Hej wygrys - ja kiszę buraki/barszcz ;) obieram 1-2 buraki (zalezy od wielkości) pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i 2 ząbki czosnku wszystko (poza czosnkiem) kroję w plastry i układam w słoiku pomiędzy plastry wpycham czosnek zalewam wystudzoną przegotowaną wodą na słoik nakładam pokrywkę, ale nie zakręcam po 4 dniach barszcz jest ukiszony, [...]
nie, wody nie solę taki przepis dała mi mama, a ona kisi od dawna z tym, że głównym celem jest tu ukiszenie barszczu, a nie buraków do jedzenia, więc może jeśli chodzi Ci o buraki, to powinno dać się wody?
[...] na skosie, bo ostatnio skos był zajęty. Za dużo wzięłam, mogłam zacząć niżej, bo była ostra walka o każde powtórzenie. Następnym razem zejdę do samej sztangi. Na aero dziś zbrakło czasu niestety. Miska: kurak, karkówka, banan, pomelo, whey, twaróg, jaja, maliny, olej kokosowy, buraki, marchew, Suple: l-glutamina, omega-3, zielona herbata
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
lepiej niż kotlety z panierką, ale standard: za mało warzyw. Jedna dodatkowa marchewka kosztowała by Cię 50gr... Kapusta jest jeszcze tańsza, buraki też jak barszcz. Trening + wysokie spożycie prod. zbożowych + wysokie spożycie prod. zwierzęcych = nadwyrężanie gospodarki kwasowo-zasadowej. Antidotum to warzywa i owoce, będące źródłem [...]
[...] dzien:) Jajecznica z 3 bialek i 2 zoltek + bulka wieloziarnista 2 bulki wieloziarniste z gotowanym na parze filecie z kurczaka 2 posilkie przed i po treningowe,czyli 250 g indyka zmielonego z cebulka,czosnkiem,dodatkami grilowany na patelni na oliwie z oliwek, ryz brazowy, brokul/pozniej buraki ser wiejski z dwoma bananami,albo salatka z tunczyka
[...] zapominamy o równowadze kwasowo-zasadowej więcej warzyw surowe (sałatę , ogórek , szczypiorek , natka pietruszka , papryka , kapusta ) gotowane (brokuły , szpinak , seler , buraki , szparagi , bakłażan ) z kolei po strączkowych warzywach też czasem mam niestrawności . Polecam każdemu na poprawienie trawienia zrobić cykl na jałowcu opisany [...]
3 h, no, no proszę, ja już po godzinie dętka jestem :) Nie dodawaj do miski warzyw, doliczasz tylko skrobiowe, buraki, gotowaną marchew /jest w zasadach żywienia/
Kiełbasa domowa - tzn. jest to wyrób tradycyjny, od kogoś rodziny / Twój? warzyw jest więcej - OK, jak masz już 70g buraka - spokojnie możesz dorzucić, nie bój się, buraki są na liście środków wspomagających zdolności wysiłkowej na stronie AIS %) ryż dawaj paraboiled najlepiej a nie zwykły biały. Płatków żytnich możesz dodawać do owsianych. Staraj [...]
[...] mnie ciagalo. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/79e344628c204a18a0ed91b4554875ee.PNG Miska dzis tylko taka bo mam dzis impreze firmowa i cos zjem ale nie wiem co. Suple: magnez, wapno + wit d, Napoje: woda hebaty ziola Warzywa: kapucha, marchew, buraki Zmieniony przez - lunika w dniu 2012-12-17 08:36:38 Zmieniony przez - lunika w dniu 2012-12-17 08:38:44
możesz jeść warzywa i przed i po treningu. Najlepsze byłyby gotowane (ziemniaki, buraki, marchew, bataty). Posiłki nie powinny być zbyt ciężkostrawne, warto by zawierały dobre jakościowo białko (np mięso).
%-) Wiem, że porównanie w stylu Co zjeść Ziemniaki czy Buraki, ale naprawdę mam wielkie wątpliwości i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Biorę pod uwagę co mi da dana 'dyscyplina', jakie są jej koszty etc. Mianowicie mam wątpliwości co wybrać: Boks czy basen. Pogodzić nie mogę, bo mam inne zajęcia(fizjoterpia), która mi pochłania również czas w [...]
[...] wzbogacone są o niepożądane dodatki (nie mówię, że tak jest w Twoim wypadku, ale uczulam). Lepiej kupić warzywa śwież,e nawte tanie jak barszcz korzeniowe (marchew, seler, buraki) zamiast nabiału celuj w mięso, ryby i jaja, Mleko po treningu jak znalazł. O innych porach twaróg / ser ostrożnie. na 182cm wzrostu i 77kg wagi to jest to mało kcal, [...]
Co do diety: - po pierwsze: wrzuć warzywa, choćby marchew, buraki, seler, pietruszka, pasternak, kapusta biała, czerwona, jarmuż, brukselka, rzepa - to pozycje są dość dobrą opcją zimą - po drugie: urozmaicaj dietę, jak jednego dnia dla wygody stawiasz na pierś z kurczaka, innego dnia sięgnij po rybę, wołowinę, wieprzowinę - po trzecie źródłem [...]