[...] najbardziej może się znaleźć bowiem zdecydowanie lepiej stawiać na migdałowe, opcjonalnie z nerkowca. Ryby z puchy to kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone: łosoś dziki, pstrąg, śledź (DHA i EPA). Jeśli nie masz problemów trawiennych po dwóch paczkach brązowego ryżu to jestem pod wrażeniem. Jak wygląda spożycie warzyw, owoców? gdyż to [...]
Wśród osób początkujących często można spotkać się z poglądem, iż pierwszym co należy zrobić, to zakupić odżywki i suplementy, aby efekty treningów były widoczne. Jak najbardziej, suplementy są wartościowym dodatkiem i mogą pomóc w uzupełnieniu braków, jak i dostarczeniu niezbędnych substancji w pomocy uzyskania lepszej formy. Zdecydowanie jednak [...]
[...] posiłków w zasadzie na całym świecie, co daje 1/3 wyżywienia ludzkości. Wyróżniamy wiele odmian ryżu. Wśród najbardziej popularnych wyróżnić warto: - biały, - brązowy, - dziki, - czarny, - basmati, - jaśminowy, - czerwony, - arborio. Dzięki dostępności szerokiej gamy odmian, zdecydowanie warto urozmaicać je w naszej diecie. To właśnie [...]
Orzechy ziemne są zbędne w diecie, ryby z kolei wybieraj świeże/mrożone (źródło DHA i EPA) - śledź, halibut, łosoś dziki, pstrąg, mintaj. Olej rzepakowy wybieraj jedynie nierafinowany, w ciemnej szklanej butelce, do obróbki termicznej możesz używać oliwy, oleju kokosowego czy niekiedy masła klarownego ( w odpowiednich ilościach ). Zamiast [...]
[...] do krwi sa najlepszym chyba zbozem dla czlowieka (nie pod wzgledem kulturystycznym ani tzw. trzymania linii ... tego akurat nie wiem - ale czysto zdrowotnym) .. róznie dobrzy jest chyba tylko brązowy ryż (ale nie w torebkach bo ten ma czesciowo usuniete pewne skladniki ziarna) a lepszy tzw. ryż dziki (troche drogi)... 5. wiecej nie pamietam
Spoko, jestes tez dosc dziki. Lekko ponad miesiac a Ty szalejesz ze zmianami: cieciem kcal, aktywnoscia taka a taka...to tak nie dziala. To jest moja pierwsza poważna redukcja, z moich informacji należy ciąć kcl gdy już nie spadają obwody, aktywność tylko zwiększona/ zdjęcia w przeciągu 30min będą dodane, tylko nie wiem czy zrobić zdjęcia [...]
[...] i mrożonek z warzyw spożywasz? Urozmaicanie to fundament każdego zdrowego menu. Dbasz o odpowiednią podaż omega-3? mowa tutaj o rybach (kilka razy w tygodniu) śledź, łosoś dziki, pstrąg, niekiedy też można zjeść halibuta czy makrelę. Z chudszych to mintaj, morszczuk, miruna etc. Warto również rozszerzyć swoje menu o ALA, siemię, nasiona chia, [...]
[...] sobie piersi z drobiu lub kawał porządnej wołowiny (300g) dodajesz papryki curry pieprzu i ziół prowansalskich. Jak masz już ugotowany ryż (biały ciemny lub najlepiej dziki) to wrzucasz go też na patelnie możesz se też ugotować cebulkę i też wrzucić później na patelnie. Nie jestem specem od spraw żywienia ale sądzę że jest to całkiem [...]
silborro co ty gadasz?????? Z ryzow tlyko i wykacznie ryz paraboliczny lub brazowy czy dziki. Unikaj raczej bialego chyba ze potreningu. Tak to ryze brazowy/paraboliczny,kasza jeczmienna/gryczana/kuskus, makron razowy lu z maki drum....
Witaj Ryż może obejmować aż 25 gatunków. Najcześciej spotykanymi są : -ryż biały -ryż brązowy -ryż paraboliczny -ryż jaśminowy -ryż basmati -ryz dziki -ryż czerwony i czarny (ryż indonezyjski). Wiele osób twierdzi, że stosowanie ryżu białego nie jest najlepszym wyborem, gdyż szybciej będziemy przybierać na wadze. Ale czy faktycznie to prawda ? W [...]
ok dziki ni wiedzialem ale jak mówilem to mega mass jest super i super mass profesjonal sa bardzo dobre i mysle ze na kazdego beda dzialac!!nara Brian-Paker
[...] do nich: - kaszę jęczmienną, - jaglaną, - gryczaną, - manną, - kuskus, - owsianą, - bulgur, - ryż biały, - parboiled, - basmati, - jaśminowy, - czarny, - czerwony, - dziki. Ciężko również jest porównywać ryż i kaszę jako ogół, ponieważ każda z nich jest inna. Dla przykładu kasza gryczana jest jednym z lepszych źródeł magnezu w diecie. [...]
[...] na wysokie tłuszcze, to właśnie węglowodany zaczynają wracać powoli do łask osób dbających o swoją sylwetkę. Wśród ich najlepszych źródeł wyróżnić można: - ryż (brązowy, dziki, czarny, czerwony, jaśminowy, basmati), - kasza (gryczana, owsiana, jaglana, jęczmienna, bulgur, orkiszowa), - makaron (durum, razowy, żytni), - ziemniaki, - bataty, - [...]
[...] dobry profil aminokwasowy i przede wszystkim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Tłuszcze obecne w rybach morskich, takich jak: śledź, makrela, łosoś dziki, pstrąg, składają się z kwasów tłuszczowych EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Tłuste ryby morskie są jedynym źródłem tych kwasów w żywności. Dlatego też [...]
[...] posiłków w zasadzie na całym świecie, co daje 1/3 wyżywienia ludzkości. Wyróżniamy wiele odmian ryżu. Wśród najbardziej popularnych wyróżnić warto: - biały, - brązowy, - dziki, - czarny, - basmati, - jaśminowy, - czerwony. Podstawą naszej diety powinno być smakowite komponowanie dań. Jałowe jedzenie suchego ryżu, kaszy, czy makaronu nie jest [...]