[...] jeden z najbardziej wartościowych produktów. Dość często występuje w diecie sportowców i osób dbających o zdrowe odżywianie, ponieważ jest to doskonałe źródło węglowodanów i błonnika. Są źródłem witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, potasu, fosforu, wapnia, kwasu foliowego, które znacząco wpływają na nasze samopoczucie, pamięć i koncentrację [...]
[...] bardzo ważna kiedy chcemy cieszyć się zdrowiem i dobrym trawieniem. Winna ona być urozmaicona i zawierać wszystkie niezbedne składniki odżywcze, witaminy, minerały a także błonnik. Jak zabrać się za układanie diety ? Polecam artykuł z naszego portalu : http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Stolec szary może [...]
[...] takiego soku jabłkowego 100% może być nawet równowartość 7 łyżeczek cukru!! Natomiast owoce w postaci nieprzetworzonej (sok to jest postać przetworzona) są ok, bo zawierają błonnik, który spowalnia uwalnianie się cukru do krwi, zatem cukier w całych owocach zachowuje się po części jak cukry złożone i nie powoduje takich skoków glukozy jak [...]
Dzięki, czyli nie ma co się bać tłuszczy w posiłku potreningowym :-) A z tymi warzywami to słyszałam, że zaburzają wchłanianie i powinniśmy ich unikać w potreningowym ze względu na błonnik - ale chyba jednak to kolejny mit :-)
Otóż to na spokojnie 200-300g owoców. Do tego więcej warzyw, bo lichooo, ja tyle w jednym posiłku mam %-) Tutaj chodzi też o błonnik, witaminy, które warzywa i owoce zawierają ;-) Godne uwagi ;-)
[...] wchodzi w skład licznych produktów dietetycznych służących obniżeniu zawartości tłuszczów i kalorii. Jest np. coraz powszechniej stosowana do wzbogacania pożywienia w błonnik dietetyczny lub do zastępowania cukru i tłuszczu w margarynach, czekoladzie, lodach niskokalorycznych, itp. Dobra jakość suchego ekstraktu z roślinnej inuliny [...]
Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
[...] się mąkę z pełnego przemiału tzn. zawierającą wszystkie składniki ziarna. Dzięki temu pieczywo jest bogate w witaminy, składniki mineralne, białko i przede wszystkim błonnik. Taki skład pieczywa wpływa korzystnie na obniżenie zawartości cholesterolu we krwi, poprawia przemianę materii, ułatwia utrzymanie należytej masy ciała, zapobiega [...]
cymekkk podstawą Twojej diety muszą być produkty które po ugotowaniu przecierasz lub miksujesz. Napewno musisz unikiac produktów surowych, jak i bogatych w błonnik - gdyż one wymagają dużego nakladu "pracy". Dieta niskowęglowodanowa w mojej opini bedzie ok. Bialko dostarczasz z jajek (na miękko), delikatych gatunków mięs i ryb, które [...]
[...] podstawowych tabel kcal i wartości odżywczych wyróżnić można: http://potreningu.pl/kitchen/products, Dokładniejsze tabele, uwzględniające witaminy, minerały, błonnik, kwasy tłuszczowe: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search, https://ndb.nal.usda.gov/ndb/. Wagi produktów znajdują się w artykule: [...]
[...] Zazwyczaj konieczna jest kilkutygodniowa suplementacja by w pełni odbudować florę bakteryjną. W tym okresie poleca się spożywać duże ilości warzyw i owoców, które zawierają błonnik, a z kolei ten nienaruszony trafia do jelit, gdzie stanowi pożywkę dla mikroflory. Wspomnieć należy również o prawidłowej diecie, która oprócz ww. owoców i warzyw [...]
Odpowiednia ilość wody (min. 1 litr/1000kcal), zielone warzywa, ACE z warzyw i owoców lub w formie suplementnu, błonnik (np. z produktów zbożowych), przyprawy wspomagające trawienie (majeranek, kmin, kurkuma, etc.), herbaty ziołowe. Jem 3200 kcal dziennie (+-), pijam do 5 l wody Czyli tu nie ma źle. Błonnika też sporo mam w diecie, warzyw staram [...]
[...] piekarnika, czekamy aż ostygnie i na koniec kroimy w prostokąty. Wartości odżywcze na porcję: kalorie: 87 białko: 3,1 g (w wersji z WPC: 9 g) węglowodany: 17 g tłuszcze: 2 g błonnik: 2 g. Batony nie są twarde, a ciut elastyczne i miękkie. Zamiast kupować je w sklepie, zróbcie je sami! :) [...]
chleb benus czyli firmy "benus" to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... [...]
[...] z grupy B, ale niekiedy występuje kompleks witaminowo-mineralny, -dodatki funkcjonalne: m.in. kreatyna, aminokwasy BCAA wraz z glutaminą, a także tauryna, l-karnityna, błonnik i wiele innych. Produkt tego typu jest idealnym rozwiązaniem dla osób szczupłych z szybkim metabolizmem, które mają problem z dostarczaniem odpowiednio dużej ilości [...]
[...] jedna kromka chleba z masłem orzechowym to kiepskie rozwiązanie. Siemię jak najbardziej należy wprowadzić, gdyż są bogate w kwasy tłuszczowe omega 3, witaminy z grupy B, błonnik czy lignany. Łyżeczka dzienne np: do płatków czy szejka zda egzamin. Naucz się wprowadzać produkty do dziennika surowe - przed obróbką termiczną - NIE PO. Masz [...]
[...] jedna kromka chleba z masłem orzechowym to kiepskie rozwiązanie. Siemię jak najbardziej należy wprowadzić, gdyż są bogate w kwasy tłuszczowe omega 3, witaminy z grupy B, błonnik czy lignany. Łyżeczka dzienne np: do płatków czy szejka zda egzamin. Naucz się wprowadzać produkty do dziennika surowe - przed obróbką termiczną - NIE PO. Masz [...]