Oliwa z olwiek nie nadaje sie do dluzszej obrobki termicznej.Smazenie najlepiej zastapic,ale to czy mozesz zalezy od tego ile tluszczy zuzyjesz i czy one mieszcza sie w bilansie. Niewiela ilosc suszonych owocow do sniadania moze byc,ale lepiej stawiaj na swieze owoce a w czasie reukcji owoce najlepiej ograniczyc do minium ze wzgledu na cukry proste
bardzo dobry przepis, smażenie na teflonie w sokach jest wspaniałą opcją bo nie trzeba używać tłuszczy i na redukcji jest to jak znalazł. Ja zawsze robiłem tak samo, tyle ze dodawałem soku wielowarzywnego. sog jak wejdzie
Generalnie przy owocach morza trzeba uważać z ich podsmażaniem. Zbyt długie smażenie powoduje wydzielanie się rtęci. Mam jeszcze trochę owoców morza to może jakieś przepisy wrzucę jak będzie mi się chciało robić. Ostatnio była w Tesco promocja mieszanki 12 zł za kg. To zapasy zrobiłem.
Michalix- produkty się waży PRZED obróbką termiczną(gotowanie smażenie itp.) Po gotowaniu zaś nie mam zielonego pojęcia To tak na marginesie Zdr. Zmieniony przez - Danio135 w dniu 2008-11-14 21:59:25
Smażenie na oliwie jest szkodliwe bo wydzielaja sie wowczas substancje toksyczne. Jesli chcesz smazyc to na normlanym oleju. Oczywiscie oliwke tez lykaj w ciagu dnia (tylko nie w posilkach okolotreningowych).
BanH obojetnie czy smazy na oleju, czy oliwie, to tworzą sie tłuszcze trans i wolne rodniki.. smażenie imo powinieneś wykluczyc w ogole z diety i stosować w razie znudzenia/monotonii i w pełnowartościowych posiłkach które da sie wylacznie usmazyc.. ogolnie nalezy unikac smazenia.
bokser, 5kg to ja w 5 tygodni zbiłam bez straty na sile... w tydzień sie nie opłaca z rzeczy uniwersalnych to moge Ci powiedzieć tyle: 6 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Produkty waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz [...]
nie marze o pieknej sylwetce i moge miec nadmiar tluszczu chodzi o to zeby bialka bylo 200g dziennie, smazenie ma jakis wiekszy wplyw na bialko z takiej piersi kurczaka przykladowo?
Kaziol, oliwa jest dobra do krótkotrwałego smażenia/podsmażania. Ale tak jak już wcześniej wspomniałem, do smażenia długiego najlepiej używać tłuszczy nasyconych, z tym że smażenie nie jest w ogóle polecane. alkofansek, po treningu to i na wieczór możesz go brać, w dni nietreningowe unikaj w ogóle ww przed snem, w tym gainera. zdr. Zmieniony [...]
pytania nie do tego działu wyliczałeś coś? zapotrzebowanie? czytaj posty podwieszone, bo nie najlepiej z dietą jak redukcja to ww na śniadanie, przed i po treningu w każdym posiłku pełnowartościowe białko nie jedz wysoko przetworzonych produktów takich jak płatki kukurydziane szamaj owsiane i pamiętaj, że jak masz w diecie "panga" to [...]
Doczytałem kilka tematów i troche zmodyfikowałem diete (dodałem także ilości btw): I Śniadanie jogurt naturalny /kefir 200g Musli własnej roboty: otręby pszenne+rodzynki+słonecznik+siemie lniane+orzechy 250g Oliwa z oliwek 10g b:41g, t:63g, w:64g, 1050kcal II śniadanie (szkoła) Kanapki z szynką/kiełbasą/rybką,kiełkami,serem Jabłko Kefir [...]
smażenie jest najgorsze, najmniej zdrowe od czasu do czasu możesz coś usmażyć, nie umrzesz ale stawiaj jednak na pieczenie, gotowanie i lepiej smażyć na smalcu - oliwa z oliwek się utlenia i powstają szkodliwe substancje
Piers z kurczaka lepiej gotowac czy smazyc? ma to jakies znaczenie? jeśli chodzi o zdrowie: gotować, jeśli przedkładasz doznania smakowe ponad wszystko to smaż. smażenie nie należy do najzdrowszych metod obróbki mięcha. ale można iść na kompromis: czyli grillować. tak naprawdę ile osób, tyle opinii. Niektórym smakuje gotowane mięso.
smalec zdrowy na pewno nie jest zreszta nie mam czasu na codzienne smażenie, a masło ciężko znaleźć żeby było bez tłuszczy trans. Zresztą jakbym miał dodawać masło do kaszy/ryzu
Filet to może być gotowany lub pieczony, najmniej korzystną wersją i nie zdrową jest smażenie, chociaż na oliwie z oliwek można to spokojnie zrobić. Gotowany filet ładnie się kroi i można go spokojnie do chleba włożyć. Poza tym to trzymaj się tego co ci Wawelski powiedział i będzie dobrze
na teflonie spoko, tu chodzi o smażenie na tłuszczu możesz nawet codziennie sobie tego placka smażyć.. w jakich porach? a co za różnica? liczy się bilans kaloryczny o jakie dania Ci konkretnie chodzi? bo 'takie' to nie wiele mówi te które podałeś znacznie się przecież różnią btw