[...] ( otwory) o określonej wielkości i kształcie. ( Pragnę tu nadmienić, że białka są związkami znacznie bardziej złożonymi a zarazem objętościowo większymi niż cukry, tłuszcze, oraz składniki mineralne, - co ma kluczowe znaczenie dla procesu ultrafiltracji). Wyobraźmy sobie stosując bardzo duże powiększenie, że [...]
Można wyciągnąć ciekawe wnioski- np. w posiłkach potreningowych zwiększyć spożycie produktów bogatych w związki lipotropowe - „rozpuszczające" tłuszcz (metionina, kwas glutaminowy, cholina), które w znacznych ilościach obecne są w mleku, chudym twarogu, wątrobie. Korzystne może być także spożywanie LECYTYNY, będącej bogatym źródłem choliny. Nie [...]
Niektore produkty (np owoce w puszkach, soki owocowe) maja okreslona ilosc weglowodanow - np 10 z czego powiedzmy 5 to cukry. Czy cukry to tak samo wartosciowe weglowodany?
[...] w nadmiarze dla innych dodanych węglowodanów. Niekompletny metabolizm węglowodanów powoduje tworzenie „metabolitów toksycznych, takich jak kwas pirogronowy lub nienormalne cukry zawierające 5 atomów węgla. Kwas pirogronowy akumuluje się w mózgu i systemie nerwowym a nienormalne cukry w czerwonych krwinkach krwi. Te toksyczne metabolity [...]
[...] – Hipokrates opisywał ocet jabłkowy jako środek leczniczy np. dróg oddechowych. Jak powstaje ocet jabłkowy? Ocet jabłkowy to produkt fermentacji, czyli procesu w którym cukry znajdujące się w owocu rozkładane są przez bakterie octowe i drożdże. Cukry przekształcane są w alkohol i jeśli fermentacja przebiega poprawnie powstaje ocet. Niektórzy [...]
[...] i wyparowuja a później płacze bo czesta hipka to samo dotyczy tłuszczy by omijać je w czasie brania insy co totalną bzdurą to nie tluszcze tuczą a nadmiar cukru. Zdrowe cukry są niezbędne by ustabilizować działanie insy. Najwiecej dały mi rozmowy z cukrzykami co od wielu lat biorą inse. Panowie nie bierze sie węgli do insy powiem więcej nie [...]
[...] (który z wiadomych względów może jeść co popadnie), ani nie endo (zwłaszcza, gdy w grę może już wchodzić insulinooporność) zamiast węglowodanów złożonych stosowała tylko cukry proste. Nie koniecznie te rafinowane, ale chociażby z owoców. Dla utrudnienia zadania przyjmijmy, że jednak źródłem cukrów byłby tylko słodycze. ;) Czy miałoby to [...]
[...] jak zwykły cukier stołowy. Jest disacharydem, którego cząsteczka zbudowana jest z jednej cząsteczki glukozy i jednej fruktozy. Oczywiście w wyniku hydrolizy daje oba te cukry proste w ilościach równowagowych. Występuje głównie w burakach cukrowych i trzcinie cukrowej. Laktoza to tzw. cukier mleczny (mleko krowie ok. 5%). Jest disacharydem [...]
jezeli masz dobra diete-pokrywa przynajmniej w 100% zapotrzebowanie na bialko, ww zlozone i dodatkowo zjesz cos tlustego albo cukry proste to przyrosty beda napewno (ale rowniez przyrosty tluszczyku) Pozdrawiam, NoRtOn
Hej przeczytalam ze na czole glownie biale i czarne pryszcze to sprawa trawienia cukrow i tluszczy ( na cukry najlepszy chrom ) a glownie na brodzie i dolnej czesci twarzy i takie wzgorki a nie biale albo pozniej przechodza w biale to sprawa-hormonow
[...] wzrost masy mięśniowej (może teś spowodowac jej spalenie). Na kolację natomiast mając do wyboru kurczaka albo pomarańcz i grejpfuta wybrałabym to pierwsze. Owoce zawierają cukry proste i nie są dobre na wieczór. Poza tym obiad - do syta ok, ale nie wszystkim (odpowiedni dobór składników), co do leżenie 20 min. po posiłku to starzy ludzie mówią, [...]
o "stopniu" wyrzutu insuliny informuje Index glikemiczny który dotyczy oczywiście węgli (carbo, glukoza, dextroza to wszystko węglowodany czyli cukry). A odnosnie oponki to u każdego jest inacz ej - musisz stosowac metodę prób i błedów zaczynając od dawek polecanych przez znających się na rzeczy. Pozdro We must secure...
Czy w tych 59 punktach chodzi o cukier krysztal bialy? Czy o wszystkie cukry proste? A moze nawet o wszystkie weglowodany o wysokim IG (bo taka byla wzmianka)? <<< Wszystko zaczyna się w umyśle... >>>
Te akurat ze względu na pałeczki kwasu mlekowego są OK. Ale sprzyjają drożdżycy cukry, białe pieczywo, w ogóle produkty mączne i ryżowe, piwo, wino, sterydy i - co ciekawe - pigułki antykoncepcyjne.
[...] 1 raz dziennie maseczka na twarz zrobiona z drozdzy i mleka na 1o minut 1 raz dziennie "koktajl" z 2 lyzeczek drozdzy, poj szklanki cieplej wody i 3 lyzeczek cukry 5 kapsulek witaminy A naprawde pomaga!! juz po 3 dniach nie zauwazylem nowego syfa a stare sie ladnie goja!! po tygodniu zostalo mi naprawde kilka malutkich [...]
[...] w końcu oddzielają się. Dzikie gatunki drożdży przezimowują w glebie i w ściółce, skąd latem i jesienią przedostają się na owoce, obornik i inna materię organiczną, bogatą w cukry. Rozmnażanie płciowe drożdży polega na kopulacji dwóch komórek, które ulegają fuzji i zlewają swoja zawartość w zygotę, przekształcając się w worek. Jądro zygoty dzieli [...]
[...] absorbowania innych związków chemicznych nadających kawie aromat i smak. Sacharoza blokuje te miejsca na cząsteczkach węgla, które w przeciwnym wypadku usuwałyby cukry z płynnego ekstraktu zielonej kawy. Następnie ekstrakt o zmniejszonym stężeniu kofeiny można znowu wykorzystać do procesu usuwania kofeiny z kawy. Obróbka wodna jest [...]
Ja jem płatki kukurydziane Funny Morning ,smakują mi lepiej niż Nestle Cornflakes i co ważniejsze są tańsze. Na 100g mają: -8,2g białka -81,6g węglowodanów z czego 5,7g to cukry -0,9g kwasów tłuszczowych nasyconych Od ok. 5 lat jem na śniadanie prawie tylko płatki kukurydziane i na brak energii nie narzekam. Sypie do talerza pełną michę i [...]