SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dziewczyny

  • Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości :-D i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-22 12:48:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości :-D i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona? steki sa super! ja kupuje w uk a polski podzial miesa jest troche inny ale masz tu sciage [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-22 13:57:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dziewczyny, jak liczymy świeżo wyciśniety sok z pomarańczy? Powiedźmy, że na szklankę potrzebuję 1,5 pomarańczy. To liczę wagę pomarańczy, a następnie odliczam skórkę i miąższ który zostaje?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-24 11:02:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 20:07:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 21:38:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, kupuję ciągle indycze mięso w jednym sklepiku, ostatnio też serducha... Kobieta namawia mnie na żołądki indycze z komentarzem że "są przepyszne" ... Ale kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, jak przyrządzić. Jadła któraś z Was? Bo może warto kupić?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:23:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny tą średnią czerwoną fasolę to ile należy gotować i moczyć?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 15:43:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny mi poleciły z Olvity - mam i bardzo sobie chwalę

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 18:14:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki dziewczyny, kupiłam :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 18:28:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć dziewczyny, mam wielką prośbę - dostałam dzisiaj swojego grzyba (załączam zdjęcie). Nie wygląda oczywiście tak jak na zdjęciu, dostał jakiś przebarwień i nie ma startera. Czy powinnam go już spisać na straty? W ogóle co powinnam z nim zrobić? Będę wdzięczna za wszelkie porady... /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/cba0b4dce3004b63a25aeeaf61aa94b7.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 21:11:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny - pytanie. Czy jest jakiś sposób na zrobienie czegoś podobnego w smaku i konsystencji (ale zgodnego z zasadami Ladies) do tradycyjnego sosu pieczeniowego, takiego z mąki pszennej?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-03 12:42:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, a macie jakiś pomysł na posiłek potreningowy, który mogłabym zjeść bez podgrzewania? znudził mi się już placek owsiany z bananem, chociaż przyznam, że był wygodny, bo mogłam go jeść nawet w drodze na zajęcia ;-) Zmieniony przez - dontknow w dniu 2013-03-03 22:06:01

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-03 22:05:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hejka dziewczyny, macie może jakiś sposób, żeby groch się tak nie pienił podczas gotowania? Strasznie trzeba go pilnować, normalnie piana jak jakiś płyn do kąpieli :P

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-13 19:03:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, o jakim Wy drinie gawędzicie?? ja nic nie wiem.... :-( ...może też bym wypróbowała??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 09:31:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny ...właśnie sobie przypomniałam, że miałam o to zapytać. Jakoś tak mi się ostatnio sypnęło za dużo cukru do kombuchy ...niby miałam na wadze, ale poleciało no i wyłowić się już nie da....jak sprawdzić, czy już go przerobiła w całości: po prostu odczekać dłużej i potem próbować co jakiś czas i jak czuć "sfermentowany smak" to oznacza, że [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-22 19:11:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie niestety nie a propos rybek (ale chętnie bym jakąś wszamała8-)) Dziewczyny co robię źle, że w moim kombuszanym napoju powstaje to: czy mam jakieś kijowe filtry do kawy? (kupiłam jan niezbędny za 2,49zł w kauflandzie \-)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6a4f9946a0144578909205200328a3e2.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-25 13:57:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kciuków...kombucha będzie przedmiotem eksperymentów naukowych- chcę z naszego szlachetnego biofilmu czerpać prąd... no żeby nie było że ma tak mało zastosowań!!! ja chwilowo dziennikowo nieaktywna, ale doszlifowuje doktorat i relizuje kombucha secret project wieczorami:-) jak coś wyjdzie to nie zapomnę o Was dziewczyny w podzęikowaniach:-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-26 19:44:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny już nie przesadzajmy jak zjecie paprykę i jej nie wliczycie to świat się nie zawali i na pewno nie zahamuje to redu czy masy (no masy to na pewno ni zahamuje %-)). A jak już się upierać to karczochy i groch przecież są na liście "do liczenia" więc do "lejdisowego zielonego warzywa" się nie zaliczają ;-) Trochę więcej luzu :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-22 21:04:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-28 14:12:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/ Ja używam papieru ryżowego. Nie wiem co dajesz w środek, mi się nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-29 11:04:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)