[...] twarde jak kamień. 8.Ładnie, wiem że cięzar nie imponuje ale nie da rady więcej. 9.Ahhh ale palenie Trening:9/10 Posiłki: 10.00 owsiane, jogurt 13.00 ziemniaki, 3 kolety, 3 bialka jaj trening 16.30 kasza, 3 białka jaj, szynka, ser 19.00 jw 21.00 jajecznica z 4 jaj, szynka Dieta: 6/10 Suplementy: Omega 3 rano i wieczorem Witaminy Od siebie: Micha [...]
na temat diety to mozliwe ze wiem wiecej niz ty!ilosci bialka nie moge zwiekszyc gdyz kazdy ma inny organizm a moj przy wiekszej ilosci bialka daje mi skaze bialkowa(poczytaj jesli nie wiesz co to! mam wyksztalceie bio-chem omnibusie- co to jest mozesz sobie poczytac. szkoda ze w szpitalu nie wyladowales przy takim spozyciu bialka(znalem takich) [...]
tylko ze ja na takiej ilosci bialka rosne na FBW a na splicie nie roslem wiec to nie wina bialka. nierozumiem po co mi wiecej bialka jak niebiore koksu.
1. Mega Protein - Mieszanina izolatu białka sojowego i białka jajek BV = 124, przeznaczone dla kulturystów w fazie przedstartowej/ definicji, nie zatrzymuje wody jak białka mleczne 2. EEAs TST - EEAs ( Essentials Amino Acids / aminokwasy esencialne) są materiałem budulcowym naszych komórek. Jeżeli nasz organizm np. chce budować mięśnie, musi być [...]
za mało białka w 2 posiłku - praktycznie brak pełnowartościowego białka zwierzęcego(poza kilkoma gramami z polędwicy) w 3 posiłku daj więcej piersi z kury - conajmniej 100 g skoro po treningu przez godzinę nic nie jesz to zarzuć chociaż banana po siłowni i fajnie by było do tego dorzucić szybko przyswajalne białko i godzinę później normalny [...]
przed śniadaniem 30mnin- 20g białka+ 5 g kreatyny+ 30g carbo. 2.-przed treningiem 20min.- 20g białka i 15g carbo, 3.- zaraz po treningu 10g bcaa, 10g glutaminy, 75g carbo,5g kreatyny 4.-20min póżniej biore 50g izolatu= 15g carbo. do tego wit i min. do posiłków i Q3 do ost. 3kap. no i w nocy wypikam 20g białka i 15g oliwki i tyle.
Nie ma nic na prostowniki, źle dobrane ćwiczenia, zła kolejnośc, nogi trzeba w osobny dzień zrobić. Co do diety to tak, 1. Brakuje źródła białka i tłuszczy. 2. Co to za jogurt ? Brakuje źródła białka i tłuszczy 3. J/w. 4. Tluszczy brak. 5. Brakuje białka. 6. Brakuje tłuszczy. http://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html tutaj [...]
Mosto - chcesz osiągnąć cel, to się słuchaj chłopaków: Masz budowę endomorficzną, łatwo nabierasz tłuszcz więc ograniczenie węgli będzie tu wskazane. Zmiana diety: Śniadanie Chleb razowy 50g <-- chleb na bok, chcesz schudnąć i wyglądać porządnie? to zacznij porządnie traktować organizm Płatki owsiane 40g na wodzie Jajko 130g <-- 3 jajka [...]
1) Płatki (myślę, że owsiane) z rodzynkami OK, ale do tego na pewno więcej białka, najlepiej jajka. 4) Ryż biały OK ale lepszy jest brązowy, bo dłużej dostarcza energii 5) Po treningu od razu banan OK jako źródło węglowodanów ale po jakiś 30 minutach porcja białka - tuńczyk, pierś z kurczaka + ryż 6) Na noc raczej bym dał inne źródło białka, jakiś [...]
SKUTKI NEGATYWNE - Wpływ działania sterydów na funkcjonowanie wątroby Wątroba jest największym gruczołem ustroju, jest ośrodkiem przemiany materii w organizmie, wydziela żółć niezbędną do trawienia tłuszczów, reguluje przemianę białek i cukrów oraz przemianę acetową. Magazynuje okresowo glikogen, tłuszcze i białka. Ponadto dezaktywuje substancje, [...]
Witam. Mam 4 pytania : 1. Idę do sklepu i jest opakowanie filetu z piersi z kurczaka. Pisze na nim 400g. W 100g jest 21g białka, więc w 400g 4*21=84. Czy rzeczywiście jak usmaże je na patelni to będzie dalej 84g białka ? Pytam, bo po usmażeniu wcale to nie jest jakaś mega porcja a tego białka byłoby sporo. 2.Jak to jest z tym makaronem ? Wiem, że [...]
Leyus do tych twoim myth busterow: teoretycznie pier.dolenie, imo wlasnie przy malej ilosci bialka jego jakosc ma znaczenie, z mojego doswiadczenia (a bylem w zyciu choc nikt mi pewnie nie uwierzy przez 2 lata wegetarianinem), bialka rosnilnnego nie idzie w ogole okreslic mianem bialka, tak to przynajmniej u mnie wyglada.
[...] 105, jeszcze jakies pytania? no przeciez tam jak byk pisze ze jak jeszz malo bailak to przykladaj uwage do jakosci, jak duzo to bez roznicy bo sie to i tak zmiesza. Sry ale bialka roslinne teraz bija rekordy popularnosci, whey jest tansze niz sojowe czy bialko brown rice. Ze nie wspomne o tym ze w koncu po latach kulturystyka docenia kazeine cyz [...]
Mam 4 pytania : 1. Idę do sklepu i jest opakowanie filetu z piersi z kurczaka. Pisze na nim 400g. W 100g jest 21g białka, więc w 400g 4*21=84. Czy rzeczywiście jak usmaże je na patelni to będzie dalej 84g białka ? Pytam, bo po usmażeniu wcale to nie jest jakaś mega porcja a tego białka byłoby sporo. to zalezy ile jest glazury zważ po odmrożeniu [...]
za duzo białka, zacznij od ok 3300-3400kcal, 150-160g białka, 70-80g tłuszczu, reszta węgle I posiłek - 100g otrępów, 300ml mleka, rodzynki, orzechy włoskie - WRC z 200ml mleka - 2 banany /otręby nie są źródłem węgli tylko błonnika, zjedz owsiane i ewentualnie dodaj lyzke otrąb, białko - chodzi Ci o wpc? II posiłek - odżywka mammoth 2500 wg [...]
Podsumuje jakby wygladala moja dieta i powiecie mi czy tak mzoe byc: 5:30 rozciaganie , jogurt naturalny+bulka+ banan ok. 6:00 -6:45 biegi 6:45-7:30 wiadome ludzkie sprawy + sniadanie w tym czasie - 100g płatków owsianych górskich - 150ml mleka 3,2% (TU mam pytanie czy mleka moge pic duzo wiecej w ciagu calego dnia? mleko jest zdrowe i tez [...]
Ilość białka nie powinna przekraczać 3g nie wiedziałem ile dokładnie więc sprawdziłem na stronce i tam pisało ze 2,77g/kg. dobrze mówisz że dieta powinna być zbilansowana ale padło pytanie czy więcej białka przy dłuższym dystansie więc wg mnie ilość białka powinna być taka sama(więcej jedynie do budowy masy) a przy większym wysiłku zwiększyć [...]
Nie wiem, czy jest tu co weryfikować Ale skomentować mogę: Body wyliczył moje zapotrzebowanie kaloryczne na 1600kcal - dieta: 6x dziennie 30g białka, 3x dziennie 10g tłuszczu, 4x warzywa Z tego, co BL zalecił, wychodzi 720kcal z białka, 270kcal z tłuszczu. Żeby dobić do 1600kcal, musisz jeść około 150g węglowodanów. To oczywiście rozkładasz na [...]
Długo można byłoby z Tobą polemizować. Ale to nie miejsce. Jakość to jakość-jeżeli mówimy o jakości białka to do jej oceny nie wystarczy ani smak ani rozpuszczalnośc ani nawet renoma producenta czy pochodzenie surowca. Pochodzenie surowca teoretycznie daje stabilność półproduktu ale tylko teoretycznie -chyba że producent bada tj. sprawdza jakość [...]