SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dlaczego

  • BOKSER - kondycja a masa.

    Post
    Scena MMA i K-1

    Essco dlaczego myslisz ze Ali wygral by z Lewisem? Nie sadzisz ze boks tak jak wszystkie inne dziedziny sportu poszedl do przodu nie tylko pod wzgledem atletycznym ale i technicznym. W wielu innych sportach mowi sie ze np. legendy z lat 60 lub poczatku 70 nie mialy by obecnie co szukac w swojej dziedzinie sportu. Na boxie sie raczej nie znam i to [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 11264 Data: 2002-02-01 03:35:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] BCAA możesz spokojnie zapodać - wystarczy przed aero, BCAA nie ma co pchać na siłę zanim Kolo nie zacznie robić konkret treningów. A czemu niby białko "tylko na wodzie"? I dlaczego bez laktozy? Pany? Na największej redukcji piłem białko na mleku i jakoś szło. W wyjątkowych sytuacjach wypiłem kilka szejków na wodzie. Tyle węgli ile wejdzie z [...]

    Odpowiedzi: 98 Ilość wyświetleń: 9866 Data: 2014-02-14 14:33:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening interwałowy i jego skutki ?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    A dlaczego by nie robić tych interwałowych ? spalają one mięśnie ? i dlaczego je wykluczyłeś już na początku ?

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2021 Data: 2015-01-04 18:37:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • błędy w treningu

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] i zawsze malejaca ilosc powtorzen (w cyklu "robimy forme na lato" i w innych planach, rozpietki albo machanie sztangielkami na skosnej - bez gradacji ciezaru, dlaczego?) 1. 16 i wiecej seri bez dobrej diety przy twoim starzu jest samobujstwem! 2. Rozpietki czy hantle na skosie to to nie sa najlepsze cw do progresu! 3. Progres [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1079 Data: 2007-06-04 19:20:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] na śniadanie i przed trening Przed treningiem lepiej nie jeść białego ryżu bo wysoki indeks glikemiczny, zamień na ryż brązowy / kaszę gryczaną / makaron razowy -Śniadanie - dlaczego same białka, przynajmniej dwa żółtka obowiązkowo. -4 razy dziennie twaróg ??? po co tyle twarogu ??? niedobrze, zresztą długo tak nie pojedziesz bo za dwa tygodnie [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-02 21:31:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    Nie sogi w życiu najważniejsze, mi pomogli ja pomogę, powracająca fala. Dwa żółtka dziennie to jak najbardziej bezpieczna ilość, która nie podwyższy poziomu cholesterolu w Twoim organizmie. Nie wierzysz - szukaj, czytaj. Dlaczego żółtka są ważne - bo skład aminokwasowy całego jajka jest pełniejszy niż samego białka. Chcesz jeść sztuczne witaminy [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-03 09:38:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dlaczego kure do gotowanej wody? duzo strace jak zalewam zimna i wstawiam na gaz?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-13 15:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dlaczego większość przepisów to low-carb albo pomysły na same mięso? Przecież to nie jest problem, problem zjeść do tego ryż lub makaron IMO... W każdym razie z czym jecie ryż bo chyba nie suchy?!

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-16 03:26:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wyjdzie coś z tego jak zamieszam? A dlaczego nie :) Mozesz dac wiecej bialek - smaczniejsze, ale ja daje cale jaja, bo szkoda wyrzucac zoltka, a nie mam komu dawac, bo ilez mozna :) Mieszasz to (jajka mozesz ubic i dodac na koncu) - na patelnie i gotowe (10 minut roboty max).

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-22 12:25:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • "Oliwa nie nadaje sie do dlugotrwalego smażenia" Dlaczego? Proszę o uzasadnienie lub link

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-24 15:21:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dlaczego chcac zdobyc mase jestem skazany jesc codziennie na obiady i posilki okolotreningowe cycki z makaronem lub kasza?.....znudzi mi sie po tygodniu, a a kuraka nie wiem czym bialkowym moge zamienic.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-07 16:21:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siema Jak mam w posiłku chleb to moge potraktować go tosterem i zrobić tosty z wędliną ?? Nie wiem dlaczego ale smakuje mi taki ciepły chlebek :) Czy niezepsuje to jakichś wartości odżywczych itp ??

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-26 23:38:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jezeli nie miksujesz mozesz zalac letnia woda rano. wystarczy, ze postoja 5-10 min i mozna jesc. PS gdzie zrodlo bialka w Twoim sniadaniu? Wczesniej jem jajka, wiec jest :) Ale mimo wszystko ciapa bedzie ? nawet jak doda sie mleka to smak nie bardzo Arros a dlaczego nie wrzatkiem ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-15 23:29:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Arros a dlaczego nie wrzatkiem ? no właśnie?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-15 23:33:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bardzo mało wartości odżywcze to jednak zawsze coś dodatkowo od siebie dodają np. http://dziennik.ilewazy.pl/mojeprodukty/81de54 Widać że pomimo, iż większość kalorii pochodzi z ryżu jak i z kuraka, blisko 200 kalorii jest z samych warzyw, dlaczego więc nie powinienem wliczać ich do bilansu? Zmieniony przez - Kealn w dniu 2012-06-12 20:34:14

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-12 20:33:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajka na miękko czy na twardo? I dlaczego?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-20 16:24:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dlaczego miałoby nie wyjść? %-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-10 12:17:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • moze być dlaczego nie

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-07 18:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanie dlaczego w kazdym przepisie ze smażeniem jest powiedzane, że to co smażymy trzeba dawać na rozgrzaną patelnię a nie na zimną?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-16 19:29:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanie dlaczego w kazdym przepisie ze smażeniem jest powiedzane, że to co smażymy trzeba dawać na rozgrzaną patelnię a nie na zimną? Ponoć mięso mniej nasiąka tłuszczem

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-17 16:06:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)