[...] – w 94% składa się z białka jaj kurzych, niewielkiej ilości soli i wody. Jest produktem całkowicie pozbawionym glutenu, laktozy i tłuszczu. Zawiera także znikome ilości cukru i cholesterolu, dlatego może być z powodzeniem włączana w dietę osób borykającymi się z ograniczeniami żywieniowymi. Newella jest idealnym produktem dla sportowców i [...]
Adam kiedyś dr.Zielonka, ten od Burneiki mówił ze na treningu dobrym "izotonikiem" jest dodanie do 1/5l wody: 2-3lyzki soku z cytryny, pol lyzki cukru i pol lyzki soli, ma to niby zapewnic energie caly trening itp... stosowales kiedys taki mix %-) ?
no tak, podobno organizm potrzebuje 2. tygodni, by wyeliminować smak słodki z rejestru. A gdzie to wyczytałaś ? Kilka tygodni to od soli, od cukru to kilka miesięcy. Przynajmniej ja znam takie dane ... Dzisiaj właśnie zamiast słodkich placków na sniadanie dla odmiany były na słono - z mozarellą, pomidorami suszonymi, płatkami zytnimi i jaglanymi, [...]
[...] było bardziej czytelne wsadź to kalkulator kalorii http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Ogólnie wygląda to dobrze, oprócz tej słodzonej herbaty, jak jeszcze walisz sporo cukru i pijesz bez posiłku to insulina Ci wariuje i dlatego masz uczucie głodu. Odstaw cukier, jeśli nie dasz rady pić bez to zastąp go słodzikami. Dorzuć owoce to może [...]
[...] zajadam orzechy, rodzynki, bakalie, codziennie jem tez 50g marchewki i kalafioru I mam jeszcze jedno pytanie mianowicie piję sporo slodkiej herbaty czy może to spowalniać przyswajanie pokarmu przez organizm ? Może to tylko moje mylne wrażenie ale gdy przez tydzien nie używałem w ogole cukru a zastępowałem go owocami widziałem jak rosne :P
[...] bakterii, mleko jest rozlewane do kubeczków, zanim zdąży sfermentować. Dzieje się to dopiero w opakowaniu. Dzięki temu produkt ma więcej białka (niemal dwukrotnie) i mniej cukru niż tradycyjne jogurty. Poza tym ma większe zdolności zakwaszające, przy czym jego smak pozostaje bardzo delikatny. Oczywiście najważniejsze są znajdujące się w [...]
[...] ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt [...]
na jakiej podstawie? no jeżeli gość chce zamienić dietę na suple i szamać po xxxx g cukru dziennie (bo takie są gainery obecnie) to raczej masy mięśniowej na tym nie zbuduje :-)
[...] - 2,5g białka na kg masy ciała, unikaj syfnego jedzenia, dostarczaj węgle z ryżu,makaronu,kaszy,ziemniaków,płatków owsianych, płatki śniadaniowe też możesz wrzucić bo mało cukru mają. Tłuszcz=orzechy włoskie,laskowe, migdały, wiórki kokosowe, oliwa z oliwek, awokado .podejdź do tego na lajcie żeby się oswoić, nie musisz od razu wskakiwać na [...]
od jutra cisnę na warzywach kalorycznych i ew jakimś pieczywku albo waflach potreningowo, jak co to dodam łyżkę cukru w razie jakbym już naprawdę nie mógł
[...] takich dań innym to twierdzili, że mają jakiś beznadziejny posmak (czego ja nie czułem). Ostatnio na test zrobiłem sobie identyczną jak kiedyś, salsę warzywną z odrobiną słodzika w środku zamiast cukru. Nie byłem w stanie zjeść. Dziwnie ZA SŁODKA, chemicznie zaciągająca słodyczą... Dramat. Teraz się odzwyczaiłem na całe szczęście co POLECAM :-))
[...] ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt [...]
[...] ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt [...]
[...] spam 8-) laski, mam pytanie chodzi mi oczywiście o cukier, mi on do smaku wogóle nie jest potrzebny, ale wiem, że cukier konserwuje; zastanawiam się, czy jak go zrobię bez cukru i zapasteryzuje to czy mi się nie zepsuje??? a może któraś ma fajny wypróbowany przepis na dżem lejdisowy? Ja przetwarzałam czereśnie, jabłka, agrest, wiśnie i aronię. [...]
[...] i gotujemy jeszcze 10 min. Gotowy dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 min. chodzi mi oczywiście o cukier, mi on do smaku wogóle nie jest potrzebny, ale wiem, że cukier konserwuje; zastanawiam się, czy jak go zrobię bez cukru i zapasteryzuje to czy mi się nie zepsuje??? a może któraś ma fajny wypróbowany przepis na dżem lejdisowy?