oliwa też może być, tylko krótkie smażenie. Na oleju można jak najbardziej, lepiej zakupić olej w sprayu a wtedy tłuszcz dostarczasz z innych źródeł niż "z patelni"
Jak rybki z uwagi na omega 3 to tylko surowe czyli - śledzie solone lub w occie może też. Smażenie rozwala omega 3 i wędzenie jeśli na zbyt ciepło - też a jak bylo wędzone tego nie wiemy.
To, że nazwiesz coś kebabem nie oznacza, że jest niezdrowe, czy niegatywnie wpłynie na naszą sylwetkę. Skoro weźmiesz pierś z kurczaka, pokroisz w kawałki i usmażysz, czy upieczesz, to będzie dalej zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei [...]
Nie masz czasu rano na robienie kanapek i smażenie jajecznicy? Zrób koktajl mleczno-owsiany z orzechami i owocami. Postaraj się by jego podstawę stanowiły nisko przetworzone produkty żywnościowe takie jak płatki owsiane, orzechy, świeże owoce i mleko. Reszta zależy od Twojej wyobraźni. Najważniejsze jest to żeby nie traktować śniadania jako [...]
NIe mówimy o smażeniu ale o olejach roślinnych jedzonydh na surowo. Poza tym smażenie na oliwie to samobojstwo - ma niską temp sumienia i zamiast subst odżywczych dostajesz syf.
Nawiązując jeszcze do wspomnianej odżywki białkowej, to stosowanie jej uzależnione jest od braków białka w diecie. Jeżeli nie masz możliwości zjedzenia źródła białka w posiłku, np. mięsa, ryb, jaj, czy nabiału, to na szybko uzupełniasz odżywką białkową. Ilość uzależniona jest od tego ile Tobie brakuje w diecie. Każdy ma w niektóre dni takie [...]
Tak. zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują bo to nie jest woda. Większość wsiąka w produkt w większym lub mniejszym stopniu . Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do smażenia: [...]
Wyliczona ilość składników odżywczych jest prawidłowa. Nie ma najmniejszego sensu zwiększania już wysokiej podaży białka. 2 gramy na kilogram masy ciała w zupełności wystarczy. Jeżeli chodzi o suplementcję, to dla osoby początkującej wystarczą podstawy. Będzie to witamina D3, omega 3 i odżywka białkowa, która zawsze może się przydać w sytuacji, [...]
Nawiązując do odżywki białkowej, to nie ma znaczenia, czy będzie to koncentrat białka serwatkowego (WPC), czy izolat (WPI), który posiadasz. Każdą odżywkę białkową stosuje się w ten sam sposób. Dawkowanie jej uzależnione jest od braków białka w Twojej diecie. Jeżeli nie masz czasu, czy ochoty na pieczenie, gotowanie lub smażenie mięsa, ryb, jajek [...]
Trzymaj kcl tyle ile uważasz! Ale masz czuć się nie najedzony! Masz jeść mniej niż dotychczas, poczuj głód! Wedle szanownego kalkulatora zapotrzebowania kalorii Bonifacego i Wyrwidęba, mój lekki minus, to dla mnie nadwyżka, przy 80kg nie wychodzę ponad 2300kcl nigdy i jest elegancko, więc do h**a z tym. Nie przetworzone produkty w jadłospisie to [...]
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
Zdecydowanie należy wliczać w bilans kaloryczny tłuszcze użyte do smażenia. One niestety nie wyparują jak woda. Wszystko wsiąknie w smażony produkt. Kwesta tego, aby dać optymalną ilość tłuszczu do smażenia. Jak ktoś daje 50 gramów to oczywiście tłuszcz zostanie na patelni, ale to nie będzie prawidłowe smażenie. Sugeruję przetrzeć patelnię smalcem [...]
Hmmm to nie jest takie smażenie. Moja mamuśka, jak robi mi filety z tymi pieczarkami to dosłownie smaruje delikatnie tylko dno olejem roślinnym, a to wszystko się pichci na tej "wodzie" która "wytopi się" z kuraczaka.
blanco a probowales ten ryz gotowany z roznymi sosami? chociazby takie z paczki jest ich naprawde sporo i zanim ci sie przejedza minie sporo czasu do ryzu polecam sos bialy albo pieczeniowy bo jednak smazenie troche z potrawy zabija pomimo ze smazone rzeczy najlepiej smakuja pozdrawiam "no salvation, no forgiveness"
I śniadanie - 6.50:jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorem + kromka białego chleba + herbata + jabłko. // DAJ PLATKI OWSIANE 100g Z MLEKIEM 0.5% 300g + TWAROG CHUDY 100g. + BANAN. BIALY CHLEB ZAMIEN NA CZARNY. NA SNIADANIE POWINIENES DOSTARCZYC DUZO WW ZLOZONYCH + BLONNIK. MOGA TEZ BYC PLACKI BRZOZKI II śniadanie - około 10.40:kanapka z dwóch [...]
Swiniak, Twoja propzycja jest ciekawa, musze kiedys sprobowac, tylko z miodem, nie dzemem, masz SOGa za to. Smazenie na teflonie lub na oliwie z oliwek no pain, no gain Zmieniony przez - Macff w dniu 2003-01-28 15:32:48
Cześć Darku! Tak sobie siedzę i myślę, jak zmienia się waga mięsa w trakcie obróbki (smażenie, gotowanie) wzrasta czy maleje? Chodzi głównie o cycki i schab? Dzięki. Pozdrawiam. ROPUCH
jeżeli nie stosujesz żadnych odzywek po treningu, to w pierwszym posiłku potreningowym lepiej unikać produktów zawierajacych błonnik (warzywa). Natomiast jezeli przeprowadziłeś odnowę suplementacyjną, twój posilek potreningowy może być już bardziej zlozony. Smażenie nie jest zabronione, jednak ilośc tłuszczu używanego do smażenia powinna byc [...]
A tak Darku smażenie.Mama mi podpowiedziała bo nie mogła patrzeć jak wtranżalałem taki zwykły prosto z folii.Ja piekę w piekarniku, pokrojony w plastry z ziołami.Zjadam to z pieczywem i np. sosem pomidorowym lub posypuje białym serem pierś z kurczaka na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika, dla mnie bomba ;) Monotonia w diecie raczej nie sprzyja [...]