[...] kogoś równie dobrze może to być białko + tłuszcze, dla niektórych białko + tłuszcze i ww, a jeszcze innych białko + ww.. no ale jedno jest pewno... w każdym posiłku musi być białko.. a w płatkach go nie znajdziesz albo wypróbuj np. chleb żytni pełnoziarnisty + mięso lub jaja + warzywo? dużo jest opcji... nie musisz opierać się na samych płatkach
[...] w termoobiegu chyba, że zaczyna mi się za bardzo przypiekać to zmniejszam temperaturę do 180*. Ciężko stwierdzić. Zależy od piekarnika ;-). Roksanna dobrze robi piekąc 'na raty'. Możesz się do tego zastosować. Ja piekę jutro, bo dzisiaj drugi dzień karmienia zakwasu. Rośnie jak szalony. Za drugim podejściem chleb będzie na pewno lepszy :-).
Zrobiłam pasztet strączkowy według przepisu "Oveja", może nie wygląda za elegancko ale jest pyszny. W planach mam chleb, ale boję się zrobić zakwas (jeszcze pomęczę się z myślami parę dni i pewnie spróbuję:-)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/274437112a3a48c3a2d1db7d894f5e6f.JPG
[...] (jak często) pilka nozna sporadycznie, wczesniej silownia w domu 3/4 razy w tyg ale od kilku miesiecy przestalam Co lubisz jeść na śniadanie : platki z mlekiem, tosty, chleb bialy, ciemny, ser bialy, zolty, jajka Co lubisz jeść na obiad : kotlet, kurczak, makaron, warzywa Co jako przekąskę : owoce,jogurt, Co jako deser : [...]
Chleb zytni nie rosnie az tak duzo w trakcie rosniecia. nie znam przepisu Owieczki, ale wstawiaj go do piekarnika jak najszybciej, bo przerosnie i opadnie! te czasy w rosnieciu chleba sa umowne, jednego dnia bedzie rosl jak szalony, drugiego bedzie sie guzdral ;-)
[...] szczęście tylko chwilę po wstawieniu do piekarnika, jak ciepełko poczuł ;-) Niestety to co wyskoczyło teraz się fajczy, dymi i śmierdzi spalenizną, a po 70 minutach, to już węgiel będzie z tego. Ale to co zostało w blaszce wygląda imponująco :-D Wygarnęłabym to, ale boje się, że mi się chleb zmarnuje jak otworze piekarnik w trakcie pieczenia.
[...] morskim nie będzie problemu, więc sprawę obiadu mam de facto załatwioną- gorzej ze śniadaniami- jest opcja wykupienia w pensjonacie, ale średnio mi to leży, bo menu to chleb,dżem i inne takie- planuję nakupić jeszcze w Polszy zapasu nerkowców i hajda:-) do tego jakiś świeży ichniejszy owoc jagodowy i szafa gra:-) a kolacje to tak jak [...]
[...] morskim nie będzie problemu, więc sprawę obiadu mam de facto załatwioną- gorzej ze śniadaniami- jest opcja wykupienia w pensjonacie, ale średnio mi to leży, bo menu to chleb,dżem i inne takie- planuję nakupić jeszcze w Polszy zapasu nerkowców i hajda:-) do tego jakiś świeży ichniejszy owoc jagodowy i szafa gra:-) a kolacje to tak jak [...]
Puchatek to nie jest czasem slodzone kakao? Jesli tak, to out... Slonecznik tez nie jest polecany bo to Omega 6 a tego mamy w nadmiarze. nabialu za duzo, mam byc max 150 g a ty masz 330 g. Poledwica z drobiu jest sklepowa to tez nie tego, no i chleb... Jaki ma sklad jesli dluzdzy niz maka zytnia i woda oraz sol to tez out...
[...] �o�nierz zawodowy i to jednostek specjalnych przez okres swojej s�u�by napewno nie jad� soczystych "steik�w",podejrzewam �e jajek i sera za wiele te� tylko w�a�nie kapucha,chleb,pierogi,w�da du�o w�dy,papierochy(takie s� realia wojska).A do tego wygina� �mia�o cia�o w spos�b ekstremalnie wytrzyma�o�ciowy.A mimo to jest facetem bardzo silnym i [...]
[...] jako żołnierz zawodowy i to jednostek specjalnych przez okres swojej służby napewno nie jadł soczystych "steików",podejrzewam że jajek i sera za wiele też tylko kapucha,chleb,pierogi,wóda dużo wódy,papierochy(takie są realia wojska).A do tego wyginał śmiało ciało w sposób ekstremalnie wytrzymałościowy.A mimo to jest facetem bardzo silnym i [...]
Czarny kocie ja mam w domu średnio 18-20stopni i chleb zawsze wychodzi. A jesteś pewna, że to zakalec bo żytni zawsze będzie wilgotny w środku :-) mi za pierwszym razem wyszedł tak jakby zakalcowaty (bardziej zbity) ale to dlatego, że dałam za mało wody.
[...] musi być aktywny, czyli najlepiej dokarmić go dwukrotnie w odstępach 24 godzin i uzyć po max 14-16 godzinach od dokarmiania, poza tym miałas za niską temperaturę pieczenia, chleby wymagają wysokiej temperatury, opadającej, czyli wkładasz do piekarnika 240 st na 10 minut, zmniejszasz do 220 na kolejne 20 minut i dopiekasz w 200 jeszcze z 20 minut [...]
Pewnie że upiecze, zwłaszcza, że chleb czy mięso będziesz trzymać dłużej. A jakbyś musiała dać na górną szynę, bo na dole masz mięso, to jakby się za mocno spiekało, a środek wciąż był za twardy, to środek był wciąż surowy to przykryjwsz folią aluminiową i dopieczesz pod przykryciem.
hmm a robiłyście chleby w maszynach ? np. moulinexowskich ? :) bo ja mam taką maszynę, więć moglabym cos zrobic.... fajnie byloby ją wykorzystać. ja właśnie upiekłam swój pierwszy chleb na zakwasie i to właśnie w wypiekaczu do chleba ( mój piekarnik się nie nadaje niestety )