[...] 2. wygląda ok, ale to czy coś jest dobrym źródłem białka i ww, zależy też od innych substancji, takich, jak witaminy, minerały, błonnik i inne związki prozdrowotne. W pierwszym linku masz wyszczególnione te elementy. 3. nie czytałem nigdzie o bezpośrednim działaniu skwalenu na mięśnie. Ma on jako [...]
sprawa wyglada nastepujaco: moze jesc mieso ale nie wiecej niz 2-3 rzy w tygodniu do tego nie moze byc smazone jezeli je wiecej miesa wyskakuje jej uczulenie na rekach i nie tylko z tego wychodzi ze bialko bedzie z ryb, twarogu, jaj, soi, orzechow + mieso 2 razy w tygodniu i jeszcze pare uwag: generalnie je malo i nieregularnie (mysle ze moze [...]
Prosze popraw diete i wstaw do ponownej oceny warzywa jedz jak najbadziej roznorodne i w jak najwiekszych ilosciach bialy ryz to produkt pozbawiony okrywy nasiennej w ktorej to znajduje sie bardzo wazny dla naszego ukladu pokarmowego blonnik oraz cenne witaminy
Sluchaj ale Ciemne tzn. ze co ?? Ma wiecej bialka i wegli /? Pozatym : - do czego potrzebny nam jest blonnik ?? - w jakim procesie on bierze udzial ?? - sorry ale nigdy nie slyszalem o takim czyms jak IG co to ?? ....:::: Darowanie zycia pokonanemu, to zaszczyt dla zwyciezcy ::::....
Wiesz co to wyszukiwarka? Polecam Google i wyszukiwarke forum. IG - indeks glitemiczny http://www.fitness-polska.com.pl/tabela.htm http://www.koko.kulturystyka.pl/Blonnik.htm o blonniku Bardzo krotko: pieczywo z pelnego przemialy mam "lepsze" WW (mniej przetworzone). ______________________________ Niepijacy kawy i nieleniwy Kawosz. Chyba [...]
GORĄCYM mlekiem? Tak gorącym mlekiem I nie jesz ich za dużo? Mają błonnik a jak nigdy ich nie jadłeś i zacząłęś od razu wpierdzielać pół kilo płatków to się nie dziwie że Cię sraka łapie Sypałem zawsze do 100 g nie więcej.
[...] takich jak pieczywo, ryże, ciasta i tym podobne zakąski - zamiast tego mnóstwo zieleniny i okazyjnie ziemniak, pomidor, mała marchewka albo jakiś owoc. Takie źródła węglowodanów są zdecydowanie bezpieczniejsze, jeżeli ktoś ma chęć nie zalewać się tłuszczem - a błonnik i duża ilość witamin, to coś - czego w przetworach raczej nie znajdziesz...
Ja zalewam otręby gorącą wodą/mlekiem/etc albo dosypuje do sałatek, zup, sosów... A jak Ci psuja bilans weglowy to kup sobie czysty błonnik i po sprawie.
jakiejś tragedii nie ma mozan by te kukurydzane na jakieś inne podmienić, cukier za duzo go nie masz ale jak już iść na całość to lepiej dać słodzik czy jakiś erytrol, nie wiem czy otręby aż tak potrzebne Ci są, błonnik spokojnie z warzyw czy owoców dosatrczysz, jakieś pąłtki osiane, lepiej spożywać całe owoce niż sok z nich.
jezeki ktos chce sie "rozbudowac" niskim kosztem to powinien opierac sie wlasnie na zarodkach bo przy enie 2zl zawieraja az 60g bialka.poza tym ma inne składniki w idealnych proporcjach(w 100g: białko 30%, błonnik 10%,tłuszcz 10% sole mineralne 5% i wkońcu weglowodany 40%) zreszta twarog jest dosyc tłusty,
udalo mi sie znalesc klad siemienia: 100 g nasion lnu zawiera: kcal 498 calories H2O 6.3-6.6% białko 18.0-20.3% tłuszcz 34.0-37.1% ww całk. 33.6-37.2 błonnik 4.8-8.8% pozostałe 2.4-4.5% ja gotuje jakies 3 i pol lyzki od herbaty...
Jest to produkt bardzo bogaty w błonnik, dodatkowo mocno wchłaniający wodę z przewodu pokarmowego przez swoją suchą strukturę. Poleca się ich namaczanie przynajmniej na 5-10 min przed spożyciem w gorącej lub zimnej wodzie lub krótkie przegotowanie, aby nie wchłaniały tak dużej ilości płynów z układu pokarmowego. Zapobiegnie to miejscowym blokadom [...]
dałem mleko , wywalilem otręby i pomidora... :/ inaczej tej ostrowi nie wypije a z mlekiem nawet dobrze smakowało... , jako błonnik mam sałate z oliwa na obiad... nie wliczając jej do zapotrzebowania
Ta salata to caly Twoj blonnik? Daj sobie lepiej spokoj z tym bialkiem i cos z pozywienia jedz. Mleko przeciez smaku nie zmieni za bardzo, nawet z carbo jak probowalem to za ciekawie nie smakuje, lepsze samo.