Witaj. Oczywiście, że omega-3 obniżają cholesterol i generalnie trójglicerydy, dzięki zahamowaniu watrobowej syntezy VLDL i właśnie trójglicerydów. W jednym z badań wykazano, że ok. 4g omega-3 dziennie zmniejszyło poziom trójglicerydów w osoczu o ok. 25-30% oraz zwiększyło poziom HDL. Pozdrawiam.
nie potrzen=ba badan wolne aminokwasy w krwioobiegu to nie baeda bcaa a jakies o mn. masie czasteczkowej i prostszych formach geometrycznych. wiec cwiczony miesnien w przyp . braku energii pocodzenia z glukozy spala wlasne aminokwasy bcaa , bo jest do tego przystosowany /spala ich szkielety weglowe, reszta azotowa idzie w alanine a ta jest tez [...]
[...] co daje Evodiaminie wyróżniająca siłę do zwiększania produkcji ciepła i jednoczesnej jej utraty, ostatecznie prowadząc do wykorzystywania tłuszczu jako energii. Najnowsze badania potwierdzają, że rzeczywiście Evodiamina powoduje u ssaków utratę wagi. Dodatkowo, Evodiamina zwiększa wydzielanie katecholaminy z nadnerczy, ostatecznie prowadząc do [...]
też się zastanwiałem kiedyś nad zakupem..ale wiele znaków na niebie i Ziemi wskazuje że jednak to pic na wodę(wysoka cena,nieodczuwalne działanie,brak jakichkolwiek badań potwierdzających działanie produktu)...pytając się sprzedawcy w sklepie czy hmb działa odpowiedział:"tak tylko jedna puszka ci nie wystarczy,musisz brać ten suplement [...]
ALRI-Bad Ass Mass60 kaps *ZWIĘKSZA POZIOM WOLNEGO TESTOSTERONU *PRZYSPIESZA ANABOLIZM *OBNIŻA POZIOM KORTYZOLU *WZMAGA MAGAZYNOWANIE GLIKOGENU Bad Ass Mass to produkt firmy ALRI - słynącej z oryginalnych, innowacyjnych rozwiązań dotyczących wspomagania wysiłku fizycznego. Dzięki zawartości unikalnej mieszanki sapogenin jest w stanie wspierać nasz [...]
[...] o 90% i sprawia,ze nie wykorzystujemy w pelni naszego zycia -macie czasem takie wrazenie,ze gsy rozmawiacie z kims nowopoznanym widzi on/ona tylko wasze 'niedoskonalosci skorne'?? Ostatnio przeczytalam artykul o tym, na co plec przeciwna zwraca uwage- wg przeprowadzonych badan jednym z najwazniejszych elementow jest zdrowa skora??????????
[...] bez leucyny odpowiedz insuliny była o 66% większa od tej jaką dały węglowodany proste(Manninen i wsp., 2006). Spotkałem się tutaj z opiniami, że chodzi nam o zmaksymalizowanie odpowiedzi insulinowej, ale z tego co sobie przypominam widziałem też tekst, w którym od pewnego momentu nie miało to już znaczenia... spróbuje znależć to badanie
[...] typu glutaminy, hmb, l-carnintyny i wierzyłem, że to przyniesie efekt. Teraz jestem minimalistą, wiem z własnego doswiadczenia jak i doświadczenia innych oraz wyników badan, co działa co nie, a działa naprawdę niewiele z tego co nam wciskają. Znawca supli wcale nie musi wcinac puszke animal paka dziennie by wiedziec coś na ten temat, być [...]
A teraz ellis napisz coś dal zwykłego pakera: Co powinien w świetle tych badań wziąść po treningu żeby miał jak najlepszą sytuacje anaboliczną organizmu... zakładając że normalnie jak inni ma dietke koło WW6 B3 T1,5 Bo jeśli tego nikt nie napisze to post będze tak samo olany jak ten o kreatynie pana Ambroziaka albo glikocyjaminie, homocysteinie i [...]
Hmb miał tylko jedyna wadę - cenę. Ale teraz i to się zmienia. Było kilka badań Kretka + hmb. Wyniki bardzo obiecujące. Nie mam czasu szukać. Może wpadnie tu Biniu - on pewnie ma.
Ogólnie chciałbym mieć możliwość zrobienia badań na kilka interesujących mnie tematów Naukowcy niby przeprowadzają badania na różne ciekawe tematy, ale często brakuje im jakby `praktycznego podejścia do sprawy`...
[...] na stronie wspieranej przez producenta aspartamu (artykul sponsorowany ) "Z inicjatywy dwóch różnych spółek Komisja zleciła Radzie Naukowej do spraw Żywności zbadanie bezpieczeństwa słodziku Stevioside oraz bezpieczeństwa rośliny Stevia Rebaudiana Bertoni i jej liści. Wyniki badań ogłoszono w czerwcu 1999 roku. Rada stwierdziła, że [...]
o ckd nie ma badan ,wiec elli tylko mysli ze jest nei ok, ale tylko mysli co do dr ellisa to mwoi on o diecie na wzor skd a to juz inna para kaloszy, tu sa badanai potwierdzajace poztywny wplyw na zdrowie
[...] wciąz ( sorry) ale denerwują mnie Twoje wypowiedzi z jednego tylko powodu- NIGDY nie piszesz nic od siebie, nic własnego. podpierasz się mniej lub bardziej wartościowymi badaniami ( zwykle mniej , niektóre - wybacz wręcz śmieszne. Większośc i tak pewnie nie rozumie o czym mowa w tych przedrukach a czekają na konkretne wnioski.Czekam [...]
Wydaje mi się, że najkorzystniej wyjdzie undestor + suple. Po pierwsze macie względnie tanio - w porównaniu do oxy/primki, dostęp do oryginału bezproblemowy, a dawka 160mg/ED wg. badan i opini lekarzy, nie wywiera wpływu blokowania własnego potencjału testosteronu. Ogólnie nie jestem zwolennikiem mostowania.
Warunki: przede wszystkim właściwa ilość kalorii, właściwa ilość tłuszczu w stosunku do białka(15-25%), właściwa ilość sodu i potasu(3-5 g i 2-3 g). Tutaj więcej: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/1/1/2 Marku, ale ja tego nie podkreśliłem. Miałem na myśli niedobory składników odżywczych zawartych w produktach wysokotłuszczowych, które [...]
Warunki: przede wszystkim właściwa ilość kalorii, właściwa ilość tłuszczu w stosunku do białka(15-25%), właściwa ilość sodu i potasu(3-5 g i 2-3 g). Tutaj więcej: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/1/1/2 Marku, ale ja tego nie podkreśliłem. Miałem na myśli niedobory składników odżywczych zawartych w produktach wysokotłuszczowych, które [...]
ellis od tej pory jesli znajde w Twych wypowiedziach przykład "badania" w którym pan profesor(?) X z uniwerku na koncu swiata "przebadał 3 uczniów tamtajszej szkoły grających w golfa i zamiescieł wyniki w lokalnej prasie i o zgrozo w necie, będe to zapiywał i wyslę Ci na priv. tu nie miejsce na to uwazam. Ja po prostu czytając Twoje [...]
[...] „Rynek żywności ekologicznej w Polsce" opublikowany w sierpniu tego roku pokazał, że tylko 7% naszego społeczeństwa rzeczywiście kupuje certyfikowaną żywność, to aż 45.5% badanych osób zadeklarowało kupowanie takich produktów. Skoro więc już dziś potencjalnie zainteresowanych osób jest dość wiele, być może rzetelna informacja o tym, jak [...]
[...] Prezentację oparłem na wynikach badań z 1999 roku (nowszych nie znalazłem). Przedmiotem badań były warzywa z upraw z okolic Warszawy. Paradoksalnie, zawartość azotanów była wyższa w większości z badanych gatunków pochodzących z upraw ekologicznych (badano ponad 20 gatunków warzyw). Ale odkąd jesteśmy w UE to zapewne się to zmieniło