Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości :-D i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona?
Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości :-D i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona? steki sa super! ja kupuje w uk a polski podzial miesa jest troche inny ale masz tu sciage [...]
a dziewczyny, jak liczymy świeżo wyciśniety sok z pomarańczy? Powiedźmy, że na szklankę potrzebuję 1,5 pomarańczy. To liczę wagę pomarańczy, a następnie odliczam skórkę i miąższ który zostaje?
Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]
Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]
Dziewczyny, kupuję ciągle indycze mięso w jednym sklepiku, ostatnio też serducha... Kobieta namawia mnie na żołądki indycze z komentarzem że "są przepyszne" ... Ale kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, jak przyrządzić. Jadła któraś z Was? Bo może warto kupić?
Cześć dziewczyny, mam wielką prośbę - dostałam dzisiaj swojego grzyba (załączam zdjęcie). Nie wygląda oczywiście tak jak na zdjęciu, dostał jakiś przebarwień i nie ma startera. Czy powinnam go już spisać na straty? W ogóle co powinnam z nim zrobić? Będę wdzięczna za wszelkie porady... /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/cba0b4dce3004b63a25aeeaf61aa94b7.jpg
Dziewczyny - pytanie. Czy jest jakiś sposób na zrobienie czegoś podobnego w smaku i konsystencji (ale zgodnego z zasadami Ladies) do tradycyjnego sosu pieczeniowego, takiego z mąki pszennej?
dziewczyny, a macie jakiś pomysł na posiłek potreningowy, który mogłabym zjeść bez podgrzewania? znudził mi się już placek owsiany z bananem, chociaż przyznam, że był wygodny, bo mogłam go jeść nawet w drodze na zajęcia ;-) Zmieniony przez - dontknow w dniu 2013-03-03 22:06:01
Hejka dziewczyny, macie może jakiś sposób, żeby groch się tak nie pienił podczas gotowania? Strasznie trzeba go pilnować, normalnie piana jak jakiś płyn do kąpieli :P
Dziewczyny ...właśnie sobie przypomniałam, że miałam o to zapytać. Jakoś tak mi się ostatnio sypnęło za dużo cukru do kombuchy ...niby miałam na wadze, ale poleciało no i wyłowić się już nie da....jak sprawdzić, czy już go przerobiła w całości: po prostu odczekać dłużej i potem próbować co jakiś czas i jak czuć "sfermentowany smak" to oznacza, że [...]
Mam pytanie niestety nie a propos rybek (ale chętnie bym jakąś wszamała8-)) Dziewczyny co robię źle, że w moim kombuszanym napoju powstaje to: czy mam jakieś kijowe filtry do kawy? (kupiłam jan niezbędny za 2,49zł w kauflandzie \-)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6a4f9946a0144578909205200328a3e2.jpg
[...] kciuków...kombucha będzie przedmiotem eksperymentów naukowych- chcę z naszego szlachetnego biofilmu czerpać prąd... no żeby nie było że ma tak mało zastosowań!!! ja chwilowo dziennikowo nieaktywna, ale doszlifowuje doktorat i relizuje kombucha secret project wieczorami:-) jak coś wyjdzie to nie zapomnę o Was dziewczyny w podzęikowaniach:-)
dziewczyny już nie przesadzajmy jak zjecie paprykę i jej nie wliczycie to świat się nie zawali i na pewno nie zahamuje to redu czy masy (no masy to na pewno ni zahamuje %-)). A jak już się upierać to karczochy i groch przecież są na liście "do liczenia" więc do "lejdisowego zielonego warzywa" się nie zaliczają ;-) Trochę więcej luzu :-)
dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/
dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/ Ja używam papieru ryżowego. Nie wiem co dajesz w środek, mi się nie [...]