[...] koszulkach, - w kokilkach, - w formie omletu, - placka, - jako dodatek do ciast, - panierka do mięs/ryb. Dodawać można do nich w zasadzie wszystko. Jeżeli ma to być posiłek białkowo - tłuszczowy, to można wybierać z następujących produktów: - mięsa, - ryby, - nabiał, - warzywa, - odżywka białkowa. Jeżeli zależy Ci na szczegółowych przepisach, to [...]
Tak, rozbije to na kilka posiłków. A jak ty to zrobiłeś? Jeszcze bialka ile to bedzie kurczaka? i tłuszcze. Bialko: 225 gram = 900kcal = 3-4 g/kmc Tluszcze: 70 gram = 630 kcal = 1 g/kmc Zmieniony przez - akrolW w dniu 2010-09-21 18:57:29
Jeżeli już na prawde nie dasz rady wcisnąć nic więcej to dorzuć gainer po treningu od razu. Ale na razie moze sprobuj lekko uciac bialko a nadwyzke zrób jakimis tluszczami i węglami. Orzechy, tłuste ryby, a węgle możesz podbić jakimiś rodzynkami suszonymi czy bananem. Tu garść orzechów do posilku, tam troche rodzynek, w między czasie banan i [...]
Cześć! Przede wszystkim jak chcesz schudnąć to trzeba zacząć od uporządkowania diety. Na sam początek bardzo ważna jest kaloryczność, czyli ilość energii, którą dostarczasz w ciągu dnia. Zerknij na poniższy kalkulator: Napisałeś, że masz pracę siedzącą. Warto zadbać byś miał więcej aktywności w ciągu dni, bo jeżeli treningi które napisałeś są [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] małą zawartość składników istotnych dla regeneracji powysiłkowej - sodu oraz białka - w bananach, sugeruje się aby banany spożywać w połączeniu z produktami zasobnymi w białko i sód. Dobrym rozwiązaniem będzie połączenie banana z nabiałem - mlekiem, kefirem lub jogurtem, np. w formie koktajlu. Nabiał, oprócz białka i sodu, jest źródłem [...]
Ok więc białko kupię w poniedziałek. Tu dodaje jadłospis z wczoraj. Niestety wieczorkiem miałem fajną opcję więc KolacjA nie siadla, poratowalem się gainerem żeby dobić kcal. /SFD/2018/1/20/b844ea46d08347af9f31309f38ae05bd.jpg A i miało być jeszcze zdjęcie podgladowe sylwetki wiec wrzucam /SFD/2018/1/20/499d6049d9e24bef95b8e9b28c87ab31.jpg [...]
w tali przybyło mi 0,5 cm. Tylko skąd tłuszcz, skoro tłuszczy praktycznie unikam jak diabeł święconej wody ? Rozumiem jakbym zjadł na prawdę dużo i nadwyżka się w tłuszcz zamieniła, ale jadłem w granicach 2700 kcal 25% tłuszczy 25% białko 50% węglowodanów i zaznaczę, że starałem się tego trzymać i nie przesadzałem z jedzeniem.
Dlaczego zmniejszyłeś ilość kcal i białka? Trzymaj się wyliczeń. O ile są prawidłowe oczywiście. Białko 1,8g/kg masy ciała. Podbij węglowodany. To chyba nie ma być low carb?
FT3 13.4 (2.5-5.5) więc z tarczycą jest git. Nie wiem akurat, rt3 chyba nie może być wytwarzane, dieta B=200g W=200g Tł: 30g Kcal:2000-1800 ( białko trzymam ) Na razie git, podbiłem aktywność do 90 min na orbitreku z netflixem, kiedyś dużo biegałem maratony itd. więc na luzie. Pozbyłem się szlugów, także jest sukces! Wk***iłem się i skończyłem z [...]
Nie, sam gainer czy białko masy nie zwiększy! Jeżeli na tym poziomie nie widzisz efektów widocznie ten plan dietetyczny nie jest właściwy i zawiera znaczące błędy. Jeżeli dieta jest dobra, odżywek się nie stosuje. Przy tej wadze dostarczenie niezbędnych b/t/w/kcal jest stosunkowo proste. Przeczytaj dokładnie link który podał Ci powyżej.
[...] braku postępów. Wylicz zapotrzebowanie, dodaj 300 kcal i obserwuj obwody. Jak będziesz łapał zbyt dużo tkanki tłuszczowej, to trzeba będzie zmodyfikować dietę. Dlatego trzeba się regularnie mierzyć. Makro białko do 2 g na kg masy ciała, tłuszcze min. 1 g, reszta ww. A co do bioder - żadne szerokie biodra tylko sporo tłuszczu nad nimi.
[...] : w dni wolne od siłki rower (1,5h/2h) piłka 1x w tygodniu 10k kroków codziennie Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Dieta : 3800 kcal (białko 310g 60 tł reszta węgle) dobrze czuje się na takich tł W diecie królują warzywa owoce i nie przetworzone produkty (dziennie jem 2Kg owoców i warzyw) do tego kurczak [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Odżywki węglowodanowo-białkowe są produktami specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jak sama nazwa wskazuje, stosować je należy w specjalnych do tego sytuacjach. Z kolei przeznaczone są one dla określonej grupy osób. Nieumiejętne stosowanie tego typu odżywki spowodować może otłuszczenie organizmu, jak i możliwe problemy trawienne. Dla kogo więc [...]
No jak dojem do końca masło orzechowe z ziemnych to następne kupie masło z nerkowca. Inne dni w sumie makro bedzie zbliżone ale produkty będą zamieniane białko : filet z kurczaka, wołowina, dorsz. Węglowodany : kasze, ryż itd. Chodzi mi o ocene makro i kcal
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów