo się myliłem. Łowickie jest za słodkie, niedobre i zawiera gluten pszeniczny. To nie jest czyste WPC.
no ale ten pepdyt jest zwiazany z glutamina, ktora przeciez troszke pomaga wiec, czy masz na mysli cos innego? To już lepiej będzie jak kupisz sam gluten pszenny. 15 zł za kilogram. Przynajmniej cię taniej wyjdzie :-P Serio, nie bierz tego. Nie wiadomo, ile Megabol tego sypie. Zmieniony przez - jonas93 w dniu 2013-04-28 13:32:27